EXCLUSIV. Cristian Popescu Piedone a luat calea bisercii din cauza remușcărilor pentru Colectiv. Ce făcea dacă și copiii lui ar fi fost acolo

Alexandra Andrei 25.05.2020, 14:48

În luna noiembrie, Cristian Popescu Piedone a fost condamnat la 8 ani și șase luni de închisoare. Decizia a fost contestată de avocații fostului primar, însă acesta este pregătit pentru orice și spune că “Dumnezeu are planul lui pentru mine”.

Cristian Tudor Popescu a luat calea bisericii după ce a primit 8 ani și șase luni de închisoare în cazul Colectiv

Au trecut patru ani de la tragedia care a îngrozit o lume întreagă. În 2016, 64 de persoane au murit în urma unui incendiu devastator care a mistuit în câteva minute clubul din Capitală. Alte 100 de persoane au rămas cu arsuri grave și au avut nevoie de zeci de operații de reconstrucție. După trei ani de procese, în 2019, Tribunalul București s-a pronunțat în acest dosar cutremurător. Cumulul total al pedepselor celor implicați este de 115 ani de închisoare și 50 de milioane de euro despăgubiri.

Fostul primar s-a retras din lumina reflectoarelor
Fostul primar s-a retras din lumina reflectoarelor

Printre cei care au primit cea mai mare pedeapsă se numără și Cristian Popescu Piedone, pe atunci primar al sectorului 4 și cel care a semnat avizul de funcționare a clubului, deși acesta nu respecta normele prevăzute de lege. Acesta a fost acuzat de abuz în serviciu, însă, de-a lungul celor trei ani de procese, el a susținut mereu că este nevinovat:

Am spus adevărul și nu am ce să recunosc pentru că în situația de față nu am greșit cu nimic. Dacă în seara aceea în club ar fi fost copiii mei aș fi spus același lucru, că nu am greșit. Dacă cineva mă consideră vinovat, să îi considere și pe cei 300 de primari care au semnat la fel ca mine, s-a apărat Piedone.

Decizia instanței nu este una definitivă și a fost contestată de avocați.

A luat calea credinței pentru a-și reveni din depresie!

Acești patru ani au fost extrem de grei pentru fostul primar. El a avut nevoie de un psiholog pentru a trece peste tot ceea ce a văzut în acea noapte a ororii, dar și pentru a face față oprobiului public. De altfel, în acea perioadă, Cristian Popescu Piedone a slăbit 30 de kilograme într-un singur an, s-a retras din lumina reflectoarelor și s-a zvonit că ar fi avut probleme serioase de sănătate, precum și coșmaruri legate de acea noapte fatidică.

Transformarea lui Piedone este uluitoare Foto - Cancan
Transformarea lui Piedone este uluitoare
Foto – Cancan

Impact.ro a aflat ce face, cum se simte și ce gânduri are legat de faptul că ar putea petrece ani după gratii:

”A fost în depresie mult timp. L-au ajutat psihologul, dar mai ales preotul. A luat calea bisericii și a ajuns într-un punct în care crede cu tărie că dacă va ajunge după gratii, atunci aceasta este voia Domnului. Nu îi este teamă de închisoare, suferă doar la gândul că nu va mai fi aproape de familia lui, de nepoțele. Și ele l-au ajutat să treacă peste acești ani îngrozitori. Ține toate posturile, merge duminica la slujbe, citește multe cărți bisericești. Și nu se preface, pur și simplu s-a schimbat și nu va mai fi niciodată ca înainte. Acesta a fost refugiul lui, așa a reușit să nu o ia razna după câte i s-au întâmplat. Să ia calea bisericii. A mers și a vorbit cu o mulțime de preoți și de călugări pentru a-și găsi liniștea, a fost tare zbuciumat. Imaginile din noaptea aceea l-au marcat pe vecie”, ne-au mărturisit surse apropiate familiei lui Piedone.

Urmăriți Impact.ro și pe
Alexandra Andrei
Masterandă la Jurnalism, Alexandra activează pe postul de redactor pentru Impact.ro din anul 2020. Noi am remarcat-o pentru calitățile sale timpurii, devenindu-ne colegă încă din perioada...