EXCLUSIV Bianca Brad, dezvăluiri incendiare despre Ștefan Bănică Jr: ”M-a prins flama, când l-am văzut”. Cum a ajutat-o Ștefan să intre la actorie

Simona Ecovoiu 15.01.2021, 16:01
Actrița Bianca Brad (52 de ani) a cunoscut celebritatea cu rolul principal din pelicula ”Zâmbet de soare” (1988), iar cel care a încurajat-o să devină studentă la Actorie a fost șarmantul Ștefan Bănică Jr (53 de ani). Artista ne-a povestit, cu entuziasm, în exclusivitate pentru impact.ro, despre acest capitol din viața ei profesională.

Bianca Brad, dezvăluiri incendiare despre Ștefan Bănică Jr

”Ștefan Bănică m-a influențat pentru a da la Facultatea de Teatru. Eram de vârste apropiate. În anii 80, când ne-am întâlnit la castinguri, el era deja o vedetă, filmase pentru mai multe pelicule. Vorbea cu entuziasm despre filmări. M-a prins flama, când l-am văzut, dar nu de Bănică, ci de energia care mi-o transmitea”. Ștefan și Bianca au fost la un pas să joace împreună în ”Liceenii”, însă regizorul a fost nevoit să renunțe la mai mulți actori, în ultima clipă.

Bianca Brad: ”Ștefan vorbea cu entuziasm despre filmări. M-a prins flama, când l-am văzut. Dar nu de Bănică, ci de energia care mi-o transmitea”

Artista Bianca Brad, care a fost și un fotomodel de top, are amintiri de neuitat cu Ștefan Bănică Jr, căruia, de altfel, îi datorează întreaga viață artistică. S-au cunoscut la numeroasele castinguri pentru filme, în anii 80: ”Ștefan Bănică Jr m-a influențat pentru a da la Facultatea de Teatru. Eram de vârste apropiate, când ne-am întâlnit la castinguri. El era deja o vedetă. Vorbea cu entuziasm despre filmări. M-a prins flama, când l-am văzut. Dar nu de Bănică, ci de energia care mi-o transmitea”, a povestit Bianca, în exclusivitate pentru impact.ro.
Bianca Brad, dezvaluiri incendiare despre Stefan Banica Jr
Bianca Brad si Stefan Banica Jr
Ștefan i-a recomandat la acea vreme un profesor bun: ”El mi l-a recomandat pe Petrică Gheorghiu, acesta îi pregătea pe toți în vederea examenului la Actorie. Nu am intrat de prima oară la facultate. Eram elevă la un liceu economic și voiam inițial să studiez Turismul, la ASE, ca să pot vizita alte țări, dar Ștefan m-a încurajat să fac Actoria”, a mai adăugat artista.

Nicolae Corjos, regizorul peliculei ”Liceenii”: ”Din păcate, de pe listă au fost tăiați Florin Piersic Jr și Bianca Brad”

Bianca Brad a făcut rolul vieții ei în pelicula ”Zâmbet de soare!”: ”Actrița principală nu se afla într-o perioadă bună, așa că eu am înlocuit-o. Puteam cânta foarte bine și aveam un păr superb”, ne-a mai spus ea. Artista a ratat însă o colaborare cu Ștefan, în celebrul film ”Liceenii” (1986), conform declarației regizorului Nicolae Corjos, care a povestit, într-un interviu pentru Jurnalul Național: ”La selecție s-au prezentat peste 2.000 de tineri. Personal am văzut 800. M-am speriat foarte tare în momentul în care mi-am dat seama că am ales în final numai copii de actori.

Erau Ștefan Bănică jr., Tudor Petruț, Mihai Constantin, Florin Piersic jr. Îmi era teama că n-o să-i accepte comisia. Am încercat să le scriu greșit numele. Mă gândisem să-i spun lui Bănică – Bunica și lui Petruț-Părut. Însă mi-am dat seama că este prea riscant. Din păcate, de pe listă au fost tăiați Florin Piersic jr și Bianca Brad”. Întrebată de reporterii impact.ro despre castingul pentru ”Liceenii”, actrița ne-a spus doar atât: ”Am participat la multe castinguri, nici nu-mi mai amintesc de unele!”. Reprezentanții Studiourilor Buftea au publicat însă pe Facebook fotografii cu Ștefan și cu Bianca, de la castingul pentru ”Liceenii”, cadre apreciate de fanii filmului care a isterizat o țară întreagă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Simona Ecovoiu
Este reporter special în departamentul Exclusiv al Impact.ro. Absolventă a Liceului de Filologie-Istorie și a Facultății de Sociologie, a debutat în presa scrisă la Evenimentul Zilei, apoi a...