EXCLUSIV O greșeală medicală, două destine distruse! Ce s-a ales de medicul Ciomu și de bărbatul căruia i-a secționat organul genital la 16 ani de la incident

Alexandra Andrei 20.10.2020, 13:35
EXCLUSIV O greșeală medicală, două destine distruse! Ce s-a ales de medicul Ciomu și de bărbatul căruia i-a secționat organul genital la 16 ani de la incident

Astăzi, medicul Naum Ciomu nu mai are voie să opereze, iar victima, Ionuț Jiga, a fost părăsit de soție, pentru că, spune femeia, bărbatul este de nerecunoscut.

A tăiat organul genital unui pacient, după ce a suferit un accident vascular

În 2004, Naum Ciomu, o somitate în domeniul său de activitate, profesor universitar la Facultatea de Medicină și un medic cu peste 5000 de operații efectuate, avea să facă o greșeală care i-a adus sfârșitul unei cariere spectaculoase. Mai exact, renumitul doctor a efectuat o operație aparent simplă, însă, în timpul intervenției, el a secționat de trei ori organul genital al unui pacient. Conform documentelor medicale, profesorul a suferit un atac cerebral minor în sala de operație și și-a pierdut, pentru câteva minute, discernământul.

Bărbatul, Ion Jiga, avea numai 30 de ani atunci când a avut loc nefericitul incident, și l-a dat imediat în judecată pe chirurg, acuzându-l de malpraxis. Medicului i-a fost ridicat dreptul de a profesa, a primit un an de închisoare cu suspendare și a fost nevoit să plătească împreună cu Spitalul Panduri, în cuantum, despăgubiri de 500.000 euro. Victima a suferit o operație de reconstrucție peniană, efectuată de profesorul Ioan Lascăr, la Spitalul Floreasca din Capitală. De atunci, Ion Jiga și-a putut relua viața sexuală și duce o viață aparent normală.

Citește și: Ce tipuri de alunițe trebuie să te îngrijoreze și pentru care trebuie să mergi de urgență la doctor

Ce s-a ales de medicul Ciomu
Ce s-a ales de medicul Ciomu

Profesorul Ciomu și-a distrus cariera, victima a divorțat

Ce mai fac cei doi la 16 ani de la întâmplarea șocantă? Colegiul Medicilor i-a redat lui Ciomu dreptul de a consulta pacienți și a pune diagnostic, însă nu și de a efectua intervenții chirurgiale. O pierdere uriașă, spun voci avizate, ținând cont de faptul că este o eminență în acest domeniu. Acum, el continuă să predea la facultatea de Medicină și lucrează la un cabinet privat. Anii nu au trecut deloc ușor peste acesta, care a fost nevoit să suporte oprobiul public, criticile și răutățile unora, dar și să o ia de la capăt, departe de marea sa pasiune, chirurgia.

Victima, Ion Jiga, a dus o viață îmbelșugată, spune unii. Din suma primită ca despăgubire și-a cumpărat o vilă în Pipera și a trăit pe picior mare. Banii, însă, nu i-au adus deloc fericirea. Bărbatul a fost părăsit de soție în urmă cu 3 ani, iar femeia și-a motivat decizia prin faptul că partenerul ei de viață s-a schimbat complet după operație. A devenit ursuz, mult mai introvertit, ba chiar cu momente de agresivitate verbală.

Urmăriți Impact.ro și pe
Alexandra Andrei
Masterandă la Jurnalism, Alexandra activează pe postul de redactor pentru Impact.ro din anul 2020. Noi am remarcat-o pentru calitățile sale timpurii, devenindu-ne colegă încă din perioada...