Explozii la Ministerul Securității din Transnistria. Au apărut informații că ar fi fost atacat cu lansatoare de grenade

Ioana Bucur 25.04.2022, 20:17

Mai multe explozii au fost raportate, luni, la Ministerul Securităţii de Stat din Tiraspol, capitala regiunii separatiste moldoveneşti Transnistria. Informația a fost transmisă de postul de televiziune TSV. Au apărut și primele imagini cu clădirea, urmele incidentului fiind vizibile. Potrivit primelor mărturii, sediul ar fi fost atacat cu lansatoare de grenade. Ce au declarat oficiali de la Ministerul de Interne al regiunii.

Au fost raportate mai multe explozii la sediul Ministerului Securității din Transnistria

Mai multe explozii au fost raportate, luni, la Ministerul Securităţii de Stat din Tiraspol, capitala regiunii separatiste moldoveneşti Transnistria. Informația a fost transmisă de postul de televiziune TSV.

Postul de televiziune a transmis și imagini de la locul incidentului, ferestrele și ușile sediului Ministerului fiind aruncate în aer.

La faţa locului s-au deplasat pompierii, ambulanţa şi serviciile de investigaţie. Explozii multiple ar fi avut loc în jurul orei 17:00, iar geamurile de la mai multe etaje au fost sparte şi din clădire ieșea fum.

Oficiali ai Ministerului de Interne al regiunii separatiste au susținut că mai mulți atacatori neidentificați au tras asupra clădirii cu lansatoare de grenade. TSV a publicat și o imagine cu un lansator de grenade ce ar fi fost abandonat la fața locului.

Explozii la Ministerul Securității din Transnistria. Au apărut informații că ar fi fost atacat cu lansatoare de grenade

Ședință de urgență la Chișinău

Pe canale de Telegram au fost distribuite poze cu asemenea muniţii aruncate la sol. Deocamdată nu se ştie cine este autorul exploziilor şi de unde au fost lansate, potrivit publika.md.

Până în acest moment, nu există nicio informație oficială din partea autorităților de la Chișinău. Nu se știe dacă există victime.

Presa locală scrie că ferestrele caselor vecine au fost avariate, iar traficul în apropierea clădirii este blocat.

Conform presei, SIS, serviciul de informații al Republicii Moldova, a intrat în ședință de urgență, după exploziile de la sediul așa-zisului minister al securității de la Tiraspol.

„Suntem în proces de colectare a informațiilor”, spune șeful SIS, Alexandru Esaulenco.

Urmăriți Impact.ro și pe
Tags:
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...