Explicația uluitoare a unui oficial după apariția pozelor groaznice de la spitalul din Reșița. Cum justifică grozăviile

Ana Anitoiu 02.12.2020, 11:40
Explicația uluitoare a unui oficial după apariția pozelor groaznice de la spitalul din Reșița. Cum justifică grozăviile

O serie de poze groaznice de la Spitalul Județean de Urgență Reșița a apărut pe internet. Imaginile prezintă pacienți lăsați nesupravegheaţi, îmbrăcaţi sumar sau chiar dezbrăcaţi, în condiţii mizere. Un oficial a dat o explicație uluitoare pentru această situație.

Ce explicație a dat preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, în legătură cu situația din acel spital

Persoanele care au apărut în imaginile din Staţionarul 3 al Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa din judeţul Caraş – Severin au și probleme psihice. Spațiul în care se află este dedicat și pacienților care au fost diagnosticați cu COVID-19.

”Este spitalul care a fost declarat COVID. Sunt oameni care nu au discernământ şi care, în mod normal, ar fi trebuit internaţi în alte secţii. Ei au fost aduşi acolo, se dezbracă, ştiţi cum sunt… ”, a spus Romeo Dunca, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, pentru Express de Banat, precizând că apariția imaginilor cumplite are ”iz electoral”.

Ce a declarat managerul spitalului din Reșița de unde au apărut imaginile cumplite. S-a cerut un spital modular

Alina Stancovici, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa, a vorbit despre imposibilitatea de a face față situației din unitatea sanitară pe care Ministerul Sănătăţii a considerat-o potrivită pentru a o dedica pacienţilor infectați cu noul coronavirus.

La data de 20 septembrie, managerul acestei unități medicale a cerut construirea unui spital modular. Una dintre fotografiile şocante din Spitalul Județean de Urgență Reșița arată un cadavru aflat într-un sac negru și lăsat pe un pat, într-un salon. Alina Stancovici susține că este posibil ca fotografia să fi fost făcută înainte ca pacientul care a murit să fie transferat la morgă.

Explicatia uluitoare a unui oficial dupa aparitia pozelor groaznice de la spitalul din Resita. Cum justifica grozaviile
Pacienti, in Spitalul Judetean de Urgenta Resita

Managerul spitalului: ”Recunoaștem ce se întâmplă”

De asemenea, Alina Stancovici a spus că recunoaște ce se întâmplă în spital și că problemele sunt vechi. Managerul a precizat că secția de penumologie unde au fost făcute fotografiile cumplite a fost mărită la capacitatea maximă de 70 de paturi încă din vară, atunci când ea nu se afla la conducere. Pe secție au fost preluați pacienți cu COVID-19 din toate categoriile, inclusiv cu afecțiuni psihice sau boli renale ori cardiace, indiferent de vârstă și patologii.

„Știm că este mizerie în spital, recunoaștem ce se întâmplă în spital. Eu sunt managerul arătat cu degetul, care ocupă acest post de câteva săptămâni, sunt probleme vechi. Spitalul are datorii de miliarde, nu s-au făcut investiții de 30 de ani, clădirea e din 1957, insalubră de-a dreptul. Avem personal medical redus, pe jumătate bolnav, care intră în ture de dimineață până seara. Aceiași medici se succed la două zile pe liniile de gardă”, a mai spus managerul spitalului.

A fost deschisă o anchetă internă, după apariția imaginilor de la spitalul din Reșița

Alina Stancovici a mai declarat că a deschis o anchetă internă, după ce au apărut în spațiul public imaginile teribile de la spitalul din Reșița. Ea a precizat că fotografiile cumplite au fost făcute înainte de a se face curățenie pe secție și că știe ce deficiențe există, deoarece se confruntă cu ele în fiecare zi.

”Sunt convinsă că în toate spitalele din țară e același lucru. Am deschis o anchetă internă pentru a vedea care sunt pacienții, cine i-a îngrijit, când au fost făcute fotografiile, am vorbit cu personalul pentru a identifica situația și pentru a lua măsurile care se impun„, a mai spus Alina Stancovici.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...