Cristiano Bergodi rupe tăcerea după ce a plecat de la Craiova. „Rădoi greșea dacă se ducea acolo”

Marian Cărăvan 08.12.2020, 18:09
Cristiano Bergodi rupe tăcerea după ce a plecat de la Craiova. „Rădoi greșea dacă se ducea acolo”

Cristiano Bergodi nu a stat decât câteva luni pe banca tehnică a Universității Craiova. Suficient cât să-i facă pe olteni să viseze frumos, la un nou titlu, după aproape trei decenii. Italianul a decis să părăsească Bănia, iar acum rupe tăcerea după ce a plecat de la Craiova.

Cristiano Bergodi rupe tăcerea după ce a plecat de la Craiova

În scurtul său mandat la Universitatea Craiova, Cristiano Bergodi a făcut minuni. A dus echipa în lupta pentru titlul național, dar juveții au clacat chiar în finala campionatului, cu CFR Cluj. Totuși, sezonul 2020-2021, i-a găsit pe fotbaliștii Craiovei într-o formă excelentă și multe etape în Cetatea Băniei se visa frumos. Echipa era pe primul loc și existau premisele unui sezon fabulos pentru leii din Bănie. A urmat însă eșecul cu Chindia Târgoviște (0-1, chiar la Craiova), moment ce l-a determinat pe Cristiano Bergodi să se despartă de formația pe care acceptase în primăvară să o antreneze.

Chiar dacă nu pare pregătit să vorbească despre despărțirea de formația olteană, Cristiano Bergodi vorbește în schimb despre varianta verhiculată o vreme, cu sosirea lui Mirel Rădoi la Craiova. Cristiano Bergodi este ferm convins că selecționerul naționalei făcea o greșeală dacă mergea pe această variantă, după încheierea meciurilor din Liga Națiunilor.

„Rădoi făcea o mare greșeală dacă se ducea la Craiova. El trebuie să rămâna la națională și să își ducă munca începută la bun sfârșit, să aibă încredere în principiile lui. Este foarte tânăr, are timp să își implementeze filosofia. Însă, la un moment dat va trebui să decidă pe ce drum dorește să o ia ca antrenor: selecționer sau atrenor la echipă de club. Îi prevăd un viitor bun, indiferent de decizia lui”, a spus Cristiano Bergodi, în exclusivitate pentru Playtech.ro.

Cristiano Bergodi a condus cateva luni antrenamentele Universitatii Craiova
Cristiano Bergodi a condus cateva luni antrenamentele Universitatii Craiova

Și Dumitru Dragomir împărtășește opinia lui Cristiano Bergodi

După cele șapte meciuri bifate de Mirel Rădoi la cârma echipei naționale a apărut și această variantă a plecării selecționerului la vicecampioana Universitatea Craiova. O variantă infirmată ulterior de Mirel Rădoi, acesta spunând că n-a discutat cu nimeni de la Universitatea Craiova.

Totuși, se vehicula tot mai intens această variantă, astfel că la „marginea gazonului” a apărut și Dumitru Dragomir. Fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal a oferit o replică pe măsură atunci când a fost chestionat despre subiectul „Mirel Rădoi la Craiova vs. rămănerea la echipa națională”.

„E fraier dacă nu rămâne. Dacă pleacă la Craiova, e terminarea carierei lui Rădoi. N-are echipă să ia campionatul cu Craiova și își distruge definitiv cariera. Să stea la echipa națională, are o oportunitate ieșită din comun. Dacă va cădea într-o grupă bună și se califică la Mondial? Suntem în urna a doua.

Îl încurajez pe Rădoi să facă o simbioză între echipa de tineret și echipa mare și să-și creeze 20, 22 de fotbaliști care pot să fugă. Jumătate din echipa noastră are doar viteza întâi și viteza a doua”, a declarat Dumitru Dragomir, în cadrul emisiunii GSP Live.

Urmăriți Impact.ro și pe