EXCLUSIV: Mirel Rădoi, decizie de ultimă oră! Ce le-a impus antrenorul fotbaliștilor de la echipa națională

Alexandra Andrei 27.09.2020, 10:31
EXCLUSIV: Mirel Rădoi, decizie de ultimă oră! Ce le-a impus antrenorul fotbaliștilor de la echipa națională

Selecționerul Mirel Rădoi se teme că nu va putea pleca în Islanda cu lotul complet, din cauza posibilelor infectări cu COVID 19. Având în vedere această situație, el a fost nevoit să ia o decizie de ultimă oră și să impună fotbaliștilor niște reguli stricte.

Zeci de fotbaliști, depistați pozitiv cu COVID 19

Au rămas mai puțin de două săptămâni până la barajul cu Islanda, cel mai important meci  al lui Mirel Rădoi din cariera de antrenor. De mai bine de o lună, fostul fotbalist analizează meciurile echipei naționale, face strategii împreună cu echipa lui încearcă să găsească soluția care să ne aducă cele trei puncte și să ne deschidă calea către Euro 2021.

Nimic greu, am putea spune, însă realitatea este cu totul alta, mai ales la stilul de lucru al lui Mirel Rădoi, care consideră că cea mai sigură modalitate de a avea succes este să îți cunoști foarte bine fotbaliștii, să le înțelegi reacțiile, profilul psihologic, nevoile și așteptările.

La numai 38 de ani, selecționerul încearcă să construiască o nouă echipă națională, în care fotbaliștii să se înțeleagă și să se respecte ca o familie. În același timp, antrenorul reușește să se mențină ferm și să nu se abată de la regulile pe care chiar el le-a impus la națională.

Rădoi, măsuri speciale anti covid, înainte de meciul cu Islanda

În această perioadă, pandemia de coronavirus face ca situația să fie una incertă. Nu de alta, doar toate schemele și strategiile pe care le-a pus la cale poate fi dată peste cap în cazul în care fotbaliștii se infectează cu COVID 19.

Recentele dezastre de la FCSB, unde 18 fotbaliști au fost depistați pozitiv, dar și cea de la Dinamo, i-au scos peri albi lui Rădoi, care a luat deja o serie de măsuri drastice pentru o avetita alte contaminări.

Astfel, de mai bine de o săptămână, în casa acestuia intră numai persoanele care fac dovada unui PCR negativ, iar copiii acestuia nu mai au voie să meargă în parcuri, în mall-uri sau în locuri aglomerate. Și el, de asemenea, a impus o serie de măsuri stricte staff-ului său, iar ieșirile acestora din casă sunt extrem de limitate.

Mirel Rădoi a avut discuții și cu fiecare jucător în parte: “La cum stau lucrurile la echipele de club, este normal ca el să fie stresat. Orice plan ar face, va trebuie să îl regândeascăîn clipa în care fotbaliștii vor intra în cantonament pentru că atunci nu va mai exista riscul infectării. El a vorbit cu elevii lui și i-a rugat să limiteze ieșirile, să încerce să stea cât mai izolați și să se protejeze până la extrem”, a declarat un apropiat al selecționerului.

Urmăriți Impact.ro și pe
Alexandra Andrei
Masterandă la Jurnalism, Alexandra activează pe postul de redactor pentru Impact.ro din anul 2020. Noi am remarcat-o pentru calitățile sale timpurii, devenindu-ne colegă încă din perioada...