EXCLUSIV. Ce decizie finală s-a luat în cazul “Sex în secția de ATI”. Declarațiile directorului spitalului din Târgu Jiu

Alexandru Catalan / 27.11.2020, 17:08
EXCLUSIV. Ce decizie finală s-a luat în cazul “Sex în secția de ATI”. Declarațiile directorului spitalului din Târgu Jiu

O comisie de disciplină a strâns, timp de două săptămâni, probe de pe camerele video din spital, precum și declarații ale angajaților spitalului. Într-un final, s-a ajuns la o concluzie, pe care Impact.ro v-o prezintă în exclusivitate.

Medicul resident și asistenta se întorc la locul de muncă

Cazul poveştii de amor dintre o asistentă medicală şi un medic de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a luat sfârşit fără niciun fel de consecinţe. Raportul realizat de o comisie desemnată special de Consiliul etic al unităţii medicale menţionate, finalizat vineri, 27 noiembrie, arată că nu se poate vorbi despre un caz concret de întreţinere a unor relaţii intime în incinta spitalului. Ca atare, fapta incriminată nu există, iar cele două cadre medicale nu vor avea de suportat consecinţe.

Economistul Dumitru Vienescu, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu a precizat pentru impact.ro că îşi însuşeşte punctul de vedere al raportului care, de altfel, ‘‘va fi publicat în scurt timp‘‘ şi pe site-ul spitalului. Potrivit delaraţiilor lui Dumitru Vienescu, cei doi, asistenta medicală şi doctorul, s-au întâlnit cu reprezentanţii Comisiei de anchetă a spitalului în prezenţa unui avocat. Şi medicul, şi asistenta, au precizat că refuză să răspundă la întrebări legate de acest subiect, întrucât cazul se bazează pe o reclamaţie anonimă.  La rândul lor, colegii din secţia ATI, acolo unde s-ar fi consumat posibila partidă de amor semnalată de presă, au declarat în faţa comisiei că nu au sesizat nereguli de acest gen, pe durata perioadelor de serviciu efectuate  în ultimele săptămâni.

‘‘Personal, refuz să cred că lucrul incriminat ar fi avut loc‘‘, a mai precizat Dumitru Vienescu, care a adăugat că nu a primit niciun fel de telefon sau alt gen de mesaj pe tema incriminatului raport sexual, care să fi venit din partea unei terţe părţi, dat fiind că medicul în cauză este căsătorit.

Dumitru Vienescu a mai spus că medicul în cauză este detaşat la Târgu Jiu prin Ordin de ministru, dată fiind lipsa cadrelor medicale de specialitate, începând cu 18 noiembrie, urmând ca la mijlocul lui decembrie să se întoarcă acasă. La rândul ei, asistenta medicală e de cinci ani angajată a spitalului.

O tură de serviciu în secţia ATI a spitalului nostru include permanent prezenţa a patru, cinci persoane calificate, dintre care cel puţin una este medicul de gardă. Nu văd cum o asemenea posibilă faptă s-ar fi putut consuma pe durata unei gărzi, vă spun cu toată sinceritatea, ne-a mai declarat Dumitru Vienescu, cel care asigură managementul spitalului din noiembrie 2019, fiind însă angajat al acestuia din 1998.

O asistentă și un medic, incriminați pentru o presupusă partidă de sex în secția ATI
O asistentă și un medic, incriminați pentru o presupusă partidă de sex în secția ATI

Răzbunare din partea soției înșelate?

La 20 noiembrie, presa centrală şi locală a relatat despre o reclamaţie la adresa unor cadre medicale de la secţia ATI a Spitalului din Tg. Jiu: “Au transformat secţia ATI şi COVID într-un adevărat bordel, în sensul că, în loc să stea lângă săracii pacienţi, aceştia se închid ore şi nopţi întregi în cabinet, unde întreţin raporturi sexuale şi chefuiesc.”

În perioada 19 – 26.10, acesta (medicul rezident – n.r.), deşi însurat, a petrecut cu colega noastră, (…), asistentă recunoscută pentru aventuri, inclusiv cu unul dintre directorii spitalului. Problema este că, colega noastră, în perioada respectivă, a fost depistată pozitiv la testul rapid din 19 şi testul PCR din 23.10.2020. Şi acum vine partea cea mai gravă: În data de 26.10.2020, deşi doctorul (…) a stat în aceeaşi cameră la un hotel de lângă spitalul nostru (…), a venit la serviciu, în cadrul secţiei ATI, fără să intre în izolare, reuşind să se înregistreze, în această perioadă, cât şi premergătoare, foarte multe cazuri de pozitivaţi din rândul colegilor noştri, se mai arată în sesizarea nesemnată care a fost trimisă conducerii spitalului şi Ministerului Sănătăţii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI