Exclusiv: Cu ce se ocupă frații lui Raed Arafat. Lucruri mai puțin știute despre familia secretarului de stat

Alexandra Andrei 29.04.2020, 16:07
Exclusiv: Cu ce se ocupă frații lui Raed Arafat. Lucruri mai puțin știute despre familia secretarului de stat

Avea numai 16 ani atunci când a decis să vină în România pentru a face facultatea de medicină. Deși era numai un copil pe atunci, Raed Arafat și-a lăsat familia și întreaga viață pentru a-și urmări un vis, acela de a fi cel care face diferența în lume. După ce și-a terminat studiile cu cele mai mari note, actualul secretar de stat în Ministerul Sănătății a început să lucreze ca medic pe Ambulanță, iar mai apoi a gândit un plan pentru a înființa primul serviciu de urgență din țară, denumit tot de el SMURD.

Cu ce se ocupă frații lui Raed Arafat?

De atunci și până acum, Raed Arafat a reușit să scrie istorie în România, iar serviciul creat de el s-a dezvoltat enorm și a salvat zeci de mii de vieți de-a lungul anilor. În prezent, Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare numără sute de ambulanțe în toată țara, 4 elicoptere performante și aproape 4000 de angajați.

Această performanță, însă, l-a costat scump pe Raed Arafat. El muncește peste 16 ore pe zi, nu a mai avut o vacanță de 15 ani și este în permanență pregătit pentru eventuale stări de urgență.

Trebuia să preia afacerile familiei

Medicul a reușit să câștige un capital imens de imagine în rândul populației numai prin prisma activității sale profesionale, însă puțin sunt cei care știu detalii despre viața personală a acestuia. Raed Arafat provine dintr-o familie înstărită, are un frate și o soră, dar și o mamă în vârstă de 82 de ani, pe care nu a mai văzut-o de aproape cinci ani.

Exclusiv Cu ce se ocupă frații lui Raed Arafat. Lucruri mai puțin știute despre familia secretarului de stat
Detaliile despre familia secretarului de stat sunt uimitoare și au rămas mai puțin cunoscute

“Merge foarte rar acasă, însă are grijă de familia lui, cu care comunică săptămânal. În special cu mama lui, care este bătrână și bolnavă și care suferă că îl vede atât de rar. De fapt, singurul copil care este lângă dânsa este băiatul cel mic, care este iginer de meserie. Familia lui Raed și-ar fi dorit ca el să ducă mai departe afacerile familiei, însă el a dorit să se facă doctor și, pentru că acolo nu avea oportunități a ales România, unde a reușit și să câștige o bursă de merit”, ne-au dezvăluit apropiați ai acestuia, în exclusivitate.

Detalii neștiute despre familia secretarului de stat

Se consultă cu sora lui în plină pandemie cu noul virus. Raed nu este singurul medic al familiei. Și sora acestuia a îmbrățișat aceeași meserie și profesează în Dubai. Femeia se află și ea în aceste vremuri tulburi în linia 1 a lupții împotriva coronavirusului. De aceea, secretarul de stat pe probleme de urgență și sora sa au vorbit aproape zilnic la telefon în această perioadă. S-au sfătuit și au dezbătut scheme de tratament pentru învingerea virusului ucigaș.

Urmăriți Impact.ro și pe