Exclusiv: Gestul controversat pe care l-a făcut Gabriel Oprea în dosarul morții lui Bogdan Gigină. Mama tânărului polițist suferă îngrozitor

Alexandra Andrei 09.07.2020, 14:10
Exclusiv: Gestul controversat pe care l-a făcut Gabriel Oprea în dosarul morții lui Bogdan Gigină. Mama tânărului polițist suferă îngrozitor

Astăzi a avut loc un nou termen în dosarul lui Bogdan Gigină, însă avocații lui Gabriel Oprea au cerut, însă o dată, amânarea dosarului, invocând motive nejustificate.

Gestul controversat pe care l-a făcut Gabriel Oprea în dosarul morții lui Bogdan Gigină

Noi acuzații din partea familiei lui Bogdan Gigină, politistul de 28 de ani, decedat în octombrie 2016, după ce a căzut într-o râpă nesemnalizată din București, pe când făcea parte din coloana oficială a lui Gabriel Oprea, fost ministru al Afacerilor Interne.

În luna decembrie a anului trecut, după patru ani de investigații prelungite într-un mod absurd, Tribunalul București a stabilit un termen de judecată pentru dosarul în care Gabriel Oprea este acuzat de ucidere din culpă. Au avut loc două termene de atunci, iar astăzi s-a dezfășurat ce-a de-a treia. De fiecare, partea adeversă a avut grijă să se asigure că procesul în sine nu începe. În luna iunie, la cel de-al doilea termen, Gabriel Oprea a cerut amânarea ședinței de judecată pe motiv că nu are avocat și trebuie să își găsească. Astăzi, avocatul acestuia s-a prezentat la proces, însă doar pentru a cere o nouă amânare, care, culmea, i s-a și aprobat.

EXCLUSIV Gestul controversat pe care l-a făcut Gabriel Oprea în dosarul morții lui Bogdan Gigină. Mama tânărului polițist suferă îngrozitor
Bogdan Gigină a decedat cu cinci ani în urmă și făcea parte din coloana oficială a lui Gabriel Oprea

“O nouă zi, o nouă înfățișare, o nouă dezamăgire… 5 ani de zile fără dreptate, fără justiție! Astăzi a mai fost un termen la instanță, termen care însă nu va face dreptate acestui dosar, ci doar va stabili unde se judecă! Sunt 5 ani de când avocații inculpatului Oprea, reprezentanții părților responsabile moral și material de decesul fiului nostru, fac contestații la contestații, ca să nu se afle adevărul evident din acest dosar. Băiatul nostru a devenit un dosar, un număr, atâta tot! Un dosar de nedreptăți vechi de 5 ani! De cinci ani, domnul Oprea ne spune câit este de nevinovat, iar atunci eu vin și: Oprea, de ce nu dai voie acestui dosar să intre pe rol? Nu sunt cuvinte care să descrie ceea ce simțim și sperăm din tot sufletul să se facă dreptate într-un final, dreptatea noastră, a părinților, din păcate o face doar Dumnezeu!”, a declarat mama lui Bogdan Gigină.

Mama tânărului polițist suferă îngrozitor

Pentru mama lui Bogdan Gigină, timpul s-a oprit în loc în clipa în care s-a oprit și inima unicului său copil. Tresare și acum când aude liftul și se uită zi de zi de geam după băiat. Nu se poate obișnui cu gândul că tânărul polițist nu o va mai îmbrățișa niciodată. Ar vrea să mai plângă, dar lacrimile i-au secat în acești cinci ani.

„Îmi aducea flori mereu și nu a existat an în care să nu vină să mă vadă de ziua mea. Pregăteam și eu de toate, iar aniversarea începea din momentul în care băiatul îmi călca pragul. Nimic nu mai are sens pentru mine dacă el nu mai este. Ani întregi m-am uitat pe geam după el, am tresărit dacă am auzit liftul la etaj. Ani întregi mi-am dorit să se termine coșmarul ”, a declarat mama Carmen Gigină, pentru Impact.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Alexandra Andrei
Masterandă la Jurnalism, Alexandra activează pe postul de redactor pentru Impact.ro din anul 2020. Noi am remarcat-o pentru calitățile sale timpurii, devenindu-ne colegă încă din perioada...