EXCLUSIV. Un mare actor român va avea parte de o casă memorială de 100.000 de euro. Dezvăluiri în premieră, cum se va întâmpla totul

Ana Maria Păsat 27.01.2021, 20:10
EXCLUSIV. Un mare actor român va avea parte de o casă memorială de 100.000 de euro. Dezvăluiri în premieră, cum se va întâmpla totul

Un mare actor român va avea parte de o casă memorială de nu mai puțin de 100.000 de euro! Impact.ro a aflat în premieră toate informațiile legate de proiectul ambițios, care îl va comemora pe artistul care i-a bucurat pe români zeci și zeci de ani cu talentul său!

S-a aflat acum ce actor român va avea o casă memorială de 100.000 de euro

Anca Pandrea locuiește într-o casă din buricul Capitalei, evaluată la 100.000 de euro, pe care a moștenit-o de la bunica din partea tatălui. Ea ne-a oferit un interviu emoționant, în care ne-a povestit și despre căsuța ei de suflet. ”Vreau să fac aici casă memorială. Iar în încăperea de la intrare, acolo unde o perioadă eu și Iura am avut o mica afacere cu vin, să fac o expoziție cu lucrările lui Iura al meu. Tablourile cele mai reușite o să le donez însă unui muzeu, care să fie vizitat de cei care iubesc arta și cultura”.

Actrița Anca Pandrea nu a acumulat averi de-a lungul carierei sale. Acum, la bătrânețe, trăiește dintr-o pensie destul de mică, de aproximativ 2.000 de lei, iar de la fostul său partener de viață, Iurie Darie, nu a moștenit nimic, întrucât cei doi nu au fost căsătoriți legal. În ciuda situației actuale destul de grea pentru actorii vechii generații, actrița evită să se plângă, chiar dacă tratamentele pentru afecțiunile pe care le are o costă destul de mult. Ajutată de prietene, Anca se descurcă așa cum poate, și încearcă să aibă grijă de sănătatea sa.

S-a aflat acum ce actor român va avea o casă memorială de 100.000 de euro
S-a aflat acum ce actor român va avea o casă memorială de 100.000 de euro

În fiecare cameră a casei sale din Floreasca, unde a trăit cu Iura al ei, are tablouri cu acesta, inclusiv și în baie

În această perioadă, actrița nu a mai ieșit din casă și nu a mai ajuns la mormântul lui Iurie Darie de când s-a declanșat pandemia, deși până atunci mergea aproape zilnic. Chiar și așa însă, ea spune că-l simte mereu alături pe cel care a fost dragostea vieții sale. În fiecare cameră a casei sale din Floreasca, unde a trăit cu Iura al ei, are tablouri cu acesta, inclusiv și în baie. Cum fiecare ungher al locuinței sale îi aduce aminte de marea sa iubire și cum casa sa are o semnificație aparte pentru ea, fiind moștenită de la bunica din partea tatălui, actrița nu dorește ca imobilul să ajungă pe mâna oricui.

Aceasta întreprinsese deja demersuri ca locuința sa din Floreasca să devină casă memorială, cu o plăcuță la intrare, pe care să scrie “aici au locuit Anca Pandrea și marele actor Iurie Darie”, dar nu le-a putut continua din cauza pandemiei.

I-a făcut parastas lui Iura, cu mâncărurile care îi plăceau: fasole bătută și icre

”Cu câteva săptămâni înainte de starea de urgență, vorbisem cu prietena mea, Ingrid Stegaru, care e la Agenția de artă, să mă ajute să-i păstrez vie memoria lui Iura și chiar și pe a mea, atunci când nu voi mai fi. Vreau să fac aici casă memorială. Iar în încăperea de la intrare, acolo unde o perioadă eu și Iura am avut o mică afacere cu vin, să fac o expoziție cu lucrările lui Iura al meu. Tablourile cele mai reușite o să le donez însă unui muzeu, care să fie vizitat de cei care iubesc arta și cultura. Probabil, tineretul nu va avea curiozitatea să viziteze casa memorială, dar la un muzeu creațiile lui sunt mai vizibile”, a declarat Anca Pandrea în exclusivitate pentru impact.ro.

Actrița ne-a mai spus că nu-și dorește ca cineva să demoleze vreodată vreun colțișor al casei sale: “Vreau ca totul să rămână așa cum e acum, așa cum am trăit eu și cu Iura. Tablourile să rămână pe pereți, să nu se demoleze nimic. Atunci când a murit Iura, am comandat o placă comemorativă care e montată pe pereții exteriori ai clădirii, care acolo vreau să rămână”. Anca nu a renunțat totodată nici la ideea de a face un eveniment amplu de comemorare a lui Iurie Darie, care s-a stins din viața în noiembrie 2012. “Nici anul acesta nu cred că voi putea. Nu vreau doar să bifez că l-am făcut. Vreau ceva amplu, cu cel puțin 30 de invitați ”.

Anca Pandrea s-a programat pentru vaccin anti-Covid

În plină pandemie, deși ea nu a ieșit din casă, Anca Pandrea a reușit să-i facă parastas fostului partener de viață. “Prietena mea, Dana Ionescu, a fost atât la biserică, precum și la cimitir, unde a împărțit pachete cu toate mâncărurile preferate ale lui Iura: fasole bătută, icre. Apoi mi-a adus și mie și am împărțit și aici”, ne-a mai spus actrița.

În ciuda bolilor de care suferă, ea având probleme și cu coagularea sângelui, Anca Pandrea s-a programat să-și facă vaccinul anti-Covid. “M-am interesat dacă-l pot face, pentru că am probleme de sănătate, iar medicul de familie mi-a dat ok-ul. Nu mi-e teamă, ce va fi, va fi. Nu primesc vizite de luni de zile, dar simt nevoia să vorbesc cu prietenele față în față, să le văd”, ne-a mai spus aceasta. Oricât de greu ar duce-o în prezent, Anca Pandrea nu ar accepta în această perioadă nicio ofertă de a se întoarce pe scenă: “Îmi doresc să mai joc, am iubit și iubesc meseria asta, dar nu în pandemie, și în condițiile actuale”.

Urmăriți Impact.ro și pe