EXCLUSIV. Solista care i-a dedicat lui Traian Băsescu oda ”Biruința lui Traian”, urmărită de blesteme? Casa i-a ars ca o torță și s-a luptat cu o boală necruțătoare

Dorina Alexandrescu, Maria Irina 26.02.2021, 10:03
EXCLUSIV. Solista care i-a dedicat lui Traian Băsescu oda ”Biruința lui Traian”, urmărită de blesteme? Casa i-a ars ca o torță și s-a luptat cu o boală necruțătoare

Celebra solistă de muzică populară Gherghina Stancu a devenit celebră în 2006, când i-a dedicat o odă fostului președinte Traian Băsescu. În spatele zâmbetului și al optimismului molipsitor, ea ascunde însă o poveste de viață tulburătoare. În interviul oferit în exclusivitate pentru impact.ro, artista ne-a povestit despre toate greutățile vieții: ”Am fost omul care a suferit, dar a și muncit! Nu m-am lăsat doborâtă de necazuri! La Revoluție mi-a ars casa și nu m-am lăsat doborâtă de probleme. Am luat-o de la zero. Am închis ochii, mi-am revenit și am luat-o de la capăt”.

Solista care i-a dedicat lui Traian Băsescu oda ”Biruința lui Traian”

În 2006, Gherghina Stancu era în centrul atenție cu dedicația pentru președintele de atunci al României, căruia i-a compus piesa ”Biruința lui Traian!”. A înregistrat oda pe un CD, iar mai apoi l-a trimis la Palatul Cotroceni, pentru idolul ei. Versurile l-au impresionat pe Traian Băsescu: ”Pe malul mării/ Al Mării Negre/ Trece o barcă/ Și un marinar / Se vede în zare/ E un vas mare/ E Biruința lui Traian”, suna refrenul odei compuse de Gherghina Stancu. ”Îmi place mult de domnul Băsescu, pentru că este un bărbat puternic, mai puternic decât foștii președinți. I-aș fi cântat și lui Iliescu, dar nu-mi plac bărbații moi. Așa sunt eu”, menționa Gheorghina Stancu la acea vreme, în interviurile televizate. Ideea piesei i-a venit când a aflat că Traian Băsescu are probleme de sănătate.

Gherghina Stancu: ”Mănânc de la țară și dorm la București!”

Gherghina Stancu a fost diagnosticată cu Hepatită C, boală care le-a ucis pe marile artiste Ileana Ciuculete și Denişa Răducu: „Am luat virusul de la dentist!”, ne-a menționat ea. Artistă duce un stil de viață sănătos:

”Mănânc de la țară și dorm la București. Am 10 hectare de pământ în Județul Argeș, unde merg de sâmbătă până duminică. Am rămas țărancă pentru că nu-mi vine să-mi las pământul. Am utilaje, am tractorul, nu pot să las curtea pentru că am și păsări, câini…

Mama mea are 87 ani, o țin la București de când a făcut accident vascular. La țară pun grâu, porumb toamna. Am un destin, un drum de la care nu m-am abătut de la el. Am renovat casa mamei, am băgat apă, canalizare, nu am suferit niciodată în sensul de mâncare. Am mâncare, am și alergat, deși am fost femeie singură!”, ne-a dezvăluit Gherghina Stancu, pentru impact.ro

”Am tras belele mari cu nenorocita aia de Hepatită C!”

Artistă a suferit enom în viață:”Soțul meu a murit în 2001 și toți se miră cum mă descurc. Am și vie, eu o tăi, eu o culeg”, ne-a mai declarat Gherghina Stancu, vedeta care s-a confruntat cu grele probleme de sănătate:

”M-a ajutat Dumnezeu, deși am trecut prin nenorocita aia de boală și m-am ferit de băutură. Îmi place vinul din curtea de la țară, dar nu am făcut abuz. Boală am luat-o cu ani în urmă de la stomatolog. Am tras belele mari cu nenorocita aia de hepatită! Eu am avut noroc cu un medicament pentru regenerarea ficatului, pentru a topi virusul acesta, altfel nu mai eram pe aici! Avem nevoie de vaccinuri.

Cantastimul era făcut de Institutul Cantacuzino, dar și-au bătut joc! Sunt așa de cătrănită pe politicieni! De 30 de ani tot latră la tv, nu au făcut nimic și nu va face, pentru că nu se vrea! Eu lucrez în domeniul financiar, dar și aici și-au bătut joc, și pe verticală și pe orizontală! Țara e pierdută! Ce tot zic ei de proiecte, nu am încredere că vine ceva bun. Au vândut totul, acum noi suntem slugile Europei”, și-a vărsat ea of-ul.

EXCLUSIV. Solista care i-a dedicat lui Traian Băsescu oda ”Biruinţa lui Traian”, urmărită de blesteme
EXCLUSIV. Solista care i-a dedicat lui Traian Băsescu oda ”Biruinţa lui Traian”, urmărită de blesteme

”La Revoluție mi-a ars casa. Am închis ochii, mi-am revenit și am luat-o de la capăt”

Fiica ei i-a adus împlinire:

”Am avut o viață de om, de artist, plină de muncă, dar și de împliniri. Fata este doctoriță, este medic endocrinolog La Institutul Parhon, termină rezidențiatul. Este un copil foarte bun, mi-a adus mulțumire și mă bucur, copiii sunt oglinda noastră! Am fost omul care a suferit, dar a și muncit!

La Revoluție mi-a ars casa și nu m-am lăsat doborâtă de probleme. Am luat-o de la zero. Am închis ochii, mi-am revenit și am luat-o de la capăt. Dar nu toată lumea poate fi așa! Sunt care cad în depresii, se aruncă de la etaj, însă viața trebuie să-și urmeze cursul și nu venim pentru a ne văita.

Casa am obținut-o printr-un schimb de locuințe, iar la Revoluție a luat foc și am rămas cu ce a fost pe mine și costumele populare, ”ascunse” într-o nișă. Le-am găsit afumate, dar am reușit să le scot la lumină”, ne-a mai mărturisit Gherghina Stancu.

”Pentru că nu am avut concerte, am cântat pe câmp, pe bătătură! ”

În pandemie, toate concertele i-au fost anulate:

”Am făcut naveta la mine, la Râca, în cătunul meu, lângă satul natal al lui Marin Preda. La țară, erau obiceiuri foarte frumoase, veneau călușarii, spălatul pe picioare de Rusalii, iar fetele invocau ploaia, în cadrul unui ritual foarte frumos. Pe vremuri mama vindea găini la București, să ne poată îmbrăca, de Sărbători.

Revenind la zilele de astăzi, eu sunt un pic mai așa, mai practică, dar ceilalți artiști au avut de suferit! Să nu ai cu ce să-ți plătești facturile, să nu ai un medic, când e vorba de utilități și de mâncare, cred că e groaznic, ca și cum eu aș lăsa pământul gol! Și pentru că nu am avut cântări în perioada aceasta, am cântat pe câmp, pe bătătură! Este exercițiul meu de a-mi păstra glasul!

Greșesc, mă aud tot eu, mă aud cucul și ciocârlia și mă corectez singură! Mă prindea noaptea, noi avem acolo și mistreți și mă gândeam să nu apară vreunul și fugeam de-mi sfârâiau picioarele. La țară merg desculță și nu mă dor picioarele. Eu am rămas țărancă legată cu basmaua la ceafă!”, susține Gherghina. Eu spun ce simt eu! Asta m-a ținut să nu mă culce la pământ, să nu mă doboare!

Nu am vrut să mă plafonez, să-mi plâng bărbatul, el fiind un om deosebit, dar ce era să fac, să merg numai la cimitir? Omul trebuie să se mobilizeze, omul credincios nu rămâne static. Credința lui îl ajută să se dezvolte și Dumnezeu m-a ajutat și pe mine prin modul acesta al meu!”, ni s-a mai confesat Gherghina Stancu.

Urmăriți Impact.ro și pe