Exclusiv: Ce pensie are, la 72 de ani, Valentin Ceaușescu. Suma pe care o încasează lunar fiul cel mare al cuplului de dictatori

Alexandra Andrei 24.06.2020, 19:24

După 43 de ani de muncă, Valentin Ceaușescu a ieșit la pensie. Impact.ro a aflat ce pensie încasează fiul cel mare al soților Ceaușescu, dar și ce meserie a avut acesta. Din ce bani a ajuns să trăiască la 72 de ani, dar și ce viață duce acum, aflați în materialul de mai jos!

Valentin Ceaușescu a avut o viață de poveste

Valentin Ceaușescu a dus o viață de prinț în tinerețe, fiind fiul cel mare al fostului președinte comunist, Nicolae Ceaușescu, și al soției acestuia, Elena. De altfel, așa era și poreclit pe vremea aceea, “Prințul”.

Orice acesta își dorea se executa. De la haine de firmă și petreceri luxoase, la conducerea clubului Steaua și presiuni politice, nimic nu era prea mult sau prea puțin pentru odrasla preferată a soților Ceaușescu.

Tatăl său îl adora pentru faptul că se implica mereu în treburile politice și îi era alături necondiționat, în timp ce mama sa, Elena, il idolatriza pentru faptul că era un bărbat educat, cu o vastă cultură superioară, iubitor de artă și de frumos, cu studii superioare terminate la o facultate de top din străinătate.

Valentin Ceaușescu trăiește, la 72 de ani, din banii pe care îi încasează din partea statului
Valentin Ceaușescu trăiește, la 72 de ani, din banii pe care îi încasează din partea statului

Din ce bani a ajuns să trăiască, la 72 de ani

Valentin Ceaușescu i-a călcat pe urme mamei sale în profesie. În timp ce aceasta a fost inginer chimist, el a lucrat ca inginer fizician, ajungând să fie cercetător senior gradul 2 în cadrul Institutului de Fizică și Inginerie Nucleară “Horia Hulubei” de pe platforma Măgurele.

De altfel, acesta a fost locul în care Valentin a lucrat din 1970 și până la pensionare. Conform surselor impact.ro, în momentul în care a ieșit la pensie, fiul fostului dictator încasa un salariu de 5000 lei, iar după pensionare, el primește de la statul român suma de 3200 lei.

În ultimii ani, Valentin Ceaușescu s-a retras din viața publică și a devenit scump la vedere. De atunci, au existat tot felul de zvonuri. Ba că se zbate într-o sărăcie lucie, ba că ar avea probleme grave de sănătate.

Mai mult, în luna august a anului trecut, o publicație online anunța că bărbatul, ajuns la 72 de ani, ar fi încetat din viață în urma unui infarct. Știrea a fost infirmată câteva zile mai târziu chiar de Valentin, printr-o intervenție telefonică la o televiziune de știri.

Urmăriți Impact.ro și pe
Alexandra Andrei
Masterandă la Jurnalism, Alexandra activează pe postul de redactor pentru Impact.ro din anul 2020. Noi am remarcat-o pentru calitățile sale timpurii, devenindu-ne colegă încă din perioada...