EXCLUSIV. Dan Bittman, declarații năucitoare după ce toată lumea i-a sărit în cap. ”Virusul există”. Ce ne îndeamnă să facem

Alina Erimia 07.12.2020, 17:39
EXCLUSIV. Dan Bittman, declarații năucitoare după ce toată lumea i-a sărit în cap. ”Virusul există”. Ce ne îndeamnă să facem

Solistul trupei ”Holograf” șochează din nou! După ce a făcut declarații năucitoare referitoare la pandemia de Covid-19, îndemnând oamenii să iasă în stradă pentru a protesta împotriva restricțiilor luate de autorități, artistul s-a răzgândit brusc. ”Coronavirusul există”, spune acum Dan Bittman (58 de ani), ba chiar ne îndeamnă să ne protejăm! Inițial, Bittman s-a blestemat să moară și el de COVID-19, apoi a făcut o serie de acuzații grave la adresa Andreei Esca (48 de ani), vedetă PRO TV, despre care susținea că și-ar fi înscenat boala. Artistul spune tot despre pandemia de coronavirus, dar și despre conflictul cu vedeta PRO TV, într-un interviu oferit în exclusivitate pentru impact.ro.

”În primul rând îi rog pe toți românii să se protejeze, fiecare viață omenească contează, și dacă aceasta înseamnă a ne vaccina sau a purta mască, îi rog s-o facă!”

Ați făcut o serie de declarații despre pandemie care au șocat. Nu purtați mască în ciuda unor posibile amenzi?

Declarațiile pe care le-am făcut nu știu dacă au șocat, sau cel puțin nu aveau menirea de a șoca. Nu am susținut niciodată că nu trebuie purtată mască sau că nu trebuie să ne protejăm. De asemenea, nu am susținut niciodată că nu există acest virus. E o viroză mai serioasă, care afectează anumite categorii de vârstă, cu anumite boli, cu comorbidități. Am susținut că, conform statisticilor și a cifrelor pe care le vedem în fiecare zi la televizor,  nu se justifică anumite frici pe care atât guvernele europene cât și alte entități încercă să le inducă oamenilor. Eu nu sunt un tip care să fiu pro frică. Niciodată nu am fost și nici nu-mi doresc ca acest lucru să se întâmple. În primul rând îi rog pe toți românii să se protejeze, fiecare viață omenească contează, și dacă aceasta înseamnă a ne vaccina sau a purta mască, îi rog s-o facă.

Solistul trupei Holograf consideră că virusul există, dar a fost greșit gestionat în țara naostră
Solistul trupei Holograf consideră că virusul există, dar a fost greșit gestionat în țara naostră

Credeți sau nu în existența acest virus? Unde au greșit autoritățile? Restricțiile sunt  mult prea dure sau nejustificate?

Da, cred în existența acestui virus, dar autoritățile au greșit în momentul în care, ca iarna sau ca vara și ca de fiecare dată, s-au trezit nepregătite. În timpul ăsta, țara se împrumută de zeci de miliarde și noi nu suntem în stare să facem un spital, nu suntem în stare să avem spitale mobile, locuri la ATI, ne batem un popor întreg pe cele 1.200 de locuri de la ATI, când am avut nouă luni de zile să ne pregătim pentru un virus, care se știa că va veni către noi. Măsurile pe care le iau guvernanții mie mi se par deplasate. Mă refer la orele de începere ale întreprinderilor care trebuiau decalate ca să nu se creeze aglomerație la metrou, autobuzele din București trebuiau dublate ca număr ca să fie doar 30 de călători într-un autobuz. Astea erau măsuri de bun-simț ce trebuiau luate. Atâta vreme cât eu am stat în casă și am respectat legea, m-am protejat, și eu și familia mea, și toți romanii, în acest timp  guvernul ce făcea? Organiza exodul a zeci de mii de români la sparanghel în Germania cu avioane, autobuze. Adică eu trebuia să respect legea și ceilalți nu. Asta m-a indignat și de aceea nu cred în ceea ce s-a întâmplat în ultimele luni. În construcții, de exemplu, niciodată nu a fost pandemie, s-a lucrat și se lucrează în continuare, de parcă acolo Covid-ul nu poate să lovească. E greșit, ori respectăm cu toții legea, ori facem o carantină pentru tot poporul, ori ne batem joc. Mie mi s-a părut că cineva își bate joc de mine în toate lunile acestea. În nici o țară din Uniunea Europeană nu s-au închis școlile, noi le închidem. De ce, nu știu! Eu sunt un simplu cetățean, eu nu răspund pentru ce s-a întâmplat. O să răspundă politicienii. Cred în Covid, cred în niște măsuri coerente. Cred însă în tratamentul Covid-ului, cel mai mult. Mai mult decât în vaccin, vaccinul este ca un vaccin antigripal, efectul lui poate să dureze șase luni, mai puțin sau mai mult. Dar după aceea, dacă cumva ne infectăm din nou, pentru că e clar, Covid-ul va exista în viețile noastre. Avem nevoie de un tratament eficient, nu vaccinul mă va salva de la infectarea cu Covid, ci tratamentul pe care multe spitale, chiar și din Romania, îl aplică, în acela cred. Așa cum se vede din sutele de mii de cazuri depistate, la fel de multe, sute de mii de cazuri s-au vindecat. Deci există tratament al Covidul-ui, nu e un virus letal, așa cum ni s-a spus. Dacă era pandemie, dacă era letal, eu acum eram mort de mult timp.

Bittman susține că Andreea Esca și-a înscenat boala
Bittman susține că Andreea Esca și-a înscenat boala

”În momentul în care Esca a susținut că are Covid și s-a izolat, păi trebuia să se închidă postul, toți trebuiau să intre în izolare”

Ce v-a determinat să afirmați totuși Andreea Esca nu ar fi avut acest virus? Credeți ca s-a făcut o propaganda prin intermediul persoanelor publice pentru acest virus? Sunt și artiști în stare gravă, care au ajuns și la Terapie Intensivă…

Cu Andreea Esca, cu care, repet, sper să mai fie amica mea, eu am avut o singură întrebare pe care mi-am pus-o. Atâta vreme cât Andreea Esca este pionul principal  al PRO TV, atâta vreme cât toată redacția de știri gravitează în jurul ei, de la portar, până la director, deci toată lumea intră în contact cu ea. În momentul în care Esca a susținut că are Covid și s-a izolat, păi trebuia să se închidă postul, toți trebuiau să intre în izolare. Ori, asta nu s-a întâmplat. Nu le doresc răul, dar sunt lucruri care se bat cap în cap. Legea este din păcate aplicată numai unora. S-a făcut propagandă prin intermediul persoanelor publice pentru acest virus. Se căutau sportivi, oameni de marcă, artiști, cântăreți. Unii au reacționat mai bine, alții, nu. Cu toții suntem datori cu o moarte. Să nu uitați asta! Faptul că unii colegi de-ai mei au fost la terapie, mulți au scăpat, am și eu prieteni infectați, asta nu înseamnă că acest Covid nu e de învins. Eu asta îmi doresc să-l învingem.

Sunteți de acord cu vaccinul anti-Covid? O să vă vaccinați? Românii par reticenți…

M-aș vaccina sincer, dar, repet, îmi trebuie un tratament nu neapărat un vaccin. Nu știu ce este cu acest vaccin, văd că sunt mulți care spun că un vaccin serios nu se poate dezvolta decât în ani, apropo de efecte secundare. Eu am o vârstă, generația care vine însă, ei vor trebui să decidă dacă se vaccinează sau nu. Noi am trecut prin viață.

Bittman a fost afectat de pandemie din punct de vedere financiar
Bittman a fost afectat de pandemie din punct de vedere financiar

”Eu de nouă luni de zile sunt șomer, dar nu primesc șomaj. Avem 170 de angajați pe care a trebuit să-i punem pe drumuri din cauza acestei pandemii și a măsurilor imbecile luate de guvern”

E îndreptățit demersul artiștilor de a cere ajutor financiar de la stat? Ați semnat această scrisoare?

Nu a cerut nimeni ajutor financiar. Artiștii, la un moment dat, au văzut că statul a oferit o sumă mare producătorilor, organizatorilor de festivaluri, de concerte. Și s-au întrebat: bine, dar noi, artiștii liber profesioniști, care nu primim salariu, nu am fost niciodată ajutați de stat. Banii despre care se vorbește nu sunt banii românilor din taxe și impozite, sunt bani europeni care trebuiau să vină pentru artiști. Trebuia să fim ajutați cu sume care să ne permită să trecem mai ușor prin această perioadă foarte  dificilă. Eu de nouă luni de zile sunt șomer, dar nu primesc șomaj, sunt un om care nu pot să-mi exercit meseria pentru că un guvern a hotărât asta printr-o ordonanță de urgență.

Cât de greu le este artiștilor în pandemie?

Artiștilor le este foarte greu în pandemie, nu primim ajutoare, nu câștigăm de nicăieri. Eu, personal, am fost afectat financiar și grupul Holograf, care plătește sute de mii de euro taxe la stat în fiecare an. Avem 170 de angajați pe care a trebuit să-i punem pe drumuri din cauza acestei pandemii și a măsurilor imbecile luate de guvern. Șomaj, precaritate, lipsa locurilor de muncă, toate astea s-au strâns în jurul acestei entități Holograf. Nu am avut decât 2-3 evenimente în vară, iar de Sărbători nu o să avem nimic.

Urmăriți Impact.ro și pe