EXCLUSIV. Parlamentarul român care donează 15.000 de dolari din salariu și hrănește personal copiii sărmani. Nu o face la noi în țară

Simona Ecovoiu 08.01.2021, 14:21

Dragoș Dolănescu, fiul cel mic al regretatului Ion Dolănescu, este unul dintre cei mai populari parlamentari din Costa Rica. Acum s-a aflat ce a făcut pentru mii de copii săraci din țara sa de adopție.

Dragoș Dolănescu donează bani pentru copiii sărmani din Costa Rica

Parlamentarul și-a donat jumătate din salariu pentru a oferi mâncare nevoiașilor, care sunt din ce în ce mai mulți în Costa Rica, după ce turismul a fost aproape desființat de pandemia de coronavirus, iar mulți localnici s-au văzut fără principala lor sursă de venit.

”Timp de câteva luni am donat bani unei biserici catolice din Costa Rica, locaș de cult care are grijă de sute de mii de copii săraci și înfometați. Am donat în jur de 15.000 de dolari, în total”, ne-a spus Dragoș Dolănescu, în exclusivitate pentru impact.ro.

Dragos Dolanescu doneaza bani pentru copiii sarmani din Costa Rica
Dragos Dolanescu doneaza bani pentru copiii sarmani din Costa Rica

Impresionat de sărăcia pe care o vede în jurul său

Dragoș Dolănescu nu și-a dorit să intre în politică cu gândul că va poza frumos din fotoliul de deputat, îmbrăcat la patru ace, și cu un zâmbet cuceritor la purtător. Dimpotrivă, el chiar și-a dorit să schimbe lucrurile în bine, să ajute populația săracă din Costa Rica.

Acum, la vreme de pandemie, economia acestei țări s-a prăbușit de tot: ”Am avut 150.000 de bolnavi de Covid-19, au murit 2.000 de persoane, din cauza virusului ucigaș. Pandemia a anulat turismul, avem peste un milion de șomeri, care sunt susținuți de stat, ei primesc un ajutor de 200 de dolari, dar și pachete cu mâncare”, ne-a spus, în exclusivitate pentru impact.ro, Dragoș Dolănescu.

”Am cărat sute de saci cu făină și cu orez pentru șomeri. Oamenii au lacrimi de bucurie, când ne deschid ușa”

Nu se lasă mai prejos, în perioada în care se împarte gratuit mâncare, Dragoș fiind surprins bătând la ușile celor sărmani cu sacii de făină în cârcă: ”Sunt zile în care bat țara în lung și în lat, ca să împărțim mâncare, am cărat saci de sute de kilograme, cu făină și cu orez. E de nedescris chipul oamenilor, atunci când ne deschid ușa, au lacrimi de bucurie”, a mai mărturisit Dragoș Dolănescu, pentru impact.ro.

Dragoș Dolănescu este un exemplu bun de urmat și pentru politicienii din România, cu arici la buzunar, el donând sume impresionante oamenilor săraci: ”Timp de câteva luni, am donat bani unei biserici catolice din Costa Rica, locaș de cult care are grijă de sute de mii de copii săraci și înfometați. Mi-e milă de acești copii. Am donat peste 15.000 de dolari. Și eu am trei copii, mă gândesc, dacă ei nu aveau ce mânca?”, ne-a mai mărturisit Dragoș Dolănescu.

Este un politician incomod, în Costa Rica

Deși eforturile sale de a ajuta populația săracă au fost consemnate în presa din Costa Rica, iată că, recent, Dragoș Dolănescu a devenit ținta unor jurnaliști: ”Sunt în conflict cu unii ziariști despre care am aflat că au fost susținuți financiar de politicienii rivali. Eu nu doresc ca al nostru Guvern să se implice în treburile magistraților. Magistrații trei să fie, dacă e să dau un exemplu, precum sistemul imunitar în corpul unui om.

Am dat un drept la replică, există această rubrică. În Costa Rica la putere este un partid care promovează un socialism al secolului XXl. Una peste alta, 2020 în Costa Rica a fost un an care a dat-o în bară cu toți cei care muncesc din greu. Și, până la 2021, guvernul promite mai multe taxe: creșterea TVA-ului, coșului de impozitare și tranzacțiilor bancare, în timp ce economia este încă distrusă. Nu mai putem continua așa”, a fost mesajul lui Dragoș.

Iată însă că nici solistul Ionuţ Dolănescu, fiul regretatului artist Ion Dolănescu şi al Mariei Ciobanu, nu se ține departe de politică. Cântăreţul s-a înscris anul trecut în PSD, conform unui anunţ de pe Facebook, făcut de liderul PSD Dâmboviţa, Corneliu Ştefan. Ionuț a mai făcut parte, în 2008, și din Partidul Ecologist. Iar Ion Dolănescu, regretatul părinte al lui Dragoș și al lui Ionuț Dolănescu, a fost deputat din partea PRM, în legislatura 2000-2004, în judeţul Ilfov. Dragoş Dolănescu a fost ales deputat în 2018, în Costa Rica, țara natală a mamei lui, Margarita Valenciano.

Urmăriți Impact.ro și pe
Simona Ecovoiu
Este reporter special în departamentul Exclusiv al Impact.ro. Absolventă a Liceului de Filologie-Istorie și a Facultății de Sociologie, a debutat în presa scrisă la Evenimentul Zilei, apoi a...