Exclusiv: Câți bani costă un meniu a’ la Chef Florin Dumitrescu. “Chefi la Cuțite” i-a ridicat cota de la evenimente

Alexandra Andrei 13.07.2020, 15:29
Exclusiv: Câți bani costă un meniu a’ la Chef Florin Dumitrescu. “Chefi la Cuțite” i-a ridicat cota de la evenimente

La numai 33 de ani, Chef Dumitrescu face bani pe bandă rulantă și a reușit, în numai câțiva ani, să fie considerat unul dintre cei mai buni bucătari din România.

A scris două cărți și a inventat zeci de preparate

Florin Dumitrescu face parte din formula magică de bucătari, care a „rup audiențele în două” la Antena 1. Deși este cel mai tânăr chef de la emisiunea „Chefi la Cuțite” (33 de ani), el a reușit să câștige respectul și încrederea chefilor din întreaga breaslă, datorită imaginației pe care a demonstrat că o are în bucătărie, reușind să realizeze preparate unice, moderne, combinații de elemente surprizătoare, totul într-o explozie de gust și rafinament.

Deși se luptă ca de la egal la egal în emisiune cu doi bucătari cu mare experiență, Chef Sorin Bontea și Chef Cătălin Scărlătescu, Florin a câștigat, până acum, de trei ori emisiunea, la egalitate cu Bontea, iar la probele pe echipe a reușit de multe ori să îi surclaseze pe colegii cu preparatele sale, extrem de apreciate de jurați.

La numai 33 de ani, Florin a scris două cărți despre bucătărie și este ambasadorul gastronomiei Sibiene. El consideră că mâncarea poate avea gust numai dacă este preparată cu legume proaspete, nu cele la conservă. De asemenea, cheful este hotârât să pună România pe harta gastronomică a lumii prin preparatele sale și ale colegilor din aceeași generație.

chef florin dumitrescu, meniu, bani, evenimente
A scris două cărți și a inventat zeci de preparate

Chef Florin îți poate găti la nuntă

Emisiunea Chefi la Cuțite l-a propulsat pe Florin și în bresla selectă a bucătarilor de lux, care îți pot transforma nunta într-un adevărat spectacol culinar. Astfel, doamnele și domnișoarele, fane ale tânărului bucătar, pot manca preparate făcute de Chef Florin chiar la propria lor nuntă. Da, ați înțeles bine.

Potrivit surselor, pentru un onorariu ce variază între 700 și 1000 de euro, juratul de la „Chefi la Cuțite” propune variante de meniu, pe care le și pregătește pentru degustare. Comunică direct cu mirii în timpul degustării și explică fiecare preparat, iar după alegerea meniului, chef Florin Dumitrescu va găti cot la cot cu echipa lui de bucătari și se va superviza tot procesul de preparare. Până acum, bucătarul a pregătit meniuri pentru zeci de nunți, toate transormate într-un regal culinar.

Urmăriți Impact.ro și pe
Alexandra Andrei
Masterandă la Jurnalism, Alexandra activează pe postul de redactor pentru Impact.ro din anul 2020. Noi am remarcat-o pentru calitățile sale timpurii, devenindu-ne colegă încă din perioada...