EXCLUSIV: Bogdan Stelea intervine în mega-scandalul din fotbalul românesc. Ce spune fostul portar al naționalei despre Cătălin Straton

Alexandra Andrei 21.09.2020, 18:58

Un nou scandal ia amploare în fotbalul românesc. După ce mii de suporteri dinamoviști l-au blamat pe Cătălin Straton, fostul portar al echipei naționale sale în apărarea acestuia

Portarul FCSB i-a înfuriat pe suporterii dinamoviști

În urmă cu câteva zile, portarul Cătălin Straton, pus pe liber în această vară de Dinamo, a semnat un contract avantajos cu FCSB. Astfel, el a bifat o trecere consecutivă pe la cele trei mari rivale din fotbalul românesc: Rapid, Dinamo și Steaua. Acesta a și debutat la echipa lui Gigi Becali în primul său meci oficial, împotriva celor de la FC Argeș, câștigat cu scorul de 3-0, după o dublă formidabilă a lui Dennis Man. După meci, la conferința de presă, el a făcut o declarație care a iscat un întreg scandal în fotbalul românesc:

Am venit aici cu gândul de a-mi face treaba cât mai bine. Ca orice fotbalist din echipă, îți dorești să joci și să fii sănătos. Celelalte lucruri depind de staff-ul tehnic și de Gigi Becali. Steaua este cea mai bună echipă, aici e cel mai bun grup din România. Mă bucur mult că am ajuns la Steaua”.

Cătălin Straton, după FCSB-FC Argeș: 3-0

Declarația acestuia i-a înfuriat teribil pe suporterii dinamoviști, ba chiar și pe unele persoane cu ștate vechi din fotbal. Prima persoană care l-a criticat dur a fost Florin Bratu: “Straton a făcut asta din frustrare și răutate”, au fost cuvintele antrenorului Concordiei Chiajna. După un val imens de antipatie și cuvinte urate, iată că soarele răsare și pe strada noului portar al FCSB, dacă ținem cont de faptul că un fost mare international a sărit în apărarea sa. Este vorba despre Bogdan Stelea, fostul portar al echipei naționale,  un sportiv care, de-a lungul carierei, a trecut pe la Steaua, Dinamo și Rapid, asemeni lui Straton. Desigur, diferența dintre cei doi este una legată de valoare, dar și de faptul că Stelea nu a schimbat marele rivale consecutiv:

Băiatul asta a ales corect, nu văd nicio ipocrizie și nicio trădare în faptul că a semnat cu marea rivală, ținând cont de faptul că Dinamo a fost cea care nu a mai avut nevoie de serviciile lui. Chiar nu văd unde este problema. Straton a dat tot ceea ce a avut mai bun la Dinamo în acel moment. Acum, poate va demonstra mai multe, poate aceasta este șansa lui.

Bogdan Stelea intervine în mega-scandalul din fotbalul romanesc
Bogdan Stelea intervine în mega-scandalul din fotbalul romanesc

Atâta timp cât îți dai sufletul pe teren pentru echipa la care joci, nu contează câte schimbi. Important este să fii prezent acolo și să dai totul. Nu trebuie blamat nici pentru declarația pe care a dat-o. Poate că așa simte și vede el lucrurile acum, că FCSB este cea mai mare echipă din România. Fiecare are dreptul să simtă, să creadă și să spună ce dorește”, a declarat Bogdan Stelea, pentru impact.ro. Reamintim faptul că Bogdan Stelea a jucat la Dinamo în perioada 1986-1991, apoi a trecut câteva luni pe la Rapid în 1994, iar mai apoi a jucat în tricoul stelei între 1995 și 1997.

Viorel Hizo a sărit în apărarea lui Cătălin Straton
Viorel Hizo a sărit în apărarea lui Cătălin Straton

“Crescut” de Viorel Hizo

Cătălin Straton a crescut la echipa de juniori a Rapidului și a trecut la cea de seniori în 2010, cu ajutorul lui Viorel Hizo, care a crezut în talentul lui fotbalistic. Tot Hizo a fost cel care i-a fost alături și în cele mai grele momente din viața personală, cel care i-a sărit în ajutor necondiționat și l-a ajutat inclusiv din punct de vedere financiar: “Parcă nu îmi vine să cred că a zis Cătălin așa ceva. El este un băiat cu bun simț, muncitor, care nu vrea să supere pe nimeni. Cred că una a vrut să transmită și s-a exprimat nepotrivit”, a declarat Viorel Hizo, pentru impact.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Alexandra Andrei
Masterandă la Jurnalism, Alexandra activează pe postul de redactor pentru Impact.ro din anul 2020. Noi am remarcat-o pentru calitățile sale timpurii, devenindu-ne colegă încă din perioada...