EXCLUSIV Prima declarație a producătorului cutiilor pentru pizza, despre transportul vaccinului anti-Covid în acest ambalaj alimentar: ”Scopul acestor cutii de pizza este să transporte doar pizza”

Andrei Cezar 06.01.2021, 15:12

Prima declarație a producătorului cutiilor pentru pizza. Subiectul începutului de an este, evident, pe tema vaccinării anti-Covid. Faptul că autoritățile au distribuit vaccinul într-o cutie de pizza la Spitalul din Slobozia a făcut înconjurul internetului. Reporterii Impact.ro au aflat de unde provin respectivele cutii. Iată ce spune managerul firmei producătoare.

Prima declarație a producătorului cutiilor pentru pizza

De multe ori afirmăm că în România nu ne mai poate surprinde nimic, însă de fiecare dată apare o situație cu totul inedită care să contrazică afirmația. În acest caz, la Spitalul din Slobozia, acolo unde a început de ieri campania de vaccinare în frunte cu cadrele medicale, dozele de vaccin au sosit în cutii de pizza. De la Centrul Principal de Depozitare din cadrul Institutului Cantacuzino, dozele necesare imunizării primilor medici din județ au fost distribuite către spitalele din Slobozia, Fetești și Țăndărei.

Coordonatorul campaniei de Vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, a declarat, la scurt timp de la apariția imaginilor cu dozele de vaccin ambalate în cutii de pizza, că nu avea cunoștință despre acest aspect și că respectivele cutii doar seamănă cu cele în care se transportă pizza.

“Nu ştiu despre această situaţie. Cutiile care sunt livrate de producător sunt asemănătoare unei cutii de pizza într-adevăr, dar conţin cele 195 de flacoane, care este doar o întâmplare să semene foarte mult într-adevăr cu o cutie de pizza, aşa sunt ele livrate, practic un pachet conţine cinci astfel de cutii, ceea ce înseamnă aproximativ 5.000 de doze”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă.

El a precizat apoi, că este important să se respecte ”lanțul de frig”

“Cred că acest lucru nu are legătură cu siguranţa în care sunt transportate, este doar o modalitate în care sunt separate acele doze din pachetul iniţial, din modalitatea de ambalare iniţială. Important este să se respecte lanţul de frig pentru că ele nu sunt transportate efectiv în cutii de carton, ci sunt în cutii frigorifice cu data-loggere care monitorizează în permanenţă temperatura, iar acest lucru se poate proba în orice moment pentru că este o datorie a noastră de a asigura condiţiile lanţului de frig”, a mai transmis coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare.

Vaccinul anti-Covid, transportat in cutii de pizza la Spitalul din Slobozia
Vaccinul anti-Covid, transportat in cutii de pizza la Spitalul din Slobozia

Firma care produce cutiile de pizza în care au fost transportate dozele de vaccin provin de la o firmă din Buzău

În Buzău sunt peste 20 de pizzerii care folosesc același tip de ambalaj, potrivit administratorului uneia dintre ele.

”Ca și cutie este standard. Atât modelul, dimensiunea, cât și culoarea. Noi nu avem cutii persoanalizate. E un furnizor local care vinde cutiile acestea, de la care se alimentează cel puțin 20 de pizerii din Buzău.”, ne-a declarat patronul pizzeriei.

Ce spune managerul firmei producătoare de cutii

Managerul firmei care confecționează cutii a declarat pentru Impact.ro că nu are cunoștință cum au intrat autoritățile în posesia lor, având în vedere faptul că pe el nu l-a contactat nimeni în acest sens.

”Eu sunt dealer de cutii. Nu știu cum au ajuns acolo și nici numă interesează. Eu livrez în toată România și le și export.

Nu m-a contactat nimeni și nu am livrat eu direct. Probabil le au de la cineva din Slobozia care cumpără de la mine. Nu știu cum s-a întâmplat. Am fost informat și eu. Am primit de la cunoscuți pozele.” a declarat N., managerul firmei care produce cutii pentru transportul de pizza.

El a mai precizat că ar fi fost informat, potrivit raportului de vânzări, dacă autoritățile ar fi solicitat companiei sale să le furnizeze cutii.

”De la mine sută la sută nu au luat cutii. Știam dacă au fost luate de aici (din Buzău – n.r.) sau de la București pentru că zilnic primesc raportul privind vânzările.

Scopul acestor cutii de pizza este să transporte doar pizza. Faptul că ei nu au respectat procedura, este problema lor.”, a mai precizat reprezentantul firmei.

Coordonatorul campaniei de vaccinare în România, dr. Valeriu Gheorghiță, nu a putut fi contactat astăzi pentru a oferi lămuriri suplimentare pe această temă.

Vaccinul anti-Covid, transportat in cutii de pizza la Spitalul din Slobozia
Vaccinul anti-Covid, transportat in cutii de pizza la Spitalul din Slobozia
Urmăriți Impact.ro și pe