Exclusiv: Ce pensie câștigă Ion Țiriac, la 81 de ani. Aceasta este suma impresionantă pe care fostul jucător profesionist de tenis o încasează lunar

Alexandra Andrei 26.09.2020, 19:08
Exclusiv: Ce pensie câștigă Ion Țiriac, la 81 de ani. Aceasta este suma impresionantă pe care fostul jucător profesionist de tenis o încasează lunar

Ion Țiriac este unul dintre cei mai cunoscuți și bogați români, astfel că multă lume s-a întrebat care este pensia de care beneficiaza lunar fostul tenismen. După ce a renunțat la tenis, Ion Țiriac a fost 20 de ani ofițer în Ministerul de Interne și a iesit la pensie cu gradul de colonel.

Ce pensie câștigă Ion Țiriac, la 81 de ani

Ion Țiriac ar fi dezvăluit suma pe care o încasează lunar într-un cerc de prieteni.  Astfel că acesta ar avea o pensie pensie între 10.000 si 12.000 lei. Ce este și mai surprinzător este faptul că Ion Țiriac nu și-ar fi ridicat pensia din anul 1999, astfel că toată suma strânsă până acum se află într-un cont bancar.

Însă nu este de mirare acest lucru, faptul că nu vrea să-i folosească, ținând cont că are atâtea afaceri înfloritoare, astfel că banii nu-i lipsesc. Ion Țiriac a fost mereu discret în privința veniturilor sale, astfel că nu a declarat niciodată în mod public cât câștigă.

Editorial. Atenție, servește Țiriac!
Atenție, servește Țiriac!

Ion Țiriac, împotriva măririi pensiilor

După ce guvernul a anunțat că va majora pensiile cu 14% începând de la 1 septembrie, Ion Țiriac spune că nu înțelege decizia celor aflați la guvernare. Acesta a acordat un interviu în exclusivitate Gazetei Sporturilor, unde a vorbit despre subiectul majorării pensiilor din România. Miliardarul este de părere că măsura ar fi complet nejustificată și de aceea face o comparație cu ceea ce s-a întâmplat în Franța în urmă cu mai mulți ani.

„Fraților, cu tot respectul pentru pensionari, aud treaba asta cu pensiile de 20 de ani! Dacă s-au mărit pensiile de 20 de ani, înseamnă că oamenii ăștia sunt miliardari. De unde mărești pensiile? Despre ce vorbești dumneata? Matale spui că le mărești cu 14%. Spune-mi și mie: în 10 ani, de unde iei acești 14%?

Când a fost François Mitterrand (n.a – președinte socialist al Franței, în funcție între 1981 și 1995), el a adus vârsta de pensionare în Franța la 60 de ani. Când a venit Sarkozy președinte, a spus: «Ce au făcut socialiștii e în regulă, dar noi în 25 de ani suntem faliți! Nu avem cum să facem treaba asta». Și a dat-o înapoi la 65 sau la 67 de ani.

Și acum vin înapoi și spun: unde, cum? Care e economia? Nu sunt ministru de finanțe, nici grădina mea n-o manageriez ca lumea, dar toată lumea trebuie să se gândească la un viitor”, a declarat Ion Țiriac, în exclusivitate pentru GSP.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Alexandra Andrei
Masterandă la Jurnalism, Alexandra activează pe postul de redactor pentru Impact.ro din anul 2020. Noi am remarcat-o pentru calitățile sale timpurii, devenindu-ne colegă încă din perioada...