Expert militar rus deplânge situația forțelor Moscovei. Soldații luați la război primesc căști și ranițe din alt secol

Beatrice Dumitru 23.09.2022, 18:05
Expert militar rus deplânge situația forțelor Moscovei. Soldații luați la război primesc căști și ranițe din alt secol

Vladimir Putin a cerut mobilizarea parțială a 300.000 de ruși care vor fi trimiși pe frontul din Ucraina. Dar echipamentele pe care le primesc sunt din alt secol, iar acest lucru a fost dezvăluit de colonelul în retragere Mihail Hodarionok, într-un talk-show difuzat la postul de stat Russia 1.

Soldații ruși primesc echipamente din alt secol

Criticile la adresa lui Vladimir Putin după ce a invadat Ucraina sunt subiecte tabu la televiziunile de propagandă din Rusia. Sunt foarte puțini cei care îndrăznesc să-și exprime îngrijorările cu privire la ce se întâmplă pe frontul din țara vecină.

Este cazul colonelului în retragere Mihail Hodarionok (68 ani) care, invitat la televiziunea de stat, s-a plâns de  echipamentul foarte vechi pe care îl primesc soldații ruși mobilizați , după decretul dat de Vladimir Putin.

„Vorbim mult despre specializare militară, despre mobilizare, dar ceea ce nu este mai puțin important este cât de bine sunt echipați acești oameni. Ar trebui să li se ofere uniforme moderne, echipament modern, rații, truse de prim ajutor, logistică și arme moderne”, a spus colonelul Mihail Hodarionok, citat de cotidianul Blick.


„Este o imagine nepotrivită

În aceste condiții, expertul militar a cerut arme noi în loc de echipamente din secolul trecut pentru soldații care vor lupta pentru Rusia în Ucraina.

Ar trebui să fie echipamente și arme care vin direct din fabricile noastre. Mobilizarea este chipul națiunii. Nu e deloc frumos când cetățenii noștri mobilizați primesc căști din 1941 și un rucsac din aceeași epocă. Aceasta este o imagine nepotrivită”, a adăugat expertul militar.

Colonelul în retragere Mihail Hodarionok a absolvit Școala Superioară de Inginerie de Rachete Antiaeriene din Minsk și Academia de Comandă a Forțelor de Apărare Aeriană.

După câteva zile de la contraofensiva fulger a forțelor ucrainene din regiunea Harkov și după eșecurile majore pe care le-a suferit armata rusă în această lună, Vladimir Putin a semnat decretul pentru mobilizarea parțială pentru a-și întări trupele în Ucraina și a afirmat că Rusia va folosi „toate armele” pentru a se apăra, acuzând aliații NATO că „șantajează” Moscova cu utilizarea armelor nucleare.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...