EXCLUSIV Dan Negru, probleme cu invitații pentru filmările de Revelion: ”În pandemie, unii artiști cer sume fabuloase”

Carmen Andrei / 03.11.2020, 15:54
EXCLUSIV Dan Negru, probleme cu invitații pentru filmările de Revelion: ”În pandemie, unii artiști cer sume fabuloase”

”Regele audiențelor” Dan Negru a ”înghețat” încă din luna aprilie filmările concursului ”Next Star”, dar se pregătește de zor pentru înregistrarea programului de Revelion, de la Antena 1. A invitat zeci de vedete, însă unele vor să fie plătite dublu sau triplu față de alți ani. Dan a povestit, pentru impact.ro, despre televiziune, despre afaceri, dar despre cei doi copii, care îi vor moșteni imperiul imobiliar.

Dan Negru, probleme mari cu invitații pentru filmările de Revelion

Ce vești ne dai despre programul de Revelion, de la Antena 1? Va mai fi ceva grandios, ca-n alți ani? Care e cel mai vârstnic invitat? Dar cel mai tânăr?

Ohooo, e al 21-lea meu Revelion și pare că e și cel mai greu. Am programat zilele de filmare la începutul lui decembrie, 2-3 decembrie, dar nu mai există nimic previzibil în România. Recunosc că întâmpin și oarecare probleme cu invitații, mulți sunt plecați din București și nu s-au mai întors de când cu pandemia, alții sunt speriați, iar alții cer sume fabuloase de când showbiz-ul a înghețat și nu mai există alte surse de venit. Dar, o să le rezolvăm, sper. O să încerc să împac toți românii, vor fi și Selly dar și Florin Piersic, și tineri și seniori, și muzică și umor, ca pentru un an pe care toți așteaptă să-l termine.

PRO TV a luat o înainte cu o emisiune cu măști, tu vei mai avea această tradițională rubrică?

PRO TV nu ne-a luat-o înainte, PRO TV a copiat show-ul românesc cu măști, un show pe care l-am construit împreună cu Dana și cu Claudiu, doi români, ha, ha!  E onorant că am fost trendsetter pentru PRO. Așa cum și cu Next Star am fost trendsetter, Voice Kids era tot un fel de Next Star, mult mai scump. De fapt, ideea show-ului cu măști ne-a dat-o Titus Munteanu, care era la TVR, când s-a făcut un show similar, ”Cu mască/Fără Mască”, în anii 80.

Cum au decurs filmările la Chișinău, ai înregistrat deja Revelionul pentru televiziunea lor, PRIME TV…

Dan negru
Dan Negru, probleme cu invitatii pentru filmarile de Revelion

Am filmat trei zile pentru Revelionul din Chișinău, acolo facem o ediție specială a show-ului meu din Moldova, ”Roata Norocului”. N-a fost ușor cu toate normele de distanțare, dar am reușit până la urmă. De 21 de ani fac neîntrerupt Revelioane în România și de 12 ani în Chișinău. Am șansă unor echipe bune de producție în Chișinău și în curând unii dintre producătorii de succes de acolo vor lansa și în România show-uri mari. Măcar televiziunea să reîntregească România Mare.

Când revii pe micul ecran cu ”Next Star?”

Habar n-am. Mă întreabă toată lumea. Am filmat 5 ediții și apoi ne-am oprit din cauza pandemiei. Sper să revenim cât mai curând, ”Next Star” rămâne singurul format cu copii românesc de succes, mult peste formatele internaționale Voice Kids sau Kids Șing. Am scris și am construit formatul ăsta împreună cu Dana Mladin și cu Claudiu Perusco, adică am fost trei români care l-au construit.

Un fan spunea că te place mai mult din postările de pe Facebook, unde reclami anume nereguli, decât de la tv. Ești Dan Negru, în 2 ipostaze…

On line te lasă liber. Televiziunea e încorsetată în niște reguli. Conturile mele on line sunt exclusiv ale mele. Televiziunile cu care colaborez, în România sau în Moldova, au alți patroni, nu eu sunt proprietarul lor, deci trebuie să respect niște reguli.

Cum te descurci cu copiii, cu școala on line, la ce materii te pricepi și la care soția, ca să-i ajutați?

Nu cred în școala on line, dar mă conformez majorității. Ecranele nu au fost făcute să înlocuiască profesorul. Ecranele sunt pentru divertisment, marketing și pentru informare, nicidecum pentru educație. Dar, înțeleg regulile și le respect.

Care e primul lucru pe care vrei să-l faci după ce se ridică restricțiile?

Sunt un mare amator de călătorii. Am văzut multe din lumea asta și de câteva luni nu am mai ieșit din Europa. Asta o să fac, o să călătoresc, deși eu cred că asta nu se va mai întâmpla niciodată. Oamenii nu vor reveni niciodată pe parcursul generației mele la ce a fost. Ipohondria va fi “virusul” care va schimba definitiv lumea.

Care invitat face cel mai mare rating și-l aduci mereu? Pare că Florin Piersic, ai filmat deja cu el pentru Crăciun…

Florin e cel mai mare și mai popular actor din toate timpurile pentru că s-a bucurat de o popularitate uriașă. Pe mine mă enervează ăia care spun că Piersic vorbește mult. Am avut o altercație serioasă cu un director de televiziune care mi-a sugerat să-l mai tai pe Piersic la vorbă. Păi, Piersic e istorie! Cât îl mai avem, îl lăsăm să vorbească. Cum era azi să auzi pe un oarecare spunând: “Mai cenzurați-l la vorbă pe Birlic sau pe Sadoveanu”.

Dan Negru, probleme cu invitatii pentru filmarile de Revelion
Dan Negru și Florin Piersic

Cum merg afacerile imobiliare din București? Ai închiriat toate cele cinci blocuri de birouri?

E mult spus că mă pricep la imobilare. Mi-am asigurat o viață liniștită fără televiziune, dar nu sunt vreun barosan imobiliar. Nici pe departe. Dar cred că televiziunea, de exemplu, va dispărea în anii care vin, nu va mai avea forță, în schimb imobiliarele vor crește. Pentru că “pământ nu se mai fabrică”.

La ce vârstă ar trebui să iasă la pensie o vedetă tv? Te vezi la 70 de ani într-un show, așa cum e de pildă în Italia, unde există un cult pentru ”Generația de Aur”?

România nu e America, Italia sau Spania. Ăia au televiziune de 80 de ani. Noi suntem încă la început. Acum, însă, cei care au fost pionierii în tv, Răduleasca, Andreea Marin, Horia Brenciu și Andi Moisescu, au devenit idolii celor care au crescut cu ei. Publicul se va regăsi în vedetele generației sale. Așa e cu Jimmy Fallon sau cu Caro Conți.

Sunteți din nou pe micul ecran cei trei prezentatori de top. Au revenit Andreea Marin, la TVR 2, și Mihaela Rădulescu, la PRO TV. De ce din noua generație nu s-a ridicat nimeni?

Pentru că televiziunea nu mai are forță din ”golden age”, când avea branduri. Așa cum radioul nu mai naște mari nume.  Generația de Aur a televiziunii s-a stins, oriunde în lume, și de asta va fi greu să mai construiești branduri. Tucă și Călinescu vor rămâne mereu cele mai mari branduri de talk-show, deși sunt sute de alți prezentatori de talk-show la sute de televiziuni de știri. Dar ăia doi au fost primii. Golden age sau ”Generația de Aur”. Despre asta e vorba…

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI