EXCLUSIV Văduva lui Lucian Ionescu i-a dezvăluit secretul, după moarte. Cu ce artistă are un copil, de fapt

Simona Ecovoiu 28.12.2020, 19:30

Văduva lui Lucian Ionescu. Jeanine Ionescu, femeia care preț de 33 de ani a fost nedespărțită de celebrul impresar al vedetelor, Lucian Ionescu, va fi externată mâine de la Spitalul ”Victor Babeș”, unde medicii au făcut tot ce este omenește posibil ca să o salveze din ghearele morții.

Văduva lui Lucian Ionescu i-a dezvăluit secretul, după moarte

Văduva marelui textier ne-a oferit, în exclusivitate pentru impact.ro, un interviu de suflet în care ne-a povestit despre dragostea imensă, aproape nepământeană, pentru Lucian, de dragul căruia a trecut și peste relația lui extraconjugală cu Monica Andrei, fosta solistă a trupei Candy: ”Lucian și Monica au un fiu, pe Matei, care înseamnă dar de la Dumnezeu, îl iubesc ca pe copilul meu, l-am crescut. Cu Monica am făcut pace de mult timp, este un om tare bun, stă acasă cu ceilalți copii ai mei, până mă externez”. Tot Jeanine ne-a mai dezvăluit care a fost ultima dorință a lui Lucian, și cum a fugit de acasă pe când avea doar 18 ani, ca să locuiască alături de el.

Lucian Ionescu, artistul care le-a dat o bucată de pâine multor vedete, a lăsat în urmă o durere imensă. Pe 26 decembrie, inima lui a încetat să mai bată, după o luptă nedreaptă cu virusul ucigaș. Jeanine, văduva artistului, ne-a făcut dezvăluiri, în exclusivitate pentru impact.ro:

”Pe 26 decembrie am primit un telefon, era un cadru medical de la Spitalul ”Cantacuzino”, mă anunța că nu s-a mai putut face nimic, că inima lui Lucian s-a oprit. Avea 62 de ani. El se confrunta cu mai multe probleme de sănătate, cântărea 140 de kg, era supraponderal, și suferea de diabet. Purta mască cu filtru peste tot, nu știu de unde am luat amândoi boala asta păcătoasă”, a mărturisit Jeanine Ionescu.

Vaduva lui Lucian Ionescu
Lucian Ionescu

Jeanine Ionescu a avut covid-19

Și Jeanine s-a confruntat cu simptomele specifice bolii care a îngenuncheat întreaga lume:

”Mi-a fost tare rău, vreo patru zile am avut nevoie de tratamente și de oxigen. Eram într-o stare atât de rea încât dacă cineva ar fi îndrăznit să-mi ia masca de oxigen de pe față l-aș fi împușcat, atât de mare era disperarea de a avea aer! Am avut febră, în jur de 39, nu mai aveam gust, miros! Eu nu prea credeam în acest coronavirus, sinceră să fiu, nu credeam că este atât de grav. Nu știu de unde ne-am îmbolnăvit, de la cine am luat. Noi am fost și la munte, și la televiziune, dar nu pot da vina pe nimeni, am fost în multe locuri”, a mai adăugat ea, pentru impact.ro.

Când va fi înmormântat Lucian Ionescu

Femeia îndoliată va fi externată mâine pentru a se putea ocupa de înmormântarea impresarului, care va avea loc miercuri sau joi, în funcție de rezolvarea actelor:

”Mâine voi fi externată, mă simt mai bine, mă voi ocupa de acte. Trupul lui Lucian este depus la morga spitalului ”Cantacuzino”, îl voi îmbrățișa cu dor, a fost un om foarte credincios, ne învăța pe toți să spunem rugăciuni. El se ruga la Fecioara Maria. A plecat la Ceruri pe 26 decembrie, în a doua zi de Crăciun, zi de mare sărbătoare, Soborul Maicii Domnului, Maica Mântuitorului Iisus Hristos, când se deschid cerurile. A fost creștin ortodox, iubitor al ortodoxiei. Nu l-am visat, dar simt că, de acolo, de unde este, îmi dă putere să mă ocup de tot. Înmormântarea va avea loc miercuri sau joi, voi anunța din timp, ca să vină cine dorește să-i pună o floare și o lumânare”.

”Mi-a cerut să-i duc la Reanimare trei perne și aparatul de ras!”

Jeanine Ionescu își amintește care a fost ultima dorință a bărbatului iubit: ”Mi-a cerut, acolo, la Reanimare, să-i trimit aparatul de ras, ca să poată pune masca de oxigen, și trei perne, pentru cap și picioare. Ca o coincidență, în urmă cu 26 de ani, tot la ”Cantacuzino” s-a născut și fiica noastră Anne. A murit acolo unde s-a născut ea”

Câți copii are Lucian Ionescu

Lucian Ionescu a lăsat în urmă o soție care l-a divinizat, dar și șase copii, care acum sunt în stare de șoc. Jeanine Ionescu ne-a făcut și o dezvăluire, în exclusivitate: ”Eu și Lucian avem patru copii, Mihnea, Marie Jeanne, Alexandra, Anne Marie. El mai are un copil, Ioana, din prima căsnicie și un fiu, pe Matei, din relația cu Monica de la Candy. Fiica mea, Anne Marie, e susținută acum, la greu, de logodnicul său, Eduard. El e binecuvântarea fiicei mele, alături de minunații lui părinți, Mariana și Viorel, cărora le mulțumesc din suflet pentru ocrotirea fiicei mele. Pe Matei îl iubesc enorm, am fost și alături de el când a fost internat cu probleme de sănătate. Eu și Monica nu ne urâm, ne-am împăcat, îi iubesc copilul pe care îl are cu soțul meu. Ea a stat cu copiii mei acasă, cât timp am fost în spital. Pavel Ioan Matei este un copil cuminte, frumos, pasionat de calculatoare. Dormea la spatele tatălui lui, așa mult drag avea de Lucian, se rugau amândoi seara. Lucian a fost un tată adorabil, care și-a învățat copiii să fie corecți și buni! Dar Lucian îl considera copilul lui și pe tenorul Bogdan Mihai, era tatăl lui spiritual ”.

”Pandemia de coronavirus mi-a luat și banii și omul drag”.

Jeanine trece acum printr-un mare impas financiar, după ce afacerea de familie, de impresariat muzical, stagnează, în pandemie. Prin urmare, oricine dorește să o ajute pe Jeanine, poate fi contactată în privat, pe contul de Facebook al lui Lucian Ionescu: ”Lucian avea o indemnizație de 1.500 de euro lunar, trăiam cu toții și din ea, am rămas fără acești bani, spectacole nu sunt, e o perioadă foarte grea pentru mine. Pandemia de coronavirus mi-a luat și banii și omul drag”.

”Pe Lucian l-am cunoscut la un ceai dansant. La 18 ani am fugit de acasă, de dragul lui!”

Văduva artistului are amintiri de neuitat din cei 33 de ani relație: ”Între mine și Lucian au fost și bune și rele. L-am iubit enorm și îl voi iubi și dincolo de moarte. Când l-am cunoscut, la o petrecere de pe vremea lui Ceaușescu, aveam doar 18 ani. Am fugit de acasă, de dragul lui, părinții credeau că-s mult prea tânără pentru a locui cu cineva, dar eu m-am dus cu sufletul, după el. A fost puterea familiei, ajutorul meu neprețuit”, a mai completat Jeanine, pentru impact.ro

Mesaj emoționant postat de Monica Andrei, solista de la Candy, care i-a dăruit un fiu lui Lucian

Monica Andrei a fost colegă cu Giulia Anghelescu și cu Selena Vasilache, în trupa Candy. Nu a făcut parte din formula de bază, ci a înlocuit-o pe Claudia Pavel. Solista a postat un mesaj, pe conturile sociale, cu câteva zile înainte ca Lucian Ionescu să moară: ”Vă mulțumim că vă rugați pentru Lucian Ionescu și mulțumim medicilor extraordinari care se ocupa acum de el! Vă rog nu încetați să vă rugați, pentru că rugăciunile fac minuni! E un om credincios, un om care îl iubește pe Bunul Dumnezeu cu toată ființa lui, un om care luptă acum pentru viața sa, un om care a ajutat mulți oameni să se îndrepte spre credință, un om care are încă foarte multe de spus. Vă rog nu încetați să vă rugați, rugăciunile fac minuni și, acum, de Crăciun, nu încetăm să sperăm că asta va fi minunea lui Dumnezeu pentru un suflet iubitor care, cu siguranță, îi va dedica tot restul vieții Tatălui Ceresc, ca mărturisitor al minunii! Rugăciune, rugăciune, rugăciune! Amin”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Simona Ecovoiu
Este reporter special în departamentul Exclusiv al Impact.ro. Absolventă a Liceului de Filologie-Istorie și a Facultății de Sociologie, a debutat în presa scrisă la Evenimentul Zilei, apoi a...