Exclusiv: Mirel Rădoi, spectacol total în vestiarul echipei naționale! Răzvan Lucescu și-a făcut cruce când a aflat

Stan Filon 12.09.2020, 19:54
Exclusiv: Mirel Rădoi, spectacol total în vestiarul echipei naționale! Răzvan Lucescu și-a făcut cruce când a aflat

Mirel Rădoi este un lider pur-sânge, iar în vestiar a făcut mereu legea, iar mărturie stă o întâmplare de acum 10 ani, care l-a lăsat cu gura căscată chiar și pe Răzvan Lucscu, selecționerul din acea perioadă. Episodul s-a petrecut înaintea partidei României cu Lituania, la primul meci al lui Răzvan Lucescu ca antrenor al echipei naționale de fotbal.

Mirel Rădoi a făcut spectacol total în vestiarul echipei naționale, în urmă cu 10 ani, alături de Cristi Chivu

Sunt trei dintre cei mai valoroși jucători ai României, fac parte din aceeași generație și fiecare dintre ei a scris istorie în fotbalul national și international. Ne-au făcut de zeci de ori să tresărim de bucurie și să fim mândri că suntem români, au îmbrăcat ani la rând tricoul echipei naționale și au jucat fiecare meci ca și cum ar fi fost ultimul.

Cristi Chivu, Mirel Rădoi și Răzvan Lucescu au rămas, în continuare, în prim planul fotbalului international, iar împreună au povești fabuloase, care merită povestite nepoților noștri. Un episod de-a dreptul fascinant a avut loc în 2010, la meciul României împotriva Lituaniei, care s-a jucat la Marijampole, pe un stadion insalubru, fără peluză. Era primul meci al lui Răzvan Lucescu ca antrenor al echipei naționale de fotbal. Cristi Chivu era căpitanul și liderul absolut al echipei, iar Mirel Rădoi omul pe care ceilalți colegi îl respectau dumnezeiește.

Mirel Radoi a facut spectacol total in vestiarul echipei nationale, in urma cu 10 ani, alaturi de Cristi Chivu
Mirel Radoi a facut spectacol total in vestiarul echipei nationale, in urma cu 10 ani, alaturi de Cristi Chivu

Mirel Rădoi și Cristi Chivu, discurs motivațional în vestiar

Partida cu Lituania a venit într-un moment în care Naționala de Fotbal adunase, deja, un lung șir de înfrângeri, iar România se afla pe locul 5 în grupa a 7-a preliminară, cu 4 puncte după trei meciuri disputate. Miza? Calificarea la Euro, dar și calmarea suporterilor naționalei, care încetaseră să mai spere într-o minune și în jucători.

Hotărâți să facă un meci de forță cu Lituania și să demonstreze că încă suntem în echipele mari din Europa, Cristi Chivu și Mirel Rădoi au luat cuvântul în vestiarul stadionului, o cameră extrem de mică și veche, chiar înainte de începutul partidei.

“Cei doi au făcut spectacol. Discursul lor s-a completat perfect și a contat enorm pentru jucători. Toți ascultau atenți fiecare cuvânt, iar în numai câteva minute, jucătorii deveniseră etuziaști că vor câștiga meciul, deși Lituania îi bătuse în tur cu 3-0. Daniel Prodan, Dumnezeu să îl odihnească, a fost martorul episodului din vestiar și a rămas pur și simplu impresionat. A ieșit pe teren și i-a povestit lui Răzvan Lucescu ce se întâmplase. Antrenorul a avut o reacție pozitivă, iar din acel moment i-a considerat pe cei doi ca fiind antrenorii din teren ai echipei naționale”, ne-au dezvăluit membrii ai staff-ului tehnic din acesta perioadă, care participaseră la discursul ținut de Chivu și Rădoi. România a învins Lituania în acea seară cu 1-0, printr-un gol marcat de Ciprian Marica.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...