EXCLUSIV. Suma pe care a primit-o Dan Bittman pentru Revelionul de la TVR, după ce Antena 1 l-a umilit: ”N-am mai vrut niciun ban de la ei”

Alexandru Catalan 05.01.2021, 20:16
EXCLUSIV. Suma pe care a primit-o Dan Bittman pentru Revelionul de la TVR, după ce Antena 1 l-a umilit: ”N-am mai vrut niciun ban de la ei”

Dan Bittman (58 de ani), una dintre vedetele showbiz-ului autohton, implicat şi el în scandalul legat de programul din noaptea de Revelion de la televiziunea publică, alături de Mugur Mihăescu şi de Radu Pietreanu, susține că nu s-ar fi aşteptat niciodată la o asemenea reacţie, mult exagerată, în opinia sa: ”Îmi pare rău că s-a ajuns la o asemenea situaţie şi că s-au tras deja nişte concluzii foarte clare. După mine, avem de-a face cu un program normal de Revelion care a plasat TVR pe un merituos loc cinci în topul audienţelor, după cum am putut constata cu toţii.”

Dan Bittman a refuzat cei 350 de euro oferiți de Antena 1, pentru Revelion: ”Am participat doar de dragul lui Dan Negru”. A luat 4.000 de euro de la TVR ?

Dan Bittman a refuzat să facă publică suma de bani primită din partea televiziunii publice pentru participarea sa la programul de Revelion de la TVR.

Ştiţi foarte bine că un asemenea contract este confidenţial şi nu pot divulga suma. Pot să vă spun însă că a fost o sumă normală, ba chiar sub onorariul meu pe care-l practic de obicei. Am considerat că a fost un an aparte, ca atare, am acceptat suma respectivă, a spus el, pentru impact.ro.

În schimb, Dan Bittman a adăugat că a fost extrem de dezamăgit de suma cu care Antena 1 l-a ofertat pentru a fi prezent şi în Revelionul prezentat de Dan Negru.

Nici aici nu pot să vă spun suma, dar pot să adaug că am refuzat efectiv suma propusă de cei de la Intact. În cele din urmă am acceptat doar de dragul lui Dan Negru să fiu prezent şi pot dovedi că nu am primit nici un leu pe tema asta!, a mai adăugat el.

Suma de bani pe care a primit-o Dan Bittman pentru Revelionul de la Antena 1
Suma de bani pe care a primit-o Dan Bittman pentru Revelionul de la Antena 1

Potrivit unor surse bine informate, suma propusă de cei de la Antena 1 s-ar fi cifrat la 350-400 de euro, în timp ce televiziunea publică i-ar fi acordat lui Dan Bittman 3.500 – 4.000 de euro net, pentru programul de Revelion. Televiziunea care domină de peste 20 de ani audienţa programelor de Revelion pare a se fi specializat, cel puţin în ultimii ani, în realizarea de programe pentru finalul de an, cu un buget extrem de redus, dar care le asigură la final marea lovitură.

Dan Bittman, despre Iulian Bulai: ”A deschis, după mine, cutia Pandorei. Poate ar fi fost indicat să mă sune mai întâi şi să mă întrebe cum am dus-o în 2020, cum mi-am câştigat existenţa”

Dan susține că a respectat regulile de protecție la filmările pentru Revelionul de la TVR.

Nici eu, şi nici colegii de platou nu am făcut propagandă anti-reguli COVID sau mai ştiu eu ce alte lucruri grave pentru care ni se aduc atâtea acuze. Dimpotrivă, eu am respectat regulile de protecţie şi am purtat şi mască, când a fost cazul, exact cum spune legea. Nu ştiam că s-a schimbat însă regula după care nu mai poţi spune glume şi cânta în noaptea de Revelion. Satira a redevenit, pare-se, un inamic public al politicienilor. Un domn parlamentar, destul de tânăr în politică, Iulian Bulai, a deschis, după mine, cutia Pandorei. Poate ar fi fost indicat să mă sune mai întâi şi să mă întrebe cum am dus-o în 2020, cum mi-am câştigat existenţa. Sau dacă nu pe mine neapărat, pe alţi colegi, aflaţi într-o situaţie foarte grea. Eu pot să-i transmit cu certitudine că pentru statul român Dan Bittman nu a existat în 2020. Prin meseria mea, liberală prin definiţie, statul nu m-a ajutat anul trecut cu un leu, măcar. Pot demonstra cu acte. Nici măcar cu un leu. Nu mai sunt naiv, la cei 58 de ani ai mei, a mai spus Dan Bittman, ca să nu înţeleg o anumite mişcare în politică, că se doreşte o schimbare a conducerii televiziunii publice, foarte probabil.

Artistul speră la un sprijin financiar din partea autorităților
Artistul speră la un sprijin financiar din partea autorităților

Dan încă mai aşteaptă ajutorul financiar promis de la stat

Politica nu m-a pasionat niciodată, dar azi ajung să dau credit scenariul după care, parcă mai mult ca oricând, domnul Iulian Bulai va ajunge foarte sus, cu meseria sa, iar eu, cu a mea, un disperat al societăţii!, a precizat pentru impact.ro acelaşi Dan Bittman.

El a adăugat că încă mai aşteaptă ajutorul financiar promis de la stat după ce Raluca Turcan, fost vicepremier al Guvernului Ludovic Orban, s-a fotografiat cu o serie de artişti spre finele anului trecut, la sfârşitul unei întâlniri cu reprezentanţi ai breslei lumii spectacolului, una dintre cele mai afectate în urma efectelor pandemiei de COVID-19.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI