Exclusiv: Cât a ajuns să coste un metru de spațiu comercial în Piața Sudului, după renovare. Prețurile au alungat toți vânzătorii

Alexandra Andrei 03.07.2020, 15:51

Primarul Sectorului 4 din Capitală a anunțat, recent, că Piața Sudului a fost finalizată și că în curând va fi inaugurată. Conform informațiilor obținute de Impact.ro, licitațiile pentru spații au început deja. Însă, nimeni nu prea se înghesuie să le închirieze, pentru că sumele cerute de primărie sunt extrem de piperate.

Exclusiv: Cât a ajuns să coste un metru de spațiu comercial în Piața Sudului, după renovare

Proiectul de milioane de euro a fost finalizat într-un an și trei luni! În mai 2018, primarul sectorului 4, Daniel Băluță, anunța că toată piața Sudului, din zona Berceni, una dintre cele mai mari zone agroalimentare din București, se va închide pentru modernizări. La doi ani de atunci, piața este complet renovate și urmează să fie inaugurată. Conform planului, noul Complex Agroalimentar Piața Sudului este format din trei corpuri de clădire destimate închirierii pentru activități comerciale, de către Consiliul Local.

  • Corpul 1 are o suprafață de 2836 mp și este format din parter și etaj, La parter vor fi amplasate tarabe, cu o zonă de spații comercial, iar la etaj se vor regăsi magazine tarabe tip food cort și spații verzi.
  • Corpul II are o suprafață de 834,72 mp și are câteva zeci de spații de închiriat.
  • Corpul III are o suprafață de 300 mp și are spații de închiriat.
Exclusiv Cât a ajuns să coste un metru de spațiu comercial în Piața Sudului, după renovare. Prețurile au alungat toți vânzătorii
S-a aflat cât a ajuns să coste un metru de spațiu comercial în Piața Sudului, după renovare

Vânzătorii nu își mai permit să închiziere spații comerciale în noua piață. Toate bune și frumoase până aici. Piața din București este ultra modernă, cu finisaje de calitate și o poziționare excepțională. Așa cum era de așteptat, Consiliul Local a scos deja la licitație spațiile, însă, culmea, nimeni nu se îngrămădește să închirieze spațiile. Motivul? Prețul acestora este, spun vechii chiriași, exorbitante.

Prețurile au alungat toți vânzătorii

“Prețul de la care pornește licitația e de 30 de euro. Să spunem că rămâne așa. O chirie de în vechea piață era de aproximativ 1000 lei pentru 30 mp. Acum, pentru același număr de metri pătrați am plăti 900 euro, adică aproximativ 4000 lei. Niciodată nu vom reuși să plătim o astfel de chirie și să scoatem și profit. Suntem disperați pentru că nu mai muncim de un an și trei luni. Ne dorim să revenim la muncă, pentru că nu mai avem din ce trăi. O altă mare problemă o reprezintă faptul că ni se cere chiria în avans pe 12 luni. Adică aproximtiv 10.000 euro. Dacă noi avem afacerea închisă de aproape un an și jumătate, de unde am putea avea atâția bani?”, a declarat unul dintre foștii chiriași din Piața Sudului, pentru Impact.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Alexandra Andrei
Masterandă la Jurnalism, Alexandra activează pe postul de redactor pentru Impact.ro din anul 2020. Noi am remarcat-o pentru calitățile sale timpurii, devenindu-ne colegă încă din perioada...