Excursii în Grecia pe cele mai frumoase insule. Destinațiile unde merită să îți faci vacanțele

Daria Petrescu 07.09.2020, 09:23
Excursii în Grecia pe cele mai frumoase insule. Destinațiile unde merită să îți faci vacanțele

Grecia este fără îndoială una dintre cele mai apreciate destinații turistice. Insulele sale sunt cu adevărat spectaculoase, iar odată ce ai călcat pentru prima oară pământul grecesc, cu siguranță vrei să revii în fiecare vară. De cele mai multe ori, turiștii preferă să ajungă în Grecia cu mașina personală, pentru a vizita frumusețile din zonă. Așa că, în cazul  în care aveți plănuită o vancanță, iată un top  5 destinații în Grecia. Unde găsiți cele mai fumoase insule.

Creta

Creta are un litoral de peste 1000 de kilometri, fiind cea mai mare dintre insulele grecești. Contrastele dintre mare și munte sunt cu adevărat spectaculoase. Aceasta este una dintre cele mai apreciate destinații.

În Creta, găsești Muzeul Arheologic Heraklion care găzduieşte o colecţie de artefacte minoice, cu piese cheie precum fresca “Săritori peste taur” ce datează de la 1800 I. H.

Mâncarea în Creta este sănătoasă și echilibrată, de aceea este una dintre cele mai bine alese de cei care ajung aici. Ingredientele principale sunt peştele proaspăt, măslinele, pâinea de casă şi brânza locală.

Creta
Creta

Cina se servește în jurul orei 22.00, așa că aveți timp suficient să vizitați împrejurimile și să testezi un rachiu de anason (băutură populară în Turcia) până ce terasele se vor umple.

Lefkada

Nu de puține ori, Lefkada a fost considerate un paradis și asta datorită unui pod mic ce uneşte continentul cu Lefkada şi te duce către golfurile turcoaz ale mării Ionice. Aici găsești faleze albe până la una dintre cele mai frumoase plaje, Egremni. O atmosferă plăcută câteva aşezări istorice printre livezile de măslini sau localnici măturându-şi verandele, găsești în oraşul vechi Sfakiotes. Ouzo este o băutură alcoolică, din anason şi este licoarea răcoritoare preferată pe aici.

Unul dintre locurile cele mai pline de viaţă din Lefkada este piaţa din faţa bisericii Sfântul Spiridon. Biserica este înconjurată de terase aglomerate, aşa că nu-ţi rămâne decât să iei parte la zumzetul creat de pălăvrăgeală şi de furculiţele care încearcă preparatele tradiționale greceşti.

Aici nu poți ajunge cu un feribot și asta pentru că există un pod între insule. Puteți alege autobuzul din Atena, cu care faceți cinci ore.

De asemenea, opţiuni de zbor către Lefkada nu sunt, dar vara există curse aeriene din toate oraşele mari europene către Preveza. De aici până la Lefkada, poți folosi autobuzul.

Corfu

Corfu este una dintre cele mai alese destinații de vacanță, este mai degrabă o reflexie arhitecturală a forţelor care au domnit pe rând în aceste meleaguri. Aici găsești influenţele franţuzeşti, veneţiene sau britanice. Clădirile sunt un amestec de stil renascentist şi baroc, care poate fi cel mai bine observat în zona centrală, în Piaţa Spianada

Corfu
Corfu

Kalymnos

Dacă iubești sportul și mișcarea, atunci trebuie să ajungi în Kalymnos. Se afla foarte aproape de Turcia şi este renumit pentru recolta bureţilor de mare. Aici se practică aici una dintre cele mai vechi metode de scufundare, de pe vremea lui Platon şi Homer.

Pe durata sărbătorilor pascale se desfăşoară diverse evenimente de-a lungul insulei, printre care “vânatul” bureţilor de apă. Veți auzi cântece folclorice ce fac renume locului pentru tradiţiile încă păstrate.

Paros și Antiparos

Dacă aveți nevoie de adrenalină, porniți către Paros și Antiparos. Aici găsiți străduțe întortocheate din capitala Parikia. Este cel mai bun mod de a-ţi face o idee despre Paros. Turiștii sunt cuceriți de marmura luminoasă şi translucidă. Este acelaşi material folosit şi la construcţia renumitei sculpturi, Venus din Milo expusă la muzeul Luvru, Paris.

Un loc special, pe care trebuie să îl vizitați aici, este Biserica cu 100 de uşi sau Panagia Ekatontapiliani. Aceasta datează din secolul IV, iar aici o să ai ocazia să vezi şi mai multe structuri de marmură.

La mai puţin de doi kilometri cu vaporetul, insula Antiparos, mică şi retrasă, este oprirea perfecta. Aici găsești pâraie miși cu apă limpede.

Urmăriți Impact.ro și pe