Exclusiv: Ce a făcut Mirel Rădoi cu primii bani pe care i-a câștigat din fotbal. Mărturisirea care îți va schimba radical părerea despre selecționerul României

Alexandra Andrei 08.09.2020, 15:49
Exclusiv: Ce a făcut Mirel Rădoi cu primii bani pe care i-a câștigat din fotbal. Mărturisirea care îți va schimba radical părerea despre selecționerul României

Din primul salariu câștigat la Extensiv Craiova, pe vremea când era numai un puști, Mirel Rădoi nu a cheltuit banii pe lucruri specifice unui adolescent, ci i-a cumpărat tatălui său o Dacie.

Mirel Rădoi, la prima victorie ca antrenor al Naționalei României

Naționala de Fotbal a României a câștigat aseară, cu 3-2, în fața reprezentativei Austriei. Un meci complex, care ne-a ținut pe toți cu sufletul la gură și ne-a readus aminte de ce fotbalul este cel mai iubit sport din România. Ieri, milioane de telespectatori au susținut echipa națională, dar mai presus de orice, și-au susținut, necondiționat, antrenorul. Mirel Rădoi a demonstrat că este un antrenor talentat, dar și un lider înnăscut. Un selecționer echilibrat, un strateg desăvârșit, un conducător care a reușit să schimbe mentalități și să aducă armonie în interiorul echipei.

Astăzi, el este, fără doar și poate, omul momentului, un personaj aparte, care merită toate aplauzele noastre. Însă, nu numai pentru faptul că a câștigat meciul în fața unei echipe pe care nu o mai bătusem de zeci de ani. Ci și pentru că a reușit să transforme, într-un timp record, o echipă de fotbal într-o familie în care se poate vedea cu ochiul liber uniunea, complicitatea și dorința de reușită. Ieri am văzut pe teren fotbaliști necopți transformați brusc în bărbați hotărâți. Tineri care nu au mai jucat pentru propria glorie, ci pentru țară și pentru antrenorul care a reușit să le insufle valori și i-a determinat să se maturizeze.

Mirel Rădoi a făcut spectacol aseară, la meciul disputat între România și Austria
Mirel Rădoi a făcut spectacol aseară, la meciul disputat între România și Austria

A câștigat primii bani din fotbal la 15 ani

Chiar dacă acum se numără printre cei mai iubiți români și învârte milioane de euro, fostul căpitan al Stelei a rămas același om modest, care nu a uitat niciodată de unde a plecat. Chiar și atunci când a cunoscut faima în toate formele ei, Mirel a continuat să fie apropiat de familie, de părinți și prieteni.

Cea mai bună dovadă a caracterului acestuia? Impact.ro a aflat ce a făcut selecționerul României cu primul său salariu. Pe atunci, el era doar un puști de 15 ani, care reușea să câștige primii săi bani din fotbal. Se întâmpla imediat după transferul său la Extensiv Craiova, sub coordonarea lui Sorin Cârțu, care i-a simțit imediat potențialul și i-a recunoscut valoarea.

Imediat după încasarea primului salariu, Mirel a început să fugă, la propriu, pe străzi, până acasă, pentru a le da părinților banii. Fostul fotbalist a avut și o cerință anume. I-a cerut tatălui său ca din acei bani să cumpere o mașină nouă, cu care să poată ajunge mai repede de la Târgiu Jiu la Craiova. Lucru care s-a și întâmplat, pentru că tatăl lui Rădoi a achiziționat o Dacie, pe care a condus-o mulți ani de atunci. Astăzi, Mirel este la fel de legat de părinții săi, pe care încearcă să îi viziteze o dată pe lună.

Urmăriți Impact.ro și pe
Alexandra Andrei
Masterandă la Jurnalism, Alexandra activează pe postul de redactor pentru Impact.ro din anul 2020. Noi am remarcat-o pentru calitățile sale timpurii, devenindu-ne colegă încă din perioada...