EXCLUSIV. Scandal uriaș cu Poliția, la o școală din Militari, după ce Gabriela Firea s-a pozat în clasa fiului ei fără mască. Părinții s-au luat la bătaie cu forțele de ordine

Alexandra Andrei 15.09.2020, 21:11
EXCLUSIV. Scandal uriaș cu Poliția, la o școală din Militari, după ce Gabriela Firea s-a pozat în clasa fiului ei fără mască. Părinții s-au luat la bătaie cu forțele de ordine

A fost scandal uriaș, marți dimineață, la o școală din Militari, după ce Gabriela Firea și soțul ei s-au pozat într-o sală de clasă, alături de copiii lor, fără măști de protecție. Câțiva părinți s-au luat la bătaie cu forțele de ordine.

Cum a pornit scandalul, la o școală din Militari, după ce Gabriela Firea s-a pozat într-o clasă, alături de copiii ei

La începutul noului an școlar, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, și soțul ei, Florentin Pandele, primarul din Voluntari, s-au fotografiat alături de copiii lor, într-o sală de clasă. Din fotografie, s-a înțeles că cei doi nu s-au sfiit să treacă peste faptul că este interzis accesul părinților în școli, în contextul pandemiei de coronavirus.

Ba mai mult, Gabriela Firea și soțul ei, Florentin Pandele, au zâmbit la cameră, fără să poarte măști de protecție. Primarul general al Capitalei a avut ceva de spus în apărarea ei. Impact.ro a aflat că, după ce au văzut că Gabriela Firea și soțul ei au intrat într-o clasă, câțiva părinți ai unor elevi înscriși la o școală din cartierul Militari au vrut să facă la fel. Ei au cerut să li se permită și lor să vadă condițiile în care vor învăța copiii lor, în acest an școlar.

Însă, bodyguarzii nu au permis accesul părinților în școală. S-a ajuns inclusiv la bătaie. Poliția a venit la fața locului și a calmat spiritele.

EXCLUSIV. Scandal uriaș cu poliția, la o școală din Militari, după ce Gabriela Firea s-a pozat în clasa fiului ei fără mască. Părinții s-au luat la bătaie cu forțele de ordine

Cum s-a apărat Gabriela Firea, după ce ea și soțul ei au pozat, fără măști, la școală, cu copiii lor

După ce a generat un val de acuzații cu acea fotografie, Gabriela Firea s-a apărat, printr-un mesaj pe care l-a publicat pe platforma de socializare Facebook. Ea susține că fotografia a fost făcută duminică seara și nu luni, în prima zi de școală.

„Să vina Poliția să ne ancheteze! Dar să vină repede! Că văd că la faza asta a ajuns campania în București! Tăcere mormântală pentru dovada certă că deputatul Dan Nicușor a făcut trafic de influență pentru un interlop, în mod repetat, care și-a construit ilegal restaurant cu casă în el, într-un parc. 

Totul despre mine și soțul meu, care am făcut în câteva secunde o poză într-o clasă, cu o zi înainte de începerea școlii. (…) Factual : în seară de 13 sept, ÎNAINTE de începerea școlilor, am mers cu soțul meu să verificăm pregătirile sanitare pentru luni dimineață, fiecare în școlile din orașul în care este primar. 

La ora 19,30 ne-am oprit la o școală pentru a intră în direct la România Tv. Avem și MARTORI : echipă RTV, angajați ai școlii, paznici. 

Au intrat și copiii cu noi. Am făcut o fotografie în 10 secunde. Am postat a două zi dimineață o încurajare și un mesaj pentru copii, profesori și părinți, având ca ilustrație fotografiile făcute SEARA. Totul a fost dezinfectat. Luni, 14 sept, NU am intrat în clase! 

Copiii aveau luni o programare la doctor și am fost foarte dimineață, înainte de a veni ceilalți copii și părinți, doar pentru manuale. NU AM MAI INTRAT ÎN CLASE!

Am și explicat situația ieri, cui m-a întrebat. Dar s-a înțeles ce s-a vrut… nu adevărul! Eu zic să vină mai repede Poliția, să ne rețină! Să-i ia la întrebări și pe copii! Dar urgent!”, a scris Gabriela Firea, pe Facebook.

Urmăriți Impact.ro și pe
Alexandra Andrei
Masterandă la Jurnalism, Alexandra activează pe postul de redactor pentru Impact.ro din anul 2020. Noi am remarcat-o pentru calitățile sale timpurii, devenindu-ne colegă încă din perioada...