EXCLUSIV. Iubitul Laurei Codruța Kovesi nu o părăsește o clipă! Unde locuiesc cei doi acum și cum arată noua viață a procurorului șef european

Alexandra Andrei 02.05.2020, 13:46
EXCLUSIV. Iubitul Laurei Codruța Kovesi nu o părăsește o clipă! Unde locuiesc cei doi acum și cum arată noua viață a procurorului șef european

Au trecut opt luni de când Laura Codruța Kovesi a fost numită în fruntea Parchetului European de la Bruxelles. Prin intermediul noii sale funții, ea a organiza activitatea EPPO și în va reprezenta în contactele și instituțiile UE, statele membre și țările terțe. Procuroarea-sefă la nivel european va fi asistată de doi adjuncți și va prezida colegiul procurorilor, care va fi responsabil de definirea regulamentului intern, dar și a strategiei pe termen scurt și lung. Numirea Laurei Codruța Kovesi a fost îndelung dezbătută, ținând cont că România a fost prima țară care nu a susținut candidatura acesteia.

Iubitul Laurei Codruța Kovesi nu o părăsește o clipă. Cum arată noua ei viață

Dacă pe plan profesional procuroarea este apreciată de unii și îndelung contestată de alții, puțini sunt cei care cunosc amănunte personale din viața acesteia. Extrem de discretă, Laura a fost căsătorită din 2002 până în 2007 cu Eduard Koveși, un om de afaceri din Sibiu, care a avut probleme cu justiția, fiind anchetat, iar mai apoi achitat pentru dare de mită. Divorțul celor doi ar fi avut la bază refuzul acesteia de a face un copil.

Timp de zece ani nu s-a mai știut nimic despre viața personală a fostei șefe de la DNA. Recent, au apărut informații conform cărora Laura ar avea o relație serioasă cu cel care se ocupă de paza și protecția sa, un ofițer SPP alături de care apare în toate deplasările și ieșirile publice. Conform informațiilor obținute de impact.ro, Laura Codruța Kovesi s-a mutat într-un apartament luxos în Bruxelles. Nu singură, ci chiar alături de iubitul său. În această perioadă de pandemie, procuroarea nu a stat acasă, ci a mers zi de zi la Parchetul European, acolo unde lucrează de zor la formarea unei echipe, dar și la dosarele pe care le are în curs de cercetare.

Iubitul Laurei Codruța Kovesi nu o părăsește o clipă
Iubitul Laurei Codruța Kovesi (foto, în spatele ei) nu o părăsește o clipă

Desemnată personalitatea publică a anului de britanici

Ieri, procurorul european a fost desemată drept personalitatea publică a anului de către publicația londoneză Emerging Europe. “Această distincţie este o recunoaştere a muncii remarcabile a doamnei Kovesi în fruntea DNA, unde a devenit un model pentru agenţiile de combatere a corupţiei din întreaga regiune a Europei emergente şi un simbol al luptei împotriva corupţiei şi al consolidării statului de drept” spune Andrew Wrobel, partener fondator al Emerging Europe.

’”Desemnarea ei ulterioară în funcţia nou creată ca primul procuror public al Europei nu face decât să confirme rolul important pe care ea l-a jucat şi va continua să-l joace în lupta împotriva corupţiei”, scrie publicația.

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Alexandra Andrei
Masterandă la Jurnalism, Alexandra activează pe postul de redactor pentru Impact.ro din anul 2020. Noi am remarcat-o pentru calitățile sale timpurii, devenindu-ne colegă încă din perioada...