EXCLUSIV. Ultima dorință a Dragăi Olteanu Matei. Ce a cerut neapărat să aibă alături de ea, la înmormântare

Alexandra Andrei 22.11.2020, 15:35
EXCLUSIV. Ultima dorință a Dragăi Olteanu Matei. Ce a cerut neapărat să aibă alături de ea, la înmormântare

Draga Olteanu Matei ne-a părăsit la mijlocul acestei săptămâni. Spre surprinderea unora, îndrăgita artistă și-a pregătit momentul trecerii la cele sfinte până în cele mai mici detalii. Ultima dorință a Dragăi Olteanu Matei a fost în realitate un plan bine pus la punct de către actriță pe care cei care i-au fost alături în ultimii ani trebuie să-l ducă la bun sfârșit. Ce a cerut neapărat să aibă ea în momentul în care va fi îngropată, precum și alte detalii au fost aflate, în EXCLUSIVITATE, de reporterii Impact.ro.

Ultima dorință a Dragăi Olteanu Matei. Ce a cerut neapărat să aibă alături de ea

Decesul actriței Draga Olteanu Matei a întristat lumea artistică din România. La 87 de ani, doamna comediei românești a plecat din lume, lăsând în urmă o moștenire spirituală de neegalat. Și pentru că a fost mereu o persoană care s-a îngrijit de toate și de tot, Draga Olteanu Matei a ținut să-și pună la punct inclusiv înmormântarea.

Simțind, probabil, că sfârșitul său se apropie și ghidată de problemele de sănătate care o măcinau de ceva vreme, Draga Olteanu Matei a luat decizia de a-și pregăti propria înmormântare. Din timp, actrița și-a comandat un sicriu, le-a transmis nepoților ce să scrie pe piatra funerară și a stabilit vestimentația pe care o va purta în momentul trecerii către viața veșnică.

Ultima dorinta a Dragai Olteanu Matei. Ce a cerut neaparat sa aiba alaturi de ea pe ultimul drum
Ultima dorinta a Dragai Olteanu Matei. Ce a cerut neaparat sa aiba alaturi de ea pe ultimul drum

Draga Olteanu Matei a fost înmormântată, alături de soțul său, într-unul dintre cimitirele din Piatra Neamț, locul în care a trăit din 2007 și până la moarte. Marea noastră actriță a decis ca în ultimele zile petrecute pe pământ să poarte aceeași ținută pe care a avut-o la cununia cu soțul său. După ce și-a modificat-o la croitor, vestimentația a fost așezată la loc sigur pentru acest moment dramatic.

Obiectele cele mai dragi, alături de ea pe ultimul drum

O altă dorință a Dragăi Olteanu Matei a fost legată de obiectele care o vor însoți în mormânt. Artista a spus că trebuie să poarte un colier de perle pe care-l primise în dar de la soțul său, iar poza celui care i-a fost partener de viață trebuie să stea, alături de trupul ei neînsuflețit.

Puțini sunt cei care știu că Draga Olteanu Matei a fost foarte atentă la multe detalii. Regretata actriță și-a făcut inclusiv câteva pomeni din timpul vieții. Este un obicei mai rar întâlnit, dar aceasta a fost dorința sa expresă.

Ultima dorință a Dragăi Olteanu Matei i s-a îndeplinit astfel, iar marea noastră vedetă de teatru și film pleacă din lumea aceasta cu sufletul împăcat, dar lăsând în urma ei un gol imposibil de umplut.

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Alexandra Andrei
Masterandă la Jurnalism, Alexandra activează pe postul de redactor pentru Impact.ro din anul 2020. Noi am remarcat-o pentru calitățile sale timpurii, devenindu-ne colegă încă din perioada...