EXCLUSIV. Momente dramatice pentru Gabriela Firea. Ce i-au spus medicii primarului Capitalei

Alexandra Andrei 26.05.2020, 21:04
EXCLUSIV. Momente dramatice pentru Gabriela Firea. Ce i-au spus medicii primarului Capitalei

În ultimele trei luni, Gabriela Vrânceanu Firea a muncit mai mult de 15 ore pe zi, iar epuizarea i-a agravat starea precară de sănătate. Impact.ro a aflat detalii despre cum reușește să facă presiunii primarul general al Capitalei și cum se simte după cele trei operații suferite în urmă cu un an.

Primarul Capitalei a trecut prin 3 operații grele, în doar 6 luni

Hulită de unii, adulată de alții, Gabriela Vrânceanu Firea continuă să își mențină funcția de primar general al Bucureștiului, deși gurile rele au dat-o plecată de multe ori în ultimii doi ani. Zvonurile s-au întețit după o perioadă de câteva săptămâni în care fosta prezentatoare de televiziune a lipsit cu desăvârșire de la primărie. În cele din urmă s-a aflat că Firea a suferit două intervenții chirurgicale, după ce a fost la un pas de moarte.

“Medicii au spus că nu au mai văzut un asemenea caz până acum, iar Gabi a fost consultată de medici europeni specializați pe boli gastro-intestinale grave. Nimeni nu își poate explica de la ce a făcut asemena complicații. Intestinul și-a micșorat cu mult diametrul, ceea ce este aproape imposibil din punct de vedere științific. Eu am tot felul de bănuieli, dar soția nu mă lasă să vorbesc despre acest lucru”, a transmis Florentin Pandele, primarul orașului Voluntari, soțul Gabrielei Firea.

EXCLUSIV. Momente dramatice pentru Gabriela Firea. Ce i-au spus medicii primarului Capitalei
Gabriela Firea a trecut prin clipe dramatice și a suferit câteva intervenții în decursul a jumătate de an

A ajuns la stări de epuizare și dureri insuportabile

În urmă cu câteva luni, Gabriela Vrânceanu Firea s-a întors la Institutul Cantacuzino din Capitală, unde a fost operată pentru a treia oară. La numai o săptămână după ce a fost externat, ea s-a întors la primărie și a anunțat că își va face în continuare treburile impuse de funcția pe care o deține. Primarului i s-a recomandat un program redus de muncă și multă odihnă, însă acest lucru nu a mai fost posibil pentru că a fost instaurată starea de urgență, cauzată de criza de coronavirus pe plan mondial.

Astfel, în ultimele 3 luni, “doamna de fier”, așa cum a fost poreclită, s-a aflat în prima linie de luptă împotriva covid 19 și a luat toate măsurile pentru a evita ca Bucureștiul să ajungă în situația Capitalei Italiei, Milano, acolo unde au fost înregistrați peste 15 morți. Tot acest stres a afectat mult starea de sănătate a acesteia.

”Gabi a muncit și 18 ore pe zi, este pur și simplu extenuată. A mâncat și dormit puțin, pe apucate, a fost foarte stresată, gândindu-se cum să ia cele mai bune decizii, temându-se să nu greșească sau să nu omită ceva în această perioadă. Desigur că a mai avut dureri de colon, de stomac, însă nu s-a plâns niciodată, nu a cerut în nicio clipă momente de repaus, le-a dus pe toate pe picioare. Nici cu copiii nu prea a petrecut timp din luna februarie și până acum. După ce se termină toată această nebunie, va avea nevoie, cu siguranță, de investigații medicale amănunțite, poate chiar de o nouă internare în spital”, au mărturisit surse din apropierea primarului Capitalei pentru Impact.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Alexandra Andrei
Masterandă la Jurnalism, Alexandra activează pe postul de redactor pentru Impact.ro din anul 2020. Noi am remarcat-o pentru calitățile sale timpurii, devenindu-ne colegă încă din perioada...