EXCLUSIV Cine este, de fapt, Dana Elena Enescu, judecătoarea care îi pune în libertate pe violatorii și pedofilii din România. O femeie a murit chiar în ședința pe care o prezida. Detalii șocante

Alexandra Andrei 14.10.2020, 12:52
EXCLUSIV Cine este, de fapt, Dana Elena Enescu, judecătoarea care îi pune în libertate pe violatorii și pedofilii din România. O femeie a murit chiar în ședința pe care o prezida. Detalii șocante

Președinta Judecătoriei Călărași a lăsat în libertate un pedofil care a recunoscut că a forțat un copil de 5 ani la perversiuni sexuale. Mai mult, Dana Elena Enescu nu a cerut un consult psihologic pentru copil.

Sentință șocantă a judecătoarei din Călărași

O poveste de-a dreptul șocantă a fost dezvăluită, zilele trecute, de jurnaliștii de la ziarul Libertatea. Un cioban din Călărași a fost pus în libertate de judecătoarea Dana Elena Enescu, desi bărbatul de 49 de ani a recunoscut faptul că a obligat un copil de 5 ani să îi facă sex oral. Îngrozitoarea întâmplare a avut loc în luna mai a acestui an, iar fapta a fost denunțată la poliție chiar de familie, după ce băiețelul i-a spus mamei sale “ Am făcut futi futi cu Lambe. Te rog să nu te superi pe mine. Vreau să îl bată polițiștii”.

Inițial, agresorul, care lucra la ferma părinților copilului abuzat, a negat faptele, însă, în cele din urmă, după ce a picat testul poligraf, a fost nevoit să le recunoască. Deși fapta lui se încadrează la viol conform Codului Penal, ciobanul a fost judecat pentru tentativă de viol, a primit închisoare cu suspendare și a fost eliberat de judecătoarea din Călărași, care și-a motivat sentința prin faptul că : “Scopul pedepsei și reeducarea inculpatului se pot realiza și fără aplicarea unei pedepse privative de libertate, având în vedere că a dat dovezi temeinice de îndreptare, prin atitudinea de recunoaștere și regret avută pe parcursul procesului”.

Cine este, de fapt, Dana Elena Enescu
Cine este, de fapt, Dana Elena Enescu

Violatorul locuiește la două care de victima sa

Decizia judecătoarei sfidează absursul, dacă ținem cont de faptul că aceasta nici măcar nu i-a impus violatorului să se apropie de băiatul de cinci ani, deși ambii locuiesc pe aceeași stradă. Mai mult, ea nu a cerut un consult la INML pentru copil, însă nu și unul psihologic. În încercarea de a afla mai multe informații despre Dana Elena Ionescu, impact.ro a descoperit o poveste cu totul și cu totul uluitoare, ce o are în prim plan pe judecătoarea care a considerat că este cazul să lase un pedofil în libertate. În urmă cu 3 ani, o femeie a murit chiar în sala de judecată, după ce ar fi avut un schimb de replici mai puternic cu Dana Elena Ionescu.

Potrivit surselor, judecătoarea ar fi țipat în repetate rânduri la Maria Nica, iar femeia a căzut la un moment dat din picioare și nu și-a mai recăpătat nicio secundă cunoștința. O ambulanță a fost chemată imediat la Judecătoria Călărași, însă medicii nu au mai putut face nimic pentru femeie, care s-a stins sub ochii judecătoarei. Imediat după această întâmplare a fost deschis un dosar de cercetare penală, însă Dana Elena Ionescu, care era pe atunci vicepreședinta Judecătoriei Călărași, nu a fost considerată vinovată pentru nimic.

Cine este judecătoarea care l-a eliberat pe ciobanul pedofil?

Dana Elena Enescu este, în prezent, președinta Judecătoriei Călărași, funcție pe care o ocupă din iulie 2018. Absolventă a facultății de Drept din cadrul Universității București (promoția 1996), judecătoarea este și membră în Colegiul de Conducere al Judecătoriei Călărași de mai bine de trei ani. Până în prezent, pe site-ul instituției nu a fost publicată declarația acesteia de avere pentru anul în curs. Însă, în 2019, ea deținea un apartament de 58 mp și o mașină Honda, și avea un salariu de 14.000 lei/lunar. Dana Elena Enescu este căsătorită cu Mircea Enescu, auditor public extern la Curtea de Conturi.

Urmăriți Impact.ro și pe
Alexandra Andrei
Masterandă la Jurnalism, Alexandra activează pe postul de redactor pentru Impact.ro din anul 2020. Noi am remarcat-o pentru calitățile sale timpurii, devenindu-ne colegă încă din perioada...