Explozie puternică la o stație de metrou din Londra. Ce s-a întâmplat la suprafaţă e îngrozitor

Ioana Bucur, Diana Timișoreanu 28.06.2021, 19:38
Explozie puternică la o stație de metrou din Londra. Ce s-a întâmplat la suprafaţă e îngrozitor

Momente de panică, luni după-amiază. Explozie puternică la o stație de metrou din Londra. Ce s-a întâmplat la suprafaţă e îngrozitor. Martorii au povestit ce s-a întâmplat imediat după.

Explozie puternică la o stație de metrou din Londra

Explozie puternică la o stație de metrou din Londra. Incidentul a avut loc la stația de metrou Elephant and Castle, situată în zona de sud a capitalei britanice. Imaginile surprinse de martori au arătat cum fumul se urca deasupra arcurilor feroviare, spre blocurile din apropiere, sub privire îngrozite ale călătorilor. Un alt videoclip postat pe rețelele de social media surprinde un incendiu ce părea să provină de la T.R, Autos, un magazin situat sub gară, ce se afla într-o clădire diferită de stația de metrou.

Rețeaua locală de transport a transmis că circulația trenurilor a fost întreruptă din cauza incidentului. Potrivit autorităților, explozia a fost raportată întâia oară la pompierii din Londra în jurul orei 13;40.

„Incendiul de lângă calea ferată, la stația de metrou Elephant & Castle, presupune sistarea activității de transport în zona respectivă”, informează reprezentanții Network Rail. „În consecință, trenurile care fac legătura între London Blackfriars și Denmark Hill / Herne Hill pot fi anulate. De asemenea, cursele pot suferi întârzieri.”

Explozie puternică la o stație de metrou din Londra
Explozie puternică la o stație de metrou din Londra

Peste 70 de pompieri au fost trimiși la fața locului, rapoartele sugerând că patru mașini din apropierea stației au luat foc inițial, într-un atelier de reparații de vehicule. Până în acest moment, nu se știe dacă există vreun rănit.

„Avem 10 mașini de pompieri și 70 oameni care participă la eforturile de stingere și am primit aproape cincizeci de apeluri la numărul de urgență 999. Vă rugăm să evitați zona”, a transmis serviciul de pompieri.

„Am văzut o minge de foc. Trebuie să fi fost extrem de mare, de mărimea unei case”

Cei care au văzut explozia puternică de la metroul din Londra au descris scenele teribile. Sara Scarpa, o tânără în vârstă de 25 de ani, unul dintre cei care locuiesc în blocul Hurlock Heights, din apropiere, a povestit că fumul și zgomotul exploziei au ajuns până la fereastra apartamentului său.

„Am deschis fereastra pentru o secundă, deoarece auzeai oameni strigând și miroseam ceva foarte foarte puternic”, a spus ea. „Fumul se stingea puțin… am auzit o explozie și acum a început din nou”, a adăugat Sara Scarpa.

Nicholas Chinardet a spus că fumul negru, gros, a înghițit blocul Elephant Central, de lângă stația de metrou: „Mirosea a cauciuc ars. Am văzut o minge de foc. Trebuie să fi fost extrem de mare, de mărimea unei case”.

Urmăriți Impact.ro și pe