„Există bani pentru creșterea pensiilor!”. Lia Olguța Vasilescu, acuzații grave la adresa PNL

Ana Anitoiu 23.09.2020, 08:30
„Există bani pentru creșterea pensiilor!”. Lia Olguța Vasilescu, acuzații grave la adresa PNL

Lia Olguța Vasilescu a făcut acuzații grave la adresa PNL, spunând că, de fapt, există bani pentru creșterea pensiilor. Fostul ministru al Muncii a spus ce s-a întâmplat în Guvern, cu o sumă mare de bani.

Lia Olguța Vasilescu le-a cerut liberalilor să plece de la guvernare

Fostul ministru al Muncii le-a cerut liberalilor, marți, să plece de la guvernare, dacă nu sunt în stare să crească pensiile cu 40%.

„Această creștere de 40% era planificată de PSD, însă PSD nemaifiind la guvernare, a rămas să o facă ei. Nu sunt în stare, evident. Ei, când eram noi la guvernare, ne acuzau tot timpul că nu avem bani pentru plata pensiilor și a salariilor iar noi trebuia să ieșim și să arătam că avem bani de pensii și salarii”, a spus Lia Olguța Vasilescu, în emisiunea „Punctul de întâlnire”.

Fostul ministru al Muncii, în guvernarea PSD, a mai spus că în țară, două milioane de persoane trăiesc cu venituri de sub 1.000 de lei.

„Sunt oameni care trăiesc în sărăcie lucie. Haideți să ne începem să ne gândim că trebuie să avem pensii decente. Haideți să creștem veniturile astfel încât să nu mai fie de nevoie de pensii speciale”, a mai spus ea.

„Există bani pentru creșterea pensiilor!
„Există bani pentru creșterea pensiilor!”. Lia Olguța Vasilescu, acuzații grave la adresa PNL

Lia Olguța Vasilescu, despre ce s-a întâmplat în Guvern, cu o sumă mare de bani

Totodată, Lia Olguța Vasilescu a spus că liberalii mint atunci când declară că nu există bani pentru creșterea pensiilor cu 40%.

„Acești oameni mint. Spun că nu există bani. Există, tocmai au luat 6,8 miliarde de la Ministerul Muncii și i-au pus în fondul de rezervă de care premierul Orban poate dispune cum vrea el”, a spus Lia Olguța Vasilescu.

De cealaltă parte, prim-ministrul Ludovic Orban a criticat votul ce a fost dat în Parlament pentru modificarea rectificării bugetare făcute Guvern, în urma căruia pensiile vor crește cu 40%. Premierul i-a numit pe social-democrați „criminali economici” și „dușmani ai României”.

„Încă o dată, PSD a arătat că este dușmanul României. Iresponsabilitatea PSD riscă să arunce România într-o criză economică pe care abia ce-am depășit-o. Să votezi, în condițiile unei contracții economice care a dus la o lipsă de venituri, majorări de 6,7% din PIB, fără existența niciunui venit suplimentar, demonstrează că PSD este, de fapt, inamicul public numărul 1 al României și al economiei românești. (…)

Orice creștere de cheltuili provocate de criminalii economici de la PSD nu face altceva decât să îndrepte România spre incapacitate de plată.

Riscurile sunt: degradarea României de către agențiile de rating va crește costul finanțărilor și nu numai a finanțărilor publice, ci și a tuturor companiilor din România și a tuturor persoanelor fizice. Creditele vor fi mai scumpe și mai greu de accesat”, a declarat Ludovic Orban.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...