Exclusiv: Ce au ales să facă Alexandru Arșinel și Benone Sinulescu pe perioada pandemiei. Mesajul prețios al artiștilor din generația de aur

Alexandra Andrei 28.03.2020, 17:46
Exclusiv: Ce au ales să facă Alexandru Arșinel și Benone Sinulescu pe perioada pandemiei. Mesajul prețios al artiștilor din generația de aur

De pe data de 25 martie, Guvernul României a dat un ordin militar prin care persoanele trecute de vârsta de 65 de ani pot ieși din case numai între orele 11:00-13:00. Printre milioanele de români care au fost nevoiți să se conformeze situației se regăsesc și actori, dar și interpreți de muzică populară. Aceștia și-au anulat toate spectacolele și s-au refugiat în casele lor, de teama unei posibile infectări cu coronavirus. Alexandru Arșinel, Elena Merișoreanu, Benone Sinulescu, Sofia Vicoveanca și Laura Lavric se numără printre persoanele publice care au transmis un mesaj clar fanilor săi prin intermediul impact.ro.

Mesajul optimist, transmis de Alexandru Arșinel: „O să fie bine!”

În vârstă de 80 de ani, Alexandru Arșinel a ales să asculte recomandările autoritățile și să rămână în această perioadă acasă. El este convins că totul va fi bine, atâta timp cât românii vor respecta regulile impuse pe perioada stării de urgență.

„Nu este deloc bine ce se întâmplă. Si deloc ușor. Să ne rugăm pentru cadrele medicale. Atât vreau să le spun fanilor mei și tuturor cetățenilor României: haideți să trăim! Și pentru asta, haideți să ne ascundem în casă câteva săptămâni pentru a trece peste hopul acesta! O să fie bine”, ne-a mărturisit actorul.

Elena Merișoreanu: „Mă odihnesc şi lucrez la un album”

La 72 de ani, Elena Merișoreanu mărturisește că va profita de această perioadă de carantină totală pentru a se odihni, dar și pentru a munci. Cântăreața nu se va despărți de muzică nici măcar acum, dimpotrivă! Aceasta plănuiește să pună bazele unui nou album.

Elena Merișoreanu va profita de timpul liber pentru a lucra la un nou album
Elena Merișoreanu va profita de timpul liber pentru a lucra la un nou album

“Urmăresc și eu la televizor ce se întâmplă și nu este bine deloc. Stau în casă, trebuie să mă protejez. Eu, de 55 de ani, nu am avut o săptămână liberă. Mă odihnesc şi lucrez la un album. Fac combinaţii de melodii, o parte dintre acestea le-am mai dat la formaţia Cleante să le orchestreze.

Am timp suficient să lucrez, am şi inspiraţie. Nu mă plictisesc deloc. Îi sfătuiesc pe toți fanii mei și toți oamenii să stea în casă”, îndeamnă interpreta de muzică populară.

Benone Sinulescu, retras într-un colțișor de rai

Alături de soția sa, Benone Sinulescu s-a retras într-un colțișor de rai, așa cum își descrie el căminul. La 82 de ani, artistul mărturisește că respectă cu strictețe regulile din timpul stării de urgență.

“Sunt bine, sunt acasă cu soția mea, în colțișorul nostru de rai. Respectăm și noi regulile ca toată lumea. Nu trebuie să fim superficiali cu ceea ce se întâmplă și trebuie să respectăm cu strictețe toate măsurile. Nu prea mergem nici la magazin, avem tot ceea ce ne trebuie acasă, mâncăm sănătos, direct din livadă”, spune acesta.

Sofia Vicoveanca: „Avem mare nevoie de ajutor de la Dumnezeu”

Îndrăgita artistă, Sofia Vicoveanca (78 ani), se roagă pentru ajutor divin. Cunoscuta interpretă este convinsă că doar uniți putem să învingem această perioadă de criză.

Sofia Vicoveanca se roagă pentru ajutor divin
Sofia Vicoveanca se roagă pentru ajutor divin

“În aceste momente grele , avem mare nevoie de ajutor de la Dumnezeu. Atât noi, cât și medicii. Nu rămâneți indiferenți, trebuie să sărim toți în ajutorul celor nevoiași. Este o zicală: ajută și vei fi ajutat. Respectați regulile impuse ca să ieșim din această situație dificilă.

Trebuie să rămânem uniți ca popor. Din dulcea Bucovină cu cele mai calde Urări de bine ! Doamne, fii alături de noi, că numai Tu poți face minuni! Slavă Ție!”, transmite aceasta.

Laura Lavric: „Să ne auzim cu bine, Doamne Ajută!”

Laura Lavric (73 ani) respectă și ea regulile impuse de autorități în perioada crizei de urgență, mărturisind că își petrece timpul, acasă, în compania familiei sale. Artista le recomandă tuturor să fie precauți în această perioadă grea și să asculte sfatul specialiștilor.

Laura Lavric s-a retras în sânul familiei sale
Laura Lavric s-a retras, în această perioadă, în sânul familiei sale

„Ca orice alt cetățean responsabil, stau acasă, cu familia. Cei trecuți de o anumită vârstă sunt cei care trebuie să respecte cu strictețe regulile impuse, pentru că noi suntem cei mai expuși. Trebuie să scăpăm de criza asta și fiecare putem contribui câte puțin. Să ne auzim cu bine, Doamne Ajută!”, spune îndrăgita interpretă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Alexandra Andrei
Masterandă la Jurnalism, Alexandra activează pe postul de redactor pentru Impact.ro din anul 2020. Noi am remarcat-o pentru calitățile sale timpurii, devenindu-ne colegă încă din perioada...