EXCLUSIV. Cine se mai ocupă de parastasul pentru Ileana Ciuculete. „Orice aș mai face pentru ea, nu o pot învia”

Dorina Alexandrescu 03.03.2021, 10:55

Regretata solistă de muzică populară Ileana Ciuculete, care a murit de ciroză hepatică, pe 14 martie 2017, va fi comemorată, sâmbătă, cu două parastase, unul făcut în Voluntari, de nașa Ilenei, Doina Belu, și altul, pregătit de băieții cântăreței, Cristian și Mugurel Sfetcu, la Craiova.

Parastas de 4 ani pentru Ileana Ciuculete, cu ciorbă de curcan și sarmale. ”Orice aș mai face pentru ea, nu o pot învia”

Restricțiile impuse de pandemie le-au dat acestora planurile peste cap și nu mai ajunge la mormântul mamei lor, din Cimitirul Străulești 2. Nașa Doina Belu va împărți mâncărurile pe care artista le adora, inclusiv ciorbă de curcan: ”Orice aș face pentru ea, nu o  pot învia!”, ne-a spus Doina, cu tristețe în glas, în exclusivitate pentru impact.ro

Băieții regretatei Ileanei Ciuculete, solista care a murit pe 14 martie 2017, la 64 ani, și nașa Doina Belu pregătesc parastasul de 4 ani al solistei.

Fiii Ilenei Ciuculete locuiesc în Craiova

Din păcate, fiii Ilenei, care locuiesc în Craiova, nu pot ajunge la mormântul mamei lor, întrucât un număr de 17 localități din județul Ilfov au trecut în scenariul roșu, după ce au depășit coeficientul de infectare de 3 la mia de locuitori.

Dacă băieții vin din Craiova nu cred că le dă voie, pentru că Cimitirul Străulești este în Ilfov și s-au pus iar restricții, din cauza pandemiei. Știu că voiau și ei să facă acum, odată cu Moșii de Iarnă, pentru că e ultima sâmbătă înainte de Postul Paștelui când se mai poate face pomană cu carne. Nici măcar eu nu pot ajunge la cimitir, pentru că stau în Voluntari și aparțin tot de Ilfov. O să fac la mine la Catedrală, la Pandele, și asta este”, ne-a declarat Doina Belu.

Pe 25 martie 2017, Cornel și Ileana doreau să serbeze Cununia de Argint, de 25 de ani, dar nu au mai apucat”

Doina Belu se va pregăti cu tot ce este necesar pentru parastas. Ea ne-a explicat de ce Ileana Ciuculete și Cornel Galeș o numeau ”nașa”: ”Eu cu Ion Dolănescu trebuia să-i cununăm, în 1992, când au făcut nunta, dar Cornel nu a vrut să fie nășit de Ion, pentru că solistul nu fusese cununat în biserică. Mai era o variantă să-i cunune familia unui parlamentar din Argeș, Stan, dar, ca să nu fie discuții între noi, Cornel Galeș a ales niște vecini.

Ei nu i-au scos atunci la biserică pe Ileana și pe Cornel, nașul lor de cununie încetând din viață la scurt timp după nuntă, așa că eu cu soțul meu i-am scos în final la biserică. De aceea ei mă numeau nașa lor. Am fost foarte, foarte apropiați. Pe 25 martie 2017, Cornel și Ileana doreau să serbeze Cununia de Argint, de 25 de ani, dar nu au mai apucat, căci Ileana a murit pe 14 martie”, ne-a mai povestit Doina Belu.

”Cornel Galeș a vândut casa cu tot cu mobilă și multe lucruri le-a dat de pomană femeii de serviciu”

Doina Belu o adora pe Ileana: ”Aveam multe în comun. O știu de când venise de la Turnu-Severin, era cu Cristi, care avea 5 sau 6 ani, iar eu venisem cu Ion Dolănescu. Ne-am dus cu toții la un restaurant din Băneasa. Am rămas prietene pe viață și până a murit nu era zi de la Dumnezeu să nu ne auzim. Am fost la ea, la Craiova, apoi în satul ei natal. A fost moașă la doi dintre nepoții mei.

Iar dovadă mai mare că el, Cornel, a stat aproape 8 luni la mine, după ce a murit Ileana, nu este! Așa o legătură frumoasă aveam cu ei! Cornel a vândut casa cu tot cu mobilă și multe lucruri le-a dat de pomană femeii de serviciu, din Ciorogârla, care le făcea curat. Mai târziu, el a plecat în Spania, unde și-a găsit sfârșitul”, ne-a mai mărturisit Doina Belu, cu tristețe în glas.

”Pentru pomană o să fac ciorbiță de curcan, sarmale și șnițele de pui. O să fac și o plăcintă cu dovleac. Ce se mai lingea pe degete Ileana, când mânca!”

Și, pentru că Ileana adora sarmalele și ciorba de curcan, doamna Belu se va pregăti întocmai pentru pomana de sâmbătă, 6 martie.

O să fac ciorbiță de curcan și sarmale, pentru că lor le plăceau mult, dar și șnițele de pui. Chiar ziceam că fac și pun deoparte și pentru Auraș, fratele Ilenei, dar și pentru mamaie, dar dacă băieții nu au cum să mai ajungă aici le voi împărți altora. Nici Gore și nici Silviu Lepădat nu au cum să ajungă la parastas, întrucât și ei locuiesc în afara Bucureștiului. O să fac și o plăcintă cu dovleac. Ce se mai lingea pe degete Ileana, când mânca! Durerea mea este însă că, orice aș face pentru ea, nu o pot învia!”, ne-a mai spus nașa Doina Belu.

Mugurel Sfetcu, fiul Ilenei: ”Nu avem ce face, oriunde e primit, și în Rusia, contează să dai de pomană, nu unde anume”

Chiar voiam să ajungem la cimitir cu câteva pachete, pentru că nu am mai ajuns de mult timp, cu restricțiile acestea și cu pandemia, dar o să-i facem aici, la noi, la Catedrală, în Craiova, pentru că apoi se intră în post. O să venim în altă zi la București, cu niște pachete. Nu avem ce face, oriunde e primit, și în Rusia, contează să faci parastas și să dai de pomană, nu unde anume.

Eu am vrut să vin cu Cristi, dar nu se poate. Oricum, mereu am dat de pomană aici, și pentru mămica și pentru Cornel. Nu am făcut diferențe!”, ne-a spus Mugurel Sfetcu, fiul cel mare al Ilenei Ciuculete. Mugurel și fratele său, Cristi, au câștigat procesul pentru succesiunea averii lui Cornel Galeș, urmând ca un executor să-i scoată la vânzare apartamentul în care el se mutase după decesul Ilenei Ciuculete. ”Când am câștigat procesul, a murit Cornel, apoi a venit pandemia”, spune Mugurel Sfetcu. Cornel Galeș a încetat din viață în urma unui accident de mașină, în Spania, pe 1 decembrie 2019.

 

Urmăriți Impact.ro și pe