EXCLUSIV Mână criminală la vila din Izvorani a lui Irinel Columbeanu? Ce au descoperit pompierii la fața locului

Alexandra Andrei 11.11.2020, 17:36
EXCLUSIV Mână criminală la vila din Izvorani a lui Irinel Columbeanu? Ce au descoperit pompierii la fața locului

Vila din Izvorani a lui irinel Columbeanu, incendiată intenționat? Au trecut aproape două săptămâni de când vila omului de afaceri a ars, însă pompierii nu au descoperit nici acum de la ce a pornit deflagrația și nu exclud să fie vorba de un incendiu pus intenționat

Mână criminală la vila din Izvorani a lui Irinel Columbeanu?

Irinel Columbeanu a locuit în una dintre cele mai luxoase proprietați din România, o vilă impresionantă de pe malul lacului Snagov, ce însumează 15 camere, 10 băi, și se întinde pe 1000 de mp. Dotată cu piscină, saună și sală de cinema, proprietatea fost considerată o adevărată operă de artă. Omul de afaceri a fost nevoit să își părăsească proprietatea în 2013, atunci când banca i-a pus sechestru pe bunuri pentru că nu își plătise ratele la împrumutul de 5 milioane de euro.

De atunci, vila a fost închiriată ocazional, pentru ca mai apoi să fie scoasă la vânzare pentru suma de 3,9 milioane de euro, însă, timp de aproape doi ani, nimeni nu a fost interesat să cumpere sau să închirieze somptuoasa reședință. În urmă cu două săptămâni, un apel la 112 anunța faptul că din casa lui Irinel Columbeanu ies flăcări. La fața locului s-au deplasat imediat pompieri, polițiști și ambulanțe. Cu ajutorul a zece autospeciale și două utilitare tip autoscară, pompierii s-au chinuit timp de 11 ore să stingă flăcările.

Din fericire, în vilă nu se afla nimeni în momentul izbucnirii incendiului și, în consecință, nu au existat victim. Însă pagubele materiale sunt uriașe. Pe lângă acoperișul făcut scrum, obiecte de artă extrem de valoroase au ars. Vorbim de mobilă de lux, evaluate la sute de mii de euro, dar și o colecție impresionantă de tablouri de peste 3 milioane de euro.

Irinel Columbeanu a rămas fără ultimul lucru de valoare. La cine a ajuns barca lui de la Izvorani
Vila de la Izvorani

Ce au descoperit pompierii la fața locului

După stingerea focului, oamenii legii au făcut o anchetă amănunțită pentru a determina care au fost cauzele producerii incendiului devastator. În ciuda probelor strânse și evaluate până acum, nu se știe cu exactitate de la ce a pornit. Autoritățile nu exclud nici varianta ca focul să fi fost pus în mod intenționat. Cel mai probabil, la finalul anchetei, vom știi cu exactitate ce s-a întâmplat în realitate cu casa lui Irinel Columbeanu:

Erau bălăriile mari, nu mai era vila îngrijită așa cum trebuie. Știm, însă, că tot sistemul de electricitate fusese schimbat acum câțiva ani, deci era nou și nu înțelegem cum să ardă atât de repede ditamai casa. Zici că a pus cineva benzină. Noi am văzut direct flăcări mari, iar înainte de asta nu am simțit miros de ars, nu nimic. Nu vedeți ce ghinion a purtat și vila asta? Domnul Irinel și-a pierdut averea, casă, masă, tot. A rămas fără nimic. Apoi pe la vilă s-au perindat tot felul de chiriași, au stat câteva luni fiecare și a plecat. De cumpărat nu a cumpărat-o nimeni. Acum a ars toată. Pe cuvânt că este blestemată casa”, ne-au spus vecinii lui Columbeanu din Snagov, cei care au și observat flăcările mistuitoare.

Urmăriți Impact.ro și pe
Alexandra Andrei
Masterandă la Jurnalism, Alexandra activează pe postul de redactor pentru Impact.ro din anul 2020. Noi am remarcat-o pentru calitățile sale timpurii, devenindu-ne colegă încă din perioada...