EXCLUSIV. Statuia lui Smiley din Oltenia a fost distrusă. Sculptorul e devastat, ce spune Primăria

Carmen Andrei, Maria Irina 25.02.2021, 14:51

Cătălin Mihalache, artistul răsplătit cu ”Premiul de originalitate” la concursul ”Românii au talent” (PRO TV), în 2014, are curtea casei sale din satul Prooroci, comuna Milcov, Jud. Olt,  plină cu statui, printre ele numărându-se și cele dedicate lui Smiley și Simonei Halep. De câteva zile, însă, Cătălin Mihalache a luat decizia de a muta toate aceste lucrări peste drum, pe un teren viran, transformat ad-hoc în parc, pentru a putea fi admirate, în toată splendoarea, de trecători: ”Ca să nu se mai uite lumea prin gard la Smiley, am decis să-l mut în viitorul meu parc. Cei de la Primărie nu au zis nimic. Dacă nu vor fi de acord să înfrumusețez locul, cu statuile mele, nu e o problemă, căci pot să le sparg cu barosul și să le arunc la gunoi”, ne-a declarat, în exclusivitate pentru impact.ro, artistul oltean.

Cătălin Mihalache își face parc în satul Prooroci, unde vor fi expuse toate lucrările care i-au adus celebritatea

Cătălin Mihalache are în plan ca toate lucrările sale, cu care a uimit o țară întreagă, să fie expuse într-un parc din satul natal, Prooroci. Artistul, al cărui talent la pictură l-ați putut admira și la celebrul concurs ”Românii au talent” (PRO TV), și-a dublat notorietatea cu statuia imensă, de 150 de kilograme, dedicată Simonei Halep, mândria românilor, imortalizând astfel momentul din 2017, când ea a devenit numărul unu mondial la tenis.

Cătălin ar fi vrut să i-o dăruiască sportivei nepereche, însă, în ciuda nenumăratelor invitații, Simona nu i-a bătut la poartă: ”O mai spăl cu furtunul, o îngrijesc, ca să nu fie distrusă de ploaie și de ninsoare. Simona Halep nu m-a căutat, nu a zis nimic, deși au apărut poze cu această lucrare, pe care i-am dedicat-o din tot sufletul. Dar am grijă de statuie, ca să nu fie distrusă de vreme, o mai spăl de praf, cu furtunul. Am muncit la ea cam trei zile, cântăreşte 150 de kilograme şi e înaltă de doi metri. E făcută din ciment, nisip, fier beton şi sârme. Am folosit două cutii de vopsea”. Cum în timpul filmărilor pentru ”Românii au talent”, bărbatul a legat și o frumoasă prietenie cu Smiley, iată că și acestuia i-a ridicat statuie și i-a dăruit o caricatură: ”Pe Smiley l-am cunoscut la ”Românii au talent”, este un om onest și prietenos!”.

EXCLUSIV. Statuia lui Smiley din Oltenia a fost distrusa. Sculptorul e devastat, ce spune Primaria
Statuia Simonei Halep facuta de Catalin Mihalache

”Statuia lui Smiley, de 300 de kilograme, am spart-o din greșeală, pentru că nu am putut să o transport. I-a rămas doar zâmbetul!”

Ambele lucrări, care-i întruchipează pe Smiley și pe Simona Halep, au fost mutate recent pe terenul viran de peste drum de casa artistului, transfer făcut, din păcate, cu ghinion și pagubă. Statuia solistului Smiley s-a spart, în timp ce Cătălin Mihalache se chinuia s-o mute singur din curte. Deschideți galeria foto de mai sus.

”Deja am spart una dintre statui, pentru că nu am putut să o transport singur, a fost foarte grea. Și nu mai aveam atâția bani ca să plătesc oameni să mă ajute. Cântărește 300 de kilograme, cu tot cu fundație. Nu voi mai face lucruri grele. Asta e tot ce a mai rămas din Smiley, doar zâmbetul, dar o să încerc să o repar”, ni s-a mai confesat artistul cu talent la pictură, grafică și sculptură.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI