Explozie puternică într-un parc chimic din Germania. A fost decretată “ameninţare extremă”. Numărul victimelor, încă necunoscut

Stan Filon 27.07.2021, 14:59
Explozie puternică într-un parc chimic din Germania. A fost decretată “ameninţare extremă”. Numărul victimelor, încă necunoscut

O explozie de proporții a zguduit un parc industrial din orașul german Leverkusen! Explozia a fost urmată de un incendiu violent, iar fumul negru s-a putut vedea de la foarte mare distanță. Încă nu se știe de unde a plecat incendiul care a cuprins o societate comercială de incinerare a deșeurilor.

Explozie puternică într-un parc chimic din Germania

Explozia puternică din parcul industrial din orașul Leverkusen a avut loc la ora locală 09:40. Aceasta a fost urmată de un incendiu violent, iar autoritățile spun că cinci angajați ai societății respective sunt dați dispăruți și alte cinci persoane au fost rănite grav în timpul exploziei.

Explozia se pare că a avut loc la depozitul de carburanți a societății respective, dar incendiul se pare că s-a extins și la materialele depozitate în interiorul societății comerciale, care urmeau să fie incendiate. ”Dintr-un motiv încă necunoscut, o explozie s-a produs la Chempark din Leverkusen”, anunţa un mesaj postat pe contul de Twitter al operatorului acestui parc de companii chimice, care se prezintă drept una din cele mai mari din Europa în acest sector.

”Pericol extrem”

Fumul gros degajat de incendiu este un adevărat pericol pentru sănătatea oamenilor, așa că autoritățileau venit cu recomandări strcite. ”Locuitorii sunt rugaţi să intre în încăperi închise şi să ţină uşile şi ferestrele închise”, adaugă mesajul citat de AFP, precizând că o intervenţie a pompierilor este în desfăşurare.

Evenimentul a fost clasificat în categoria ”pericol extrem” de către aplicaţia naţională de alertă la catastrofe. Poliţia din Koln a transmis pe contul de Twitter că există „pagube importante” şi că mai multe porţiuni de autostradă au fost închise din cauza incendiului. Parcul industrial adăpostește peste 30 de companii chimice, printre care Covestro, Bayer, Lanxess şi Arlanxeo.

Pompierii se luptă cu flăcările, iar după stingerea incendiului experții vor căuta indicii care să-i ajute să descopere exact de unde a plecat incendiul și ce l-a cauzat.