EXCLUSIV. Legătura incredibilă dintre „Mister Puzzle” de la Românii au talent şi Leana lui Pârţag la Vacanţa Mare. „Numai eu știu”

Alexandru Catalan 18.02.2021, 19:20

Cristian Leana (26 de ani), alias “Mister Puzzle” de România, susține că a avut multe de tras de pe urma numelui de familie. Fostul mare câștigător al concursului ”Românii au talent” (PRO TV), ediţia 2015, care a reușit în mai puţin de opt secunde să rezolve cubul Rubik, cu o singură mână şi legat la ochi, ne-a povestit, în interviul pentru impact.ro, despre nefericita coincidenţă dintre numele său de familie și cel al celebrului personaj Leana lui Pârțag, interpretat de Mugur Mihăescu, de la ”Vacanţa Mare”.

”Ce-mi auzeau urechile nu mai eu ştiu. De la Leană în sus şi în jos, până la cele mai tâmpite apelative cu putinţă, fiindcă copiii pot fi foarte inventivi”. Ce-i transmite lui Mugur Mihăescu

Cristian Leana și-a amintit, în interviul pentru impact.ro, și despre perioada copilăriei, când copiii făceau glume pe seama lui: ”Prin anii 2000, când Leana şi Costel, personajele create de cei din trupa Vacanţa Mare, erau la mare căutare, aveam pe atunci vreo şase sau şapte ani, şi ce-mi auzeau urechile nu mai eu ştiu. De la Leană în sus şi în jos, până la cele mai tâmpite apelative cu putinţă, fiindcă copiii pot fi foarte inventivi. Am tăcut, am înghiţit şi odată cu trecerea timpului am rămas al lui Leana, ce să fac?”, mărturiseşte el, adăugând că nu şi-a pus vreodată problema schimbării numelui său de familie.

Pe de altă parte, Leana nu s-a întâlnit până azi faţă în faţă cu Mugur Mihăescu, cel ce i-a dat viaţă ani buni personajului Leana lui Pârţag. ”Mi-ar plăcea să-l întâlnesc, să-l salut şi să stăm de vorbă. Ba chiar, cred, că unul dintre viitoarele mele portrete va fi dedicat Leanei sale!”, a mai declarat, în exclusivitate, pentru impact.ro, Cristian Leana.

EXCLUSIV. Legatura incredibilă dintre
Cristian Leana, la ”Romanii au talent”

”Cu banii din premiul de la Românii au talent mi-am luat casă. Trebuia să mă şi căsătoresc, aşa că aveam mare nevoie”

El a devenit foarte cunoscut în ultimii ani datorită pasiunii şi abilităţii sale de a manevra cubul Rubik. De altfel, talentul său aparte i-a adus nu doar câştigarea premiului emisiunii ”Românii au talent”, ci şi 25.000 de euro. ”Cu banii aceia mi-am luat o casă, la vreo 40 de kilometri de Bucureşti. Am mai pus vreo 10.000 şi mi-am luat casa, acum câţiva ani. Trebuia să mă şi căsătoresc, aşa că aveam nevoie mare de o casă”, mai spune acelaşi Leana.

Cristian Leana se află în posesia a nu mai puţin de 720 de cuburi Rubik, cu ajutorul cărora realizează portretele unor figuri foarte cunoscute din societate românească sau internaţională. Printre cele 100 de portrete realizate deja se numără cele ale unor nume cunoscute, precum Gheorghe Hagi, Gigi Becali, Mircea Radu, Teo Trandafir, Viorica Dăncilă, Cristina Neagu, Dan Negru, Simona Halep. Cel mai recent este portretul arhiepiscopului Tomisului, Teodosie, despre care spune: ”I l-am dedicat după ce am ascultat mai multe săptămâni la rând o serie de emisiuni radiofonice ale înaltei feţe bisericeşti”.

”În lunile care vor urma iau în calcul portretul călugărului Arsenie Boca şi poate şi pe cel al actualului şef al statului”

Potrivit afirmaţiilor lui Cristian Leana, un cub Rubik costă cam trei dolari americani, iar crearea unui portret îi ia cam 40 de ore de muncă. ”Nu cer nimănui bani pentru pasiunea mea. Dar cer like-uri, fiindcă-mi place ca lumea să aprecieze ceea ce fac, chiar dacă e vorba doar despre un hobby”, a spus el.

”De obicei, îmi aleg subiectele din discuţiile oamenilor sau de la Ştiri, aşa că vă pot spune că în lunile ce vor urma iau în calcul portrete ale călugărului Arsenie Boca, al Leanei lui Mugur Mihăescu şi poate şi pe cel al actualului şef al statului”, mai spune el.

Urmăriți Impact.ro și pe