EXCLUSIV. Ce probleme au vedetele din România cu animalele lor. Dezvăluirile lui Mihai Nae, dresorul preferat al starurilor

Raluca Găină 14.11.2020, 17:40
EXCLUSIV. Ce probleme au vedetele din România cu animalele lor. Dezvăluirile lui Mihai Nae, dresorul preferat al starurilor

Mihai Nae are talentul de a cuminți, ca prin minune, câinii vedetelor, însă, în cei 17 ani de activitate, a trecut și prin două grave accidente, la locul de muncă. Bărbatul spune pentru Impact.ro, că „animalele sunt ca oamenii, cu diferite temperamente, dar și comportamente”. La ajutorul lui au apelat Pepe, Oana Roman, Raluca Tănase și Alexandra Ungureanu, după ce cățeii lor au început să distrugă mobila ori să le dea bătăi de cap.

Animalele vedetelor din România sunt îmblânzite de Mihai Nae

Dresorul intervine atunci când vedetele se confruntă cu agitația cățeilor lor sau când își doresc să îi formeze pentru protecția personală. Întrebat de reporterii Impact.ro cu ce vedete a colaborat, în acest sens, Mihai Nae ne-a declarat:

„Am avut onoarea să colaborez cu mai mulți iubitori de animale, precum Paula Seling, Amna, Ruby, Pepe, Daniela Gyorfi, Valeria Arnăutu, Raluca Tănase, Sonia Trifan, Oana Roman, Alexandra Ungureanu și Livia Graur”.

Mihai Nae a cumințit și cățelușii solistelor Raluca Tănase și Alexandra Ungureanu

Despre cățeii vedetelor și comportamentele lor dificile, dresorul a mai adăugat:

„Cățelul Danielei Gyorfi, un shar-pey superb, era foarte fricos, dar, cu multă muncă, am reușit să-l aduc pe drumul cel bun”.

Tot de la Mihai Nae am mai aflat că Daniela Gyorfi este o mare iubitoare de animale și că, de-a lungul timpului, a avut mai multe pisici, dar și câini.

Pepe: „Înainte să-l duc pe Gitano la dresaj îmi era frică de el, doar fetele mele îl plimbau!”

Dar iată că Mihai cunoaște și gradele de rudenie ale câinilor pe care i-a dresat:

„Am colaborat foarte bine cu multe vedete, care au adus câinii la mine, însă cei mai dragi mi-au fost Pepe și Oana Roman, cu atât mai mult cu cât câinii lor, Gitano și Luna, sunt tată și fiică. Pepe are doi câini rasa cane corso, pe Gitano și pe Diego, pe care îi vrea câini de pază, dar și ascultători”.

Pepe povestea că s-a temut la început de Gitano, care nu avea deloc o figură prietenoasă:

„Am început antrenamentul de pază și de protecție pentru că am dorit să putem merge cu el la plimbare fără lesă, eu și mai ales fetițele mele, care pur și simplu îl adoră. Fetițele mele îl călăresc, îl spală, îi dau să mănânce, îl plimbă. Ele l-au adorat din prima clipă, spre deosebire de mine, care, trebuie sa recunosc, mi-a fost frica de el”.

Pentru atingerea obiectivului, Pepe a urmat conștiincios instrucțiunile dresorului, făcându-și timp pentru Gitano de două sau chiar de trei ori pe săptămână. Cântărețul se mândrește acum cu performanțele câinelui său, ba chiar s-a lăudat cu el, în cadrul unor emisiunilor tv. De asemenea, Pepe îl mai are pe Diego, în vârstă de 10 luni, de la care are aceleași pretenții, să fie ascultător. Pe de altă parte, surioara lui Diego, Luna, cățelușa Oanei Roman, este o răsfățată, fiind mascota Instagramului, acolo unde vedeta tv postează poze cu noile isprăvi ale patrupedului. Mihai Nae a mai completat:

„Educația cățelului este importantă în orice situație, pentru a reuși să conviețuim cu aceste minunate necuvântătoare. Vedetele apelează la mine datorită rezultatelor bune cu frumoșii lor căței, indiferent de rasă”.

„În urma unei mușcături mi-au paralizat degetele!”

În cei 17 de ani de dresaj, Mihai Nae s-a confruntat cu două accidente la locul de muncă. El a povestit despre ambele necazuri care l-au marcat:

„M-am aplecat să îi pun lesă pe zgardă, aveam botniță în mână. Tocmai terminasem prima fază de acomodare cu botnița. Dintr-o dată, fără să atenționeze, m-a apucat de mână, după care de cealaltă. Am reușit să îl imobilizez, după care a intrat singur în curte. Lupta dintre noi a durat circa un minut, însă a fost grea. Când m-am liniștit, am descoperit că eram plin de sânge, iar rănile erau mari și adânci. Unul dintre canini mi-a atins un nerv, paralizându-mi degetele pentru două zile. Am fost mușcat pentru a doua oară în 17 ani. Cesar Milan, mentorul meu, a fost mușcat tot de o rasă nonviolentă, de un Labrador, iar eu de un chow chow. Prin urmare, trebuie să începem educația lor la vârstă potrivită, pentru a nu ajunge să ne atace familia, prietenii sau chiar oamenii care trec pe lângă noi pe stradă”.

Urmăriți Impact.ro și pe