Explozie la Aerostar Bacău. Sunt trei răniți până acum, primele concluzii

Stan Filon 23.11.2021, 15:09
Explozie la Aerostar Bacău. Sunt trei răniți până acum, primele concluzii

Explozie puternică la compania Aerostar Bacău! Două persoane au fost rănite în urma deflagrației, iar o alta a ajuns la spital după ce a făcut un atac de panică. Medicii le acordă acum celor trei persoane îngrijiri medicale. Din primele informații, răniții au suferit arsuri grave.

Explozie cu victime la Aerostar Bacău

Mai multe ambulanțe s-au deplasat la Aerostar Bacău, după ce a avut loc o explozie puternică. Doi angajați au suferit arsuri, unul la un picior, iar celălalt la față. Cei doi salariați ar fi intrat în cala unui avion comercial, ca să dezinfecteze, având la ei ei recipiente cu substanțe dezinfectante.

Se pare că unul dintre recipientele în care se aflau dezinfectanți a explodat pur și simplu. Instalația de detectare a fumului din hală nu s-a declanșat, potrivit unor surse citate de ziaruldebacau.ro. ITM Bacău a trimis un inspector la Aerostar, ca să investigheze accidentul, a precizat Dan Buftea, purtător de cuvânt al ITM. La fața locului au ajuns de urgență și pompierii.

Explozie cu victime la Aerostar Bacau
Explozie cu victime la Aerostar Bacau

Muncitorii dezinfectau un avion

”Am fost sesizați că a avut loc un incendiu lichidat la Aerostar. S-au deplasat doi inspectori de prevenire din cadrul ISU pentru a evalua situația. Știm că au fost 3 victime, preluate de Ambulanță”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Bacău.

”Sunt două victime cu arsuri și o alta cu atac de panică. În acest moment nu știm mai multe, colegii sunt la fața locului”, a precizat Aura Crețu, directoarea Serviciului Județean de Ambulanță, pentru sursa citată.

Explozia a avut loc în jurul prânzului. ”A fost o problemă care se va analiza, un accident de muncă nu foarte mare, o substanță cu care se lucra s-a aprins”, a declarat Grigore Filip, directorul general al Aerostar SA.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...