EXCLUSIV. Ce a făcut Gabriela Firea după ce a realizat că a pierdut alegerile. Toată echipa i-a plâns de milă

Alexandra Andrei 28.09.2020, 13:43
EXCLUSIV. Ce a făcut Gabriela Firea după ce a realizat că a pierdut alegerile. Toată echipa i-a plâns de milă

Înfrântă de Nicușor Dan, Gabriela Firea a avut o noapte de coșmar, iar de dimineață a ajuns la Primărie, acolo unde a ținut echipei sale un discurs emoționant, printre lacrimi.

Gabriela Firea a pierdut scaunul de primar al Capitalei

După două luni istovitoare, în care a încercat în fel și chip să îi convingă pe bucureșteni să o voteze pentru un nou mandat de primar, Gabriela Firea a fost zdrobită de Nicușor Dan, care i-a furat, practic, scaunul de sub picioare. O înfrângere la care fosta jurnalistă nu s-a așteptat, ținând cont că sondajele o dădeau ca favorită. Ce-i drept, cu un scor de numai 3% peste contracandidatul ei, dar suficient încât să își asigure alți patru ani ca edil al Capitalei.

Conform informațiilor primite de la apropiații acesteia, Firea a avut o cădere nervoasă aseară, atunci când a ajuns acasă:

“Și-a îmbrățișat soțul și a început să plângă, s-a descărcat. Ea este o femeie puternică, dar au fost două luni grele, cu multă muncă, multe presiuni. Ea în această campanie a fost singură, PSD-ul a stat pe margine și s-a uitat ca un simplu telespectator. Nu a avut sprijinul partidului. Nu a reușit să închidă un ochi. A sperat până în ultima clipă că scorul va fi altul de dimineață”, ne-au spus sursele noastre.

Gabriela Firea a pierdut fotoliul de la Primăria Capitalei după votul de la alegerile locale 2020
Gabriela Firea a pierdut fotoliul de la Primăria Capitalei după votul de la alegerile locale 2020

Nu este pregătită să dea o declarație publică

Astăzi, ea a ajuns la Primăria Capitalei, acolo unde a cerut să fie lăsată 30 de minute singură în birou, apoi și-a chemat întreaga echipă:

“Le-a mulțumit acestora pentru loialitate, pentru toată implicarea și devotamentul lor. Avea lacrimi în ochi și se abținea cu greu să nu plângă. A încercat să pară, în continuare, puternică, însă se vedea că este nedormită și epuizată psihic. Cred că nici nu conștientizează pe deplin ceea ce se întâmplă. Astăzi, în a doua parte a zilei, probabil va organiza o conferință de presă sau va trimite un comunicat. Momentan nu se simte în stare, trebuie să se reculeagă”, ne-au dezvăluit aceleași surse.

Marcel Ciolacu: “Sunt mândru de Gabriela Firea”

Gabriela Firea și Olguța Vasilescu sunt singurele nume puternice din PSD,  care mai aveau funcții înalte în stat. Olguța a câștigat alegerile, însă scaunul de primar este, încă, incert. Dacă PNL și USR fac alianță, așa cum se aude, ea va pierde. Soarta lui Firea este deja pecetluită, iar șeful PSD, Marcel Ciolacu, i-a transmis, astăzi, un mesaj de încurajare:

“Din discuțiile mele cu doamna Firea am ajuns la aceeași concluzie: sunt foarte mândru de ea, pentru că a ales calea cea grea, aceea de a merge singură, pe picioarele ei și de a-și asuma acest risc de a se lupta cu toată lumea. Suntem alături de ea, locul Gabrielei Firea este în PSD”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Alexandra Andrei
Masterandă la Jurnalism, Alexandra activează pe postul de redactor pentru Impact.ro din anul 2020. Noi am remarcat-o pentru calitățile sale timpurii, devenindu-ne colegă încă din perioada...