Exclusiv: Drama cumplită a siamezelor Lina şi Gherghina Boaru. Ce s-a întâmplat după ani buni de la operația de separare

Alexandra Andrei 15.06.2020, 14:50
Exclusiv: Drama cumplită a siamezelor Lina şi Gherghina Boaru. Ce s-a întâmplat după ani buni de la operația de separare

Le mai țineți minte pe surorile Boaru, primele siameze din România, care au supraviețuit operației de separare la naștere? Gherghina a murit în urmă cu șase ani, iar Lina a dispărut fără urmă, însă Impact.ro a reușit să îi dea de urmă.

Exclusiv: Drama cumplită a siamezelor Lina şi Gherghina Boaru

Lina și Gherghina Boaru, născute în 1982, sunt primele simaeze care au reușit să supraviețuiască operației de separare, care a durat 14 ore și a fost una extrem de dificilă. Cazul lor a însemnat o performanță medicală impresionat și a fost unul celebru în toată lumea, iar evoluția lor a fost urmărită cu sufletul la gură de milioane de oameni.

Exclusiv Drama cumplită a siamezelor Lina şi Gherghina Boaru. Ce s-a întâmplat după ani buni de la operația de separare
Dintre cele două surori doar una mai trăiește în prezent, în Botoșani

În 2013, mama surorilor mărturisea, disperată, că nu mai știe nimic de fetele ei, plecate la muncă în Italia, și că se teme că acestea au murit. Cel mai negru coșmar avea să se adeverească, partial, pentru că, un an mai târziu, Gherghina s-a stins pe patul unui spital, după o lungă suferință cu o boală necruțătoare, cancerul. Ea a lăsat în urmă o fetiță, care este crescută de atunci de către familia maternă. La puțin timp după tragedie, sora rămasă în viață, Lina, a dispărut, din nou fără urmă, iar familia ei a căutat-o disperată.

Ce s-a întâmplat după ani buni de la operația de separare

Impact.ro a căutat-o pe Lina Boaru și a reușit să o găsească în orașul natal, Botașani, satul Bucecea. Acum în vârstă de 38 de ani, ea duce o viață modestă, cu multe lipsuri materiale însă este extrem de liniștită. A divorțat, locuiește în casa mamei sale și își împarte majoritatea timpului între serviciu și copil. Elena, așa cum îi place să I se spună, nu a uitat de sora ei, la care merge săptămânal la cimitir. Mai mult, ea s-a luptat până în pânzele albe cu fostul cumnat pentru custodia micuței Paula, în vârstă de zece ani. Siameza are mare grijă și de mama ei, care are mari probleme cu diabetul, dar și cu inima.

“Lina este o femeie bună, dar care a avut mult ghinion în viață, a tras mult. Ea și mama ei sunt amărâte, dar ea continuă să lupte. Este harnică, muncește de dimineața până seara, are o gospodărie foarte îngrijită. Are și ea probleme de sănătate, dar le-a duce pe picioare, nu are bani de doctori sau de spitalizări. Mama ei, în schimb, nu e deloc bine, se duce săptămânal la spital și ia medicamente cu pumnul”, ne-au mărturisit vecinii familiei Boaru.

Urmăriți Impact.ro și pe
Alexandra Andrei
Masterandă la Jurnalism, Alexandra activează pe postul de redactor pentru Impact.ro din anul 2020. Noi am remarcat-o pentru calitățile sale timpurii, devenindu-ne colegă încă din perioada...