EXCLUSIV. Cornelia Catanga și-a presimţit moartea? Ce îi spunea adesea lui Benone Sinulescu. ”Nu mai am mult de trăit, simt asta”

Alexandru Catalan, Ioana Nicolae 27.03.2021, 12:48

Benone Sinulescu susține că decesul colegei sale de scenă, Cornelia Catanga, survenit parcă din senin, l-a șocat teribil. Nea Beni, cum îi spun apropiaţii, a povestit, în exclusivitate pentru impact.ro, despre discuţiile purtate de-a lungul vremii cu Cornelia Catanga.

Benone Sinulescu, devăluiri cutremurătoare despre Cornelia Catanga. Artista și-a prevăzut sfârșitul

Dumnezeu s-o odihnească! De când am aflat despre plecarea ei prematură dintre noi, sunt întors pe dos. Dar, odată cu ştirea dispariţiei sale, mi-am amintit că noi am vorbit de adesea despre lumea de Dincolo. Avea un fel aparte de a vorbi despre moarte. Era înspăimântată că va trebui să treacă prin asta, dar, în acelaşi timp, parcă ştia că va muri mai devreme. Aşa s-a întâmplat şi cu mama ei. Parcă şi-ar fi prevestit moartea!”, a spus Benone Sinulescu.

Benone Sinulescu a mai adăugat, pentru impact.ro: ”Inevitabil, când mai discutam cu ea, ajungeam şi la clipa în care totul începea cu- Nu mai am mult de trăit. Simt asta! Ca biata maică-mea!”.

Cornelia Catanga a murit de coronavirus
Cornelia Catanga a murit de coronavirus

Cornelia Catanga a vrut să se lase de cântat după moartea mamei sale

În urmă cu exact 20 de ani, la moartea mamei sale, Cornelia Catanga a povestit atunci despre șocul prin care  a trecut, la aflarea veștii: “După ce a murit biata mama, am mers pe picioarele mele la spital si am adus-o moartă acasa. Nu mă aşteptam să moară. Să rămână poate paralizată, dar nu să moară. Când medicii mi-au spus ce s-a întâmplat, am albit instantaneu pe partea dreapta.

Am rămas cu un şoc pe sistem nervos şi am început, de atunci încoace, să-mi legăn capul. Am fost la preoţi, la medici şi parcă mi-a mai trecut. Dar imediat după moartea mamei am vrut să mă las de cântat“. Catanga mai spunea că-şi visează des mama căreia îi spunea aproape de fiecare dată “că va veni s-o viziteze foarte curând”.

”Într-un fel, de la Cornelia Catanga mi-a rămas gustul ăsta neplăcut despre moarte. Moartea e mereu surprinzătoare”

Benone Sinulescu a continuat seria dezvăluirilor cutremurătoare: ”Într-un fel, de la Cornelia Catanga mi-a rămas gustul ăsta neplăcut despre moarte. Moartea e mereu surprinzătoare. Şi pe mine, şi pe ea moartea ne speria. Aş zice azi, mai mult ca oricând, că moartea e urâtă, că ni-i fură pe cei dragi de lângă noi. Şi-mi pare tare rău că n-am mai apucat să cântâm împreună, în vara asta, pe plaiurile buzoiene, acolo unde ne-am născut şi ea şi eu!”.

El a mai dezvăluit că primise acceptul de principiu al Corneliei ca, la ediţia a IV-a a festivalului patronat de Benone Sinulescu, de la Siriu, care urma să aibă loc în a doua jumătate a verii, cel mai probabil în iulie, să susţină un duet special.

Câți ani împlinește Benone Sinulescu peste două luni

Avea o voce frumoasă, caldă şi, mai ales, nu falsă. Plus talentul acela de a cânta la acordeon, ca puţini alţii. De acum, Catanga ne va mai cânta doar la televizor!”, ni s-a mai confesat Benone Sinulescu, care va împlini 84 de ani, peste două luni.

Cornelia Catanga, supranumită şi “Regina muzicii lăutăreşti”, a încetat din viață ieri, la 63 de ani, la câteva zile după ce s-a îmbolnăvit de COVID-19. În urmă cu doi ani, ea suferise un infarct. Anticipase de atunci sfârşitul, afirmând “Moartea a început să-mi dea târcoale!”.

Urmăriți Impact.ro și pe