EXCLUSIV. Radu Pietreanu rupe tăcerea după Revelionul cu scandal de la TVR. Ce i s-a întâmplat pe stradă după difuzarea emisiunii

Alexandru Catalan 14.01.2021, 19:30
EXCLUSIV. Radu Pietreanu rupe tăcerea după Revelionul cu scandal de la TVR. Ce i s-a întâmplat pe stradă după difuzarea emisiunii

Radu Pietreanu (57 de ani), partenerul lui Mugur Mihăescu în trupa „Vacanţa Mare”, de mai bine de trei decenii, ni s-a confesat, într-un interviu în exclusivitate pentru impact.ro. ”Niciodată, dar niciodată în carieră nu mi s-a mai întâmplat să fiu în centrul atenţiei mass-media, cu prezenţe consistente pe ecranele principalelor televiziuni din România în acelaşi timp”.

„Umorul nostru, al celor de la Vacanţa Mare, nu e pe placul tuturora. Însă nu pot afirma că am fi fost acum mai altfel. Nu am fost mai spurcaţi la gură decât de obicei. Am fost în nota noastră comună”

Actorul Radu Pietreanu nu e de părere că ar fi realizat un Revelion „la mișto”: ”Am stat şi m-am gândit, am recitit scenariul şi pe modelul ”Dacă doriţi să revedeţi”, am reluat şi programul de Revelion transmis de TVR în noaptea din ani, realizat împreună cu Mugur, Dan Bittman şi ceilalţi. Concluzia? Nu ştiu unde se susţine acuzaţia că am făcut mişto de regulile de protecţie sau că l-am luat peste picior pe unul şi pe celălalt”, ne-a mai declarat Radu Pietreanu, pentru impact.ro.

Radu crede că a tratat cu toată seriozitatea acuzaţiile aduse în spaţiul public, dar consideră că cei care le aduc fie nu au văzut emisiunea, fie au preluat anumite idei de la persoane cu prejudecăţi.

„Umorul nostru, al celor de la Vacanţa Mare, nu e pe placul tuturora. Asta ştim de ani buni. Însă nu pot afirma că am fi fost acum mai altfel. Nu am fost mai spurcaţi la gură decât de obicei. Am fost în nota noastră comună. Şi cu textele şi cu piesele muzicale alese pentru Revelionul de la TVR. Iar audienţa nu a fost chiar rea. Lumea încă nu i-a uitat nici pe Costel şi nici pe Leana lui Pârţag, pare-se. Nu vreau eu să comentez dacă asta e de bine sau de rău. De altfel, vreau să vă spun că cei care m-au recunoscut pe stradă şi m-au oprit m-au felicitat pentru programul prezentat. Vă spun cu mâna pe inimă”, a adăugat Radu Pietreanu.

Radu Pietreanu si Mugur Mihaescu au devenit cunoscuti cu Vacanta Mare, acum mai bine de 25 de ani
Radu Pietreanu si Mugur Mihaescu au devenit cunoscuti cu Vacanta Mare, acum mai bine de 25 de ani

„Nu vreau ca boala mea să devină un subiect monden, să-mi facă concurenţă. Tot ce pot să vă spun e că, pentru moment, cel puţin, sunt bine!”

Vestitul actor mai spune că personal nu are niciun interes să nu respecte regulile de protecţie împotriva actualei pandemii în condiţiile în care toată lumea ştie că anul trecut s-a luptat cu o boală necruţătoare, despre care evită să ofere detalii:

„S-au scris multe despre boala mea, despre încercările prin care am trecut, multe destul de departe de realitate. Nu vreau însă ca boala mea să devină un subiect monden, să-mi facă concurenţă. Ne batem parte-n parte! Tot ce pot să vă spun e că pentru moment cel puţin sunt bine!”, a adăugat Pietreanu.

Radu Pietreanu e mai nou cunoscut si drept „Profu de umor
Radu Pietreanu e mai nou cunoscut si drept „Profu de umor”

Radu, despre prima întâlnire cu Mugur Mihăescu: „Mi-a atras atenţia rimele pe care le făcea spontan şi faptul că ne-am simţit bine unul în compania celuilalt”

El a descris pentru impact.ro şi momentul primei întâlniri dintre el şi Mugur Mihăescu, consumat în toamna lui 1987, la Baia Mare, la o întâlnire a montaniarzilor.

„El venise cu un grup din Craiova, eu cu altul, din Petroşani. Mi-a atras atenţia rimele pe care le făcea spontan şi faptul că ne-am simţit bine unul în compania celuilalt. Peste câteva luni înfiinţam grupul ”Vacanţa Mare”. Ciudat e, că exact un an mai târziu, în 1988, el nu a mai ajuns la întâlnirea de la Baia Mare. I-am dus dorul şi atunci am realizat că am putea face ceva spectaculos împreună. Ceea ce, până la urmă, s-a şi realizat!”, a conchis Pietreanu.

Urmăriți Impact.ro și pe