Exclusiv: Cum încearcă Gheorghe Dincă să își scape familia basma curată. Decizia radicală luată de monstrul din Caracal

Alexandra Andrei 26.09.2020, 17:17
Exclusiv: Cum încearcă Gheorghe Dincă să își scape familia basma curată. Decizia radicală luată de monstrul din Caracal

A trecut mai bine de un an de la dispariția fetelor Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu, iar principalul suspect Gheorghe Dincă se află în continuare în spatele gratiilor, fără a oferi însă răspunsuri concrete care să ajute la rezolvarea anchetei. Cu toate astea, cel supranumit monstru din Caracal a avut grijă să-și protejeze familia și, ca orice părinte, a făcut tot posibilul să-și țină departe copiii de problemele cu legea care roiesc în jurul lui și care ar putea să-i afecteze și pe ei.

Cazul Caracal, dispariția fetelor Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu, a îngrozit România

14 aprilie 2019 este ziua nefastă care a adus lacrimi și durere în familia Luizei Melencu, fiind data în care adolescenta a dispărut de acasă. La câteva luni distanță, o altă fată, Alexandra Măceșanu avea să aibă parte de aceeași soartă.

Apelul disperat al Alexandrei la 112 din dimineața zilei de 26 iulie 2020 nu i-a adus salvarea din păcate, ci a scos la suprafață marile probleme cu care se confruntă Poliția Română, dar și reacția întârziată a autorităților.

Fata a sunat de trei ori la numărul de urgență, însă în ciuda strigătului ei de ajutor, polițiștii au intervenit în casa lui Dincă mult prea târziu.

Au fost luni pline de durere pentru familiile și apropiații celor două fete, disperare, deznădejde, dar și neputință. Cu toate astea, familiile Melencu și Măceșanu nu au încetat nici o clipă să lupte pentru a le face dreptate fetelor, dorind să afle ce s-a întâmplat de fapt cu ele.

Cazul Caracal. Dincă a recunoscut că el l-a răpit pe Alexandra și Luiza
Cazul Caracal. Dincă a recunoscut că el l-a răpit pe Alexandra și Luiza

Chiar dacă Gheorghe Dincă și-a schimbat pe parcursul timpului declarațiile în fața procurorilor, spunând în primă fază că le-a omorât pe cele două, părinții trăiesc cu speranța că fetele lor trăiesc și încearcă să descopere ce s-a petrecut cu tinerele după ce au fost răpite.

Ultima declarație a lui Dincă potrivit căreia el nu le-a ucis pe cele două fete, mărturisire pe care ar fi făcut-o cu lacrimi în ochi, a întârit și mai mult convingerea în sufletul părinților că fiicele lor sunt în viață și că ele ar fi fost duse din țară.

Ce face acum familia lui Dincă

Cazul Caracal a îngrozit țara și a stârnit furia românilor, înspâimântați de faptele pe care Dincă le-a prezentat de-a lungul timpului în fața autorităților. În vizorul mass mediei, dar și a autorităților, au ajuns și membrii familiei lui Dincă.

Soția acestuia, Elena, a fost cercetată pentru complicitate la omor în cazul de la Caracal, iar cei doi copiii Dan și Daniela au fost chemați și ei să răspundă la întrebările oamenilor legii. În plus, fiul lui Dincă a fost pus sub control judiciar pentru lovire și alte violențe, după ce a agresat mai mulți jurnaliști în plină stradă.

La data de 17.12.2019, în jurul orei 15:00, în timp ce se aflau în spatele Ministerului Comunicatiilor și Societății Informaționale din Bucureşti, B-dul Libertăţii, nr. 14, sector 5, inculpatul Dincă Gheorghe Daniel ar fi agresat-o fizic, lovind-o în zona capului pe persoana vătămată P.C. fără ca această persoană să necesite pentru vindecare zile de îngrijiri medicale, iar la aceeaşi dată ar fi agresat-o fizic, lovind-o în zona capului pe persoana vătămată U. I. V. care a necesitat pentru vindecare 2-3 zile de îngrijiri medicale”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti, transmis la vremea respectivă.

Fiul lui Dincă a agresat mai mulți jurnaliști în plină stradă
Fiul lui Dincă a agresat mai mulți jurnaliști în plină stradă

De-a lungul timpului au fost voci care au susținut că membrii familiei lui Dincă ar avea mai multe informații despre ce s-a petrecut de fapt cu fetele, dar iată că acum aceștia sunt departe de România.

În dorința de a-și proteja cât mai mult familia, acesta a întrerupt orice legătură cu soția și copiii. Ei nu au mai vorbit de șase luni.  În plus, potrivit surselor Impact.ro, soția, fiica și fiul cel mare, toți trei anchetați în dosar, au plecat în Italia, imediat ce s-a ridicat restricția de zbor.

La un moment dat, o femeie ar fi susținut că fiul lui Dincă ar fi fost văzut în Italia alături de Alexandra Măceșanu. Informația a fost făcută publică de unchiul Alexandrei la un post de televiziune.

„Există o plângere penală depusă de o doamnă. A sunat-o pe Teodora, i-am acordat tot sprijinul nostru. Acea doamnă a declarat că l-a văzut pe Daniel Dincă cu Alexandra”, a declarat Alexandru Cumpănașu la RTV.

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Alexandra Andrei
Masterandă la Jurnalism, Alexandra activează pe postul de redactor pentru Impact.ro din anul 2020. Noi am remarcat-o pentru calitățile sale timpurii, devenindu-ne colegă încă din perioada...