EXCLUSIV. Scandal uriaş la mormântul lui Nicolae Ceauşescu la 103 ani de la naştere. Forţele de ordine au intervenit urgent

Stan Filon 26.01.2021, 13:45

26 ianuarie era zi de sărbătoare în România! Era ziua de naștere a liderului Partidului Comunist Român, Nicolae Ceaușescu. Erau organizate defilări în toate orașele țării, elevii exersau luni întregi, la fel și muncitorii din uzine, care ieșeau pe străzi în semn de apreciere a liderului comunist, în pas de defilare! Astăzi, doar o mână de oameni l-au mai sărbătorit pe Nicolae Ceaușescu, la cimitirul Ghencea, acolo unde este înmormântat, alături de soția sa, Elena Ceaușescu.

S-a lăsat cu scandal la căpătâiul lui Nicolae Ceușescu, chiar de ziua lui

Câțiva nostalgici ai vremurilor de mult apuse s-au adunat la cimitirul Ghencea, pentru a-i aduce un omagiu lui Nicolae Ceaușescu, la 103 ani de la nașterea sa. S-au spus poezii patriotice, s-au ținut discursuri rupte parcă din acele vremuri de tristă amintire, dar s-au încins și spiritele, astfel încât paznicii cimitirului au fost nevoiți să intervină.

Nostalgicii comunismului s-au calmat apoi la un pahar de țuică și o lingură de colivă, iar totul a revenit la normal. S-au spus povești despre cât de bun a fost Nicolae Ceaușescu pentru poporul român, dar nimeni nu a vrut să-și amintească de frigul și foametea pe care am îndurat-o cu toții.

S-a lasat cu scandal la capataiul lui Nicolae Ceusescu, chiar de ziua lui
S-a lasat cu scandal la capataiul lui Nicolae Ceusescu, chiar de ziua lui

Cum sărbătorea Nicolae Ceușescu ziua sa de naștere

În trecut, Nicolae Ceușescu se bucura nespus de ziua lui de naștere. Avea alături toată conducerea Partidului Comunist Român și îi plăcea să sărbătorească cu sarmale și vin din propria sa viță de vie. Primea foarte multe cadouri. Muncitorii din fiecare județ începeau de ceva vreme să lucreze la cadourile pentru Nicolae Ceușescu, însă acesta, de cele mai multe ori, nici măcar nu le privea.

”Le adunam pe toate în nişte depozite din strada Molière. Erau fotolii, canapele – disparate -, covoare pe care scria, din ţesătură câte ceva de genul Să ne trăiţi, tovarăşe Nicolae Ceauşescu! Deci, inutile. În ultimul timp, se ajunsese la decizia ca arhitecţii să scrie la judeţe cam ce cadou să pregătească, ataşându-le uneori şi schiţa de model. Noi lucram la atâtea palate şi aveam nevoie de mobile, dar cele primite de ziua lui Ceauşescu erau inutilizabile. Nici tablourile nu se puteau folosi, fiindcă îi reprezenta pe ei doi sau numai pe el”, a declarat Camil Roguschi, arhitectul lui Ceaşescu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...