EXCLUSIV Ce se întâmplă cu cazul primarului care și-a filmat fiica dezbrăcată. Cum își bat joc autoritățile de un copil

Alexandra Andrei 30.09.2020, 20:47
EXCLUSIV Ce se întâmplă cu cazul primarului care și-a filmat fiica dezbrăcată. Cum își bat joc autoritățile de un copil

Traian Ogâgău a fost reales primar, deși faptele sale sunt demne de un bărbat care ar trebui să fie în spatele gratiilor, nu să conducă o instituție a statului.

Primar PNL și-a filmat fiica dezbracată

În urmă cu câteva săptămâni, un filmulet a îngrozit o țară întreagă, producând un val de dispreț și revoltă în rândul a milioane de cetățeni din România. Pe imagini se vede cum un tată își pune fiica, complet dezbrăcată, să stea în genunchi, cu spatele, și să repete după el: ” Nu mai sunt obraznică şi nu mai supăr pe mama şi pe tata”, „O să fac exerciţii şi o să învăţ”, „Ce-am făcut astăzi a fost ieşit din comun”, „Nu mai sunt fiţoasă”, „Nu mai sunt figurantă” sau „Sunt cea mai obraznică fată din hotelul ăsta”.

Gestul cu atât mai grav cu cât tatăl este chiar primarul PNL al orașului Sîngeorz Băi, Traian Ogâgău. Bărbatul și-a ascuns perversitatea și caracterul extrem de agresiv sub o aparentă dorință exacerbate de educare a fiicei sale, ba chiar a declarat clar că bătaia este cea mai bună modalitate de a te asigura că cei mici aleg calea cea bună în viață.

Traian Ogagau
Traian Ogagau

Primarul pervers nu a dat explicații nici acum în fața Poliției

A trecut ceva timp de atunci, însă Poliția și Protecția Copilului nu au luat, până acum, nicio măsură. Primarul nu a fost chemat să dea cu subsemnatul, nu au fost chemați posibili martori, fetița nu a fost cosultată de un medic psiholog și nici nu a stat de vorbă cu reprezentat al Protecției Copilului. Vorbim de instituții care au menirea de a proteja victima de orice fel de abuz. În timp ce autoritățile statului au tergiversat începerea audierilor, Traian Ogâgău a reușit să obțină un nou mandat e primar în Sîngeorz Băi. Cel mai probabil, și fiica primarului va avea aceeași soartă precum mulți alți copii abuzați de părinți, care cresc plini de frici și ajung, de cele mai multe ori, să își trateze la fel copiii.

Zeci de plângeri penale pentru primarul PNL

După apariția fimărilor, mai multe ONG-uri pentru protecția minorilor s-au sesizat și au făcut plângere penală la poliție împotriva primarului:  “Să îi pui copilul să se dezbrace, să o pui în genunchi, să îi comanzi să spună că este cea mai obraznică din hotel, este de-a dreptul denaturat. Sperăm ca oamenii legii să se asigure că acel copil nu este supus și la alt gen de abuzuri. Nu poți face așa ceva unei fete care aproape a atins vârsta adolescenței, care se află într-o continuă dezvoltare din punct de vedere fizic.

Acel copil este traumatizat pe veci. Iar după ce am auzit înregistrarea, este clar că și fosta soție este o victimă, care a fost bătută în repetate rânduri. Astfel de părinți trebuiesc decăzuți din drepturi. Este inadmisibil ce s-a întâmplat și ne vom lupta ca acest bărbat să nu scape nepedepsit”, ne-au declarat mai mulți reprezentanți ai ONG-urilor.

Va redăm, din nou, doar o parte din discuția dintre primar, soție și cei doi copii:

Primar către soție: Dobitoaca dracului, retardată! Ordinară şi penală ce eşti. Îţi trag un pumn, un picior în cap”.

Unul dintre copil, celuilalt “Linişteşte-te, nu mai plânge, că te bate şi mai tare. Orice ar fi, nu mai plânge, că eu, orice-ar fi, şi dacă mă loveşte tare, nu plâng”. Fetița cealaltă răspunde, în hohote de plâns: : „Rămâne acasă? Ce bine ar face să plece, să se mute de la casa asta”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Alexandra Andrei
Masterandă la Jurnalism, Alexandra activează pe postul de redactor pentru Impact.ro din anul 2020. Noi am remarcat-o pentru calitățile sale timpurii, devenindu-ne colegă încă din perioada...