EXCLUSIV. Soții Cornelia și Lupu Rednic, secretul căsniciei de 29 de ani: „Trebuie să-i tolerezi nervii și defectele”

Dorina Alexandrescu, Ioana Nicolae 18.03.2021, 11:52

Solista de muzică populară Cornelia Rednic (45 ani) și-a unit destinele cu Lupu Rednic pe când avea 17 ani, iar el, 23. Și-a întrerupt studiile, de dragul lui, pe care însă le-a reluat, ceva mai târziu.

Soții Cornelia și Lupu Rednic, secretul căsniciei de 29 de ani: ”Trebuie să-i tolerezi nervii și defectele. Am tras la aceeași căruță”

Amândoi au luat-o de la zero, iar azi formează unul dintre cele mai puternice și mai îndrăgite cupluri, atât pe scenă, cât și în viață. Cornelia ne-a dezvăluit, în interviul oferit în exclusivitate pentru impact.ro, secretul mariajului ei longeviv, de 29 ani:

E foarte important pe lumea asta să ai un om al tău, după părinți, soțul și soția sunt lângă tine, prietenii se mai schimbă, în funcție de multe lucruri, dar, dacă tu nu ai un om în care să ai încredere, e greu”.

Cornelia si Lupu Rednic, casatorie de 29 de ani
Cornelia si Lupu Rednic, casatorie de 29 de ani

Cum a cucerit-o Lupu Rednic pe Cornelia

Cornelia și Lupu Rednic împlinesc 29 de ani de mariaj. Cornelia a dat timpul înapoi, în interviul pentru impact.ro: ”Ne-am căsătorit de tineri, în 1992. Cum m-a cucerit? Pur și simplu. De atunci era glumeț. Nu exista să nu scoată o glumă din buzunar. În fiecare buzunar avea câte o glumă. Râdeam mult! Am glumit, dar am și muncit mult! Am plecat de jos, cu atâtea piedici! Cel care a avut încredere a fost Lupu. Nu eram bine din punct de vedere financiar, eram săraci, dar el a avut încredere și mai ales voință puternică. Eu eram un copil. Mă gândeam cum o să reușim noi să ieșim pe piață cu zongora și cetera, dar uite că muzica autentică are valoare.”, ne-a declarat Cornelia Rednic.

Într-o vreme în care căsniciile nu mai sunt de durată, interpreta de muzică populară ne spune care este secretul unui mariaj reușit: ”În primul rând, trebuie să te căsătorești din iubire și din respect, să ai toleranță față de perechea ta. Acest lucru este valabil în orice, să-i tolerezi nervii, defectele, pentru că fiecare are defecte. Avem nevoie ca oamenii să se tolereze, să treacă cu înțelepciune peste momentele dificile din viață. Este singura rețetă și nu e un secret! Pentru că este extraordinar să ai un om lângă tine.”, ne-a mai spus, pentru impact.ro, artista noastră.

”O căsnicie stabilă se construiește și simți că aparții cuiva! Altfel mergi înainte când ai un om care te susține și invers, dar tinerii nu înțeleg. Și tocmai din acest motiv foarte multă lume este singură”

Cornelia și Lupu sunt împreună de aproape 30 de ani, spre surprinderea multora: ”Prin toamnă ieșisem cu fetele la o terasă. Lângă noi se adunaseră câțiva bărbați și glumeau, se uitau la meci, iar noi aveam discuții despre machiaj, relații. Una dintre fete era divorțată, alta cu probleme, alta cu o relație bună, iar eu cu 28 ani de căsnicie. Când am spus lucrul acesta, în gura mare, bărbații de lângă noi au întors capul și au întrebat ”Serios?

Cine a spus lucrul acesta? Mai există așa ceva în ziua de azi? Există! Ei erau atenți la ce vorbeam noi. Da, domnule, există, dar în ziua de azi oamenii nu mai au răbdare. Tinerii au sentimentul că totul li se cuvine, că au toate drepturile. Nu mai vrea nimeni să pună puțină trudă pentru ceva. O căsnicie stabilă se construiește și simți că aparții cuiva! Altfel mergi înainte când ai un om care te susține, dar tinerii nu înțeleg. Și tocmai din acest motiv foarte multă lume este singură”, a mai afirmat Cornelia Rednic.

”Noi am fost doi care am tras la aceeași căruță și am avut împreună realizări frumoase. A fost un drum greu, dar nu imposibil!”

Cornelia Rednic își laudă soțul: ” E foarte important pe lumea asta să ai un om al tău, după părinți, soțul și soția sunt lângă tine, prietenii se mai schimbă, în funcție de multe lucruri, dar dacă tu nu ai un om în care să ai încredere e greu. Asta e foarte important. Așa cum e foarte important să nu ne pierdem curățenia sufletului.

În primul rând, în toți acești ani de căsnicie, noi ne-am certat, dar constructiv, ceea ce e foarte important într-o relație. Noi nu ne-am spus vorbe urâte unul celuilalt! Și nici acesta nu e un secret, ca cel de lângă tine să poată trăi într-o armonie, să pui totul la punct în așa fel ca să te consulți mai întâi cu celălalt și apoi se ia o hotărâre. Noi am fost doi care am tras la aceeași căruță și am avut împreună realizări frumoase.

Cornelia și Lupu Rednic iubesc folclorul și tradițiile

A fost un drum greu, dar nu imposibil! DA, eu am crezut că vom reuși de la bun început. Folclorul și tradițiile noastre nu mor muri niciodată, chiar dacă o parte dintre oameni simt să asculte și altceva. Cei care iubesc folclorul și tradițiile o să le iubească în continuare! Este esența noastră, identitatea noastră românească.

Dacă ne pierdem folclorul, nu avem nimic! Iar noi venim cu folclor maramureșean, pur, de la daci. Ne-a ajutat Dumnezeu, am mers la un drum greu ajutați de Dumnezeu, cu piedici mari, dar am fost uniți! Acum mergem la niște filmări la ”Vărul Săndel” și suntem serioși. Noi mergem întotdeauna cu o oră mai devreme, pentru că e vorba de seriozitate”, completează Cornelia.

Urmăriți Impact.ro și pe